Torsdag 30 Juni 2011

Inlägget publicerat 2011-06-30 / klockan 22:28:36   Tillbaka upp
Så börjar denna underbara torsdag lida mot sitt slut. Har haft en riktigt toppen dag med sol och bad och trevligt sällskap. Sen blev det storhandling av mat då det gapade tomt i kylskåpet efter semestern. Är helt färdig nu, värmen tar kål på mig...puh..men ska inte klaga för snart blir det väl regn ;) får bli en kalldusch innan sängen så man kyler ner sig lite.

 

Strålande morgon

Inlägget publicerat 2011-06-30 / klockan 08:56:18   Tillbaka upp
Åh vilken underbar dag det kommer bli idag :) strålande väder och jag är på lika strålande humör. Solen får en verkligen att må bra. Idag åker vi ut på landet igen. Får passa på medans jag orkar. Börjar bli stor och tung nu ;) tänk att det inte är många veckor kvar nu. Helt galet vad tiden har gått. Snart har vi våran lilla bebis här hos oss, vilken lycka :) längtar ihjäl mig.

Våra jordgubbar som vi planterade växer och frodas :) mums

Vecka 34

Inlägget publicerat 2011-06-30 / klockan 08:52:27   Tillbaka upp




Bebisfakta:


Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

 

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

 

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

 

Mammafakta:

 

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

 

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

Onsdag 29 Juni 2011

Inlägget publicerat 2011-06-29 / klockan 22:23:47   Tillbaka upp
Idag har vi varit ute hos mamma och solat och badat lite. Så skönt att vara ute på landet. Måste ju passa på för snart börjar J att jobba igen :( Har varit en strålande dag med fint väder. Nu ska vi spela lite kort med barnen och efter det lite vuxentid i soffan framför en bra film. Hoppas det blir lika fint väder imorgon så vi kan bada i poolen då :) Hoppas ni får en fin  kväll!

Pappa J tycker att lillskruttan ska lära sig fiska tidigt ;)

 

Filip & Jasmine trivdes bra i vattenspridaren

Borta bra men hemma bäst

Inlägget publicerat 2011-06-28 / klockan 22:13:45   Tillbaka upp

Jasmine behövde svalkas lite :) var ju hur varmt som helst igår.

 

Lillskruttan njuter av majskrokar i skuggan

 

Så var vi äntligen hemma. Kom hem tidigt imorse, så har mest sovit bort den här dagen. Hehe får se hur det går att somna ikväll. Har varit helt ljuvligt att sova i sin egen säng idag :) finns inget bättre. Bäddade rent innan vi la oss för att få det lite extra lyxigt. Resten av dagen har bestått av att packa upp och plocka in. Puh vad grejer man släpar med sig, helt otroligt. Men nu är allt i sin ordning här hemma så nu kan jag äntligen slappna av framför tvn. Här kommer ett litet bildregn från våran semester. Vi har verkligen haft det toppen bra och har blivit riktigt bortskämda :) har varit underbart att slippa laga mat och städa i över en vecka.


 

 

 

 

 

Barnens farbror och hans fina fru Anki

 

Älsklingens mormor

 

Farfar Uffe

 

Farmor Ann-christine leker indian med lillskruttan ;)

 

Kusinen Maja :)

Midsommardagen

Inlägget publicerat 2011-06-25 / klockan 20:50:54   Tillbaka upp


Lillskruttan vilar tryggt i pappas armar

Midsommardagen fick bli en innedag då lilla Leila har så hög feber och bara vill vara i mammas och pappas famn :( usch tycker det är så jobbigt när dom är så sjuka och man inget kan göra. Alvedonen sänker inte febern så man försöker med allt verkligen. Och sjukvårdsrådgivningen säger att det bara är ett virus och då är det bra med hög feber för det gillar inte dom små bacillerna. Man får förlita sig på deras kunskap, men jag är ju en riktig hönsmamma..haha..så jag är ändå inte lugn. Vi hade tänkt åka hem idag eller imorgon, men det är ingen idé när lilskruttan är så sjuk. Blir nog ingen rolig bilfärd då. Så vi får se när vi kan börja bege oss hemåt.

Prickig korv

Inlägget publicerat 2011-06-25 / klockan 12:13:17   Tillbaka upp
Mitt mammahjärta värker :( Lillskruttan har 40 graders feber och röda små små prickar över hela kroppen. Stackars liten. Ligger bara famnen och sover, har ringt sjukvårdsrådgivningen men där var det ca 50 pers före :/ snacka om att många e sjuka idag..hehe..dom ringer i alla fall upp om 48 min, så får vi se om det blir barnakuten eller om vi kan vara lugna och stanna hemma. Eller ja hemma e vi ju inte, är ju på semester.  Typiskt bara att hon blir sjuk medans vi är borta. Underlättar ju alltid om man är hemma när någon är sjuk. Håller tummarna för att febern ska sjunka och att prickarna försvinner :)

Midsommarafton

Inlägget publicerat 2011-06-24 / klockan 19:48:56   Tillbaka upp








Vilken tur vi har haft med vädret idag :) inte en droppe regn, så härligt. Har precis avnjutit lite jordgubbar och grädde..Mums..Nu är jag i behov av en långpromenad efter allt gott man tryckt i sig. Hoppas att ni haft en fin midsommarafton! Våran har varit toppen :)

Nattgrubblar

Inlägget publicerat 2011-06-24 / klockan 02:00:43   Tillbaka upp
Klockan är kvart i två och jag kan för mitt liv inte sova. Ligger och vrider och vänder mig om. Avskyr att inte kunna sova, då börjar jag grubbla och tänka och sen är det kört. Varför börjar man grubbla över ens existens när man ska sova? Haha jag är hopplös! På natten kan man ändå inte lösa världsproblem, hjärnan har liksom jobbat på högvarv hela dagen och man kan knappt tänka klart ;)Det sägs ju att allt som händer i ens liv har en mening, även om det är svårt just då att fatta vilken! Det är nog sant, försöker intala mig det i alla fall:) Livet är bra underligt ibland men ack så härligt det är att få leva. Få vara en del av allt och få må bra, få vara nära sina barn och se dom växa upp. Tänk så bra man har det och ändå grubblar man.

Torsdag 23 Juni 2011

Inlägget publicerat 2011-06-23 / klockan 13:42:42   Tillbaka upp


Jasmine vid ölandsbron

Jasmine och älsklingen är iväg och fiskar. Jag är själv inget fan av fiske så jag håller mig hemma här så länge. Skyller på magen ;) att jag inte riktigt orkar..hehe..Lillskruttan vilar och jag glassar med en bok i solen. Så tyst och lugnt här ute, jag riktigt njuter :) Får se vad eftermiddagen/kvällen bjuder på. Vi har inte planerat in något. Kan vara skönt att bara vara också. Vi har ju ändå semester :)

Onsdag 22 Juni 2011

Inlägget publicerat 2011-06-22 / klockan 21:45:29   Tillbaka upp


Jasmine plockade smultron medans vi njöt av solskenet



Blev inte alltför fint väder idag heller, så vi åkte och shoppade istället. Puh kommer bli fattig efter denna semester ;) haha..mysigt har vi haft i alla fall. Lyxade till det med pizza idag till middag, och tänk att solen höll oss sällskap :) blev riktigt fin väder, så hela eftermiddagen/kvällen spenderade vi utomhus. Nu blir det lite chips och dipp i soffan framför någon film. Hoppas ni får en fin kväll!


Min fina Jasmine intar pose


Lillskruttan tyckte det var dags att klippa gräset ;)


Och så hann hon med att öva på att bli fotbollsproffs :)

Shopping på stan

Inlägget publicerat 2011-06-21 / klockan 23:48:13   Tillbaka upp
Blev en sväng in till stan när rastlösheten tog över. Hittade lite bebiskläder :) kunde inte låta bli. Två små söta bodys och ett par söta linnebyxor. Man blir ju helt galen av shoppingsuget man får av att shoppa bebiskläder. Allt är ju så litet och sött :) Blev ju ingen sol idag så jag hoppas den hittar fram till imorgon så vi kan njuta utomhus.

Mulet väder

Inlägget publicerat 2011-06-21 / klockan 11:28:55   Tillbaka upp


Här är det mulet och ingen sol så långt ögat kan nå :( typiskt, det skulle ju vara fint väder idag..det får bli en tripp till stan istället och strosa lite i affärer. Det funkar ju det med ;) blir så himla rastlös av att bara sitta inne, speciellt när man inte är hemma, för då kan man ju inte plocka och dona som man kan göra hemma om det är trist väder. Lillskruttan sover middag så nu ska jag passa på själv att vila lite.

Måndag 20 Juni 2011

Inlägget publicerat 2011-06-20 / klockan 21:03:44   Tillbaka upp



Jasmine och lillskruttan på promenad :)


Lillskruttan älskar att få uppmärksamhet av storasyster :)








Jasmine är super duper duktig på att stå på händerna :)




Fina tjejen :)



Lillskruttan med sina myggbett på näsan..hihi..lillpluttan




Dagen har bjudit på lite sol :) passade på att sitta ute och njuta så länge det varade. Vart en tripp till Ikea också :) Har ätit god middag och druckit lite kaffe, så nu blir det lite soffhäng innan det är dags för sängen. Är helt färdig efter idag. Imorgon skulle det bli fint väder så då får vi passa på att bada i havet kanske ;) vet inte ifall jag vågar det, lär ju vara iskallt.



vardagslyx

Inlägget publicerat 2011-06-20 / klockan 11:54:41   Tillbaka upp


 Hänger i solen och läser bok :) hur underbart som helst. Lillskruttan vilar så det gäller att passa på. Hoppas att det fina vädret håller i sig hela dagen. Sen får det bli en tur på stan eller nåt. Är redan lite rastlös ;)

Kalmar

Inlägget publicerat 2011-06-19 / klockan 21:16:23   Tillbaka upp
Nu är vi äntligen här :) vi kom fram tre i natt. Så vart inte så många timmars sömn inatt, men vad gör väl det när man är på semester. Idag tog vi vara på dom solglimtar som fanns ;) passade på att förbättra brännan lite. Nu blir det lite mys med jordgubbar och mjölk och lite godís :)

Kaos

Inlägget publicerat 2011-06-18 / klockan 20:03:57   Tillbaka upp
Vi har bestämt oss för att dra iväg på semester redan idag. Kom på det för sisådär en två timmar sedan. Så nu springer vi runt som yra höns och panikpackar :) haha..Ser ut som kaos här hemma just nu. Vi lär ju glömma hälften om jag känner oss rätt ;) Aja ska bli skönt att komma iväg på en spontan semester i alla fall :) Avskyr att planera allt in i minsta detalj, det är inte jag. Nu måste jag fortsätta så vi kommer iväg någon gång :)

Vecka 32

Inlägget publicerat 2011-06-17 / klockan 23:57:45   Tillbaka upp




Bebisfakta:


I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

 

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

 

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.


 

Mammafakta:

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

 

 


Regn och lite mer regn

Inlägget publicerat 2011-06-16 / klockan 09:46:26   Tillbaka upp
Vart tog det härliga sommarvädret vägen? Visst det har  varit lite härligt att det kommit regn, men nu tycker jag att det räcker. Nu vill vi ha sol!! Jag blir så rastlös när det är sådant här väder. Vad ska man hitta på? Funderar på ifall vi ska åka till ikea. Perfekt shopping väder är det i alla fall :) Det värsta är att det springer iväg massa pengar när man väl åker dit ;)

Jomenvisst ;)

Inlägget publicerat 2011-06-15 / klockan 11:18:22   Tillbaka upp
Haha hittade denna, hysteriskt rolig ;) även om allt inte riktigt stämmer :) man fick i alla fall en tankeställare


Till alla barn som överlevde 60, 70 & 80 talet



Först så överlevde vi att födas av mammor som rökte och drack under graviditeten.

De tog magnecyl och alla möjliga läkemedel, åt blue cheese-dressing samt åt tonfisk direkt ur burken, men blev aldrig testade för diabetes.

Efter detta trauma blev vi lagd på mage för att sova i en spjälsäng målad i en
rosa eller babyblå färg med hög blyhalt.

Vi hade ingen barn- säkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm! För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade.

Som spädbarn och barn åkte man bil utan barnstol, bilkudde, säkerhetsbälte eller airbag.

Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och inte ur glas eller flaska.

Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och ingen dog av detta.

Vi åt muffins, mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i långfilen, inte blev vi överviktiga för det!

För att vi var alltid ute och lekte.

Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dagen och kom hem när gatlyktorna var tända.

Ingen kunde nå oss på hela dagen och vi var okej! I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna.

Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet.

Vi hade inga Playstation, Nindendo, X-box, ingen video eller dvd, inga 150 kanaler på tv:n inget surroundljud, cd-spelare inga mobiltelefoner, datorer, inget internet eller msn. Vi hade vänner och dem fann vi utomhus!

Vi föll från träd och tak, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder!

Och inte blev någon stämd eller anmäld för det.

Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord Och inte fortsatte maskarna att leva i magen!

Vi fick luftgevär vid 10 års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar.

Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem.

Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna, de som inte blev det fick lära sig att handskas med besvikelsen.Otroligt, eller hur?

Tanken på att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte. De var faktiskt lagens högra arm!

Denna generation har faktisk fostrat dom största risktagarna, problemlösarna och investerarna någonsin. De senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar och nya idéer.

Vi hade frihet, misslyckanden, framgång och ansvar och vi lärde oss att ta allt detta!
Om du är en av dem så; Grattis!
Du kanske vill dela med dig av detta till andra som har haft turen att få växa upp som barn den tiden innan advokater och myndigheter reglerade ditt liv för ”ditt eget bästa”? "

myskvällen igår

Inlägget publicerat 2011-06-14 / klockan 12:14:19   Tillbaka upp
Igår frossade vi i grönsaker och dipp framför tvn. Jasmines kompis sov över så dom busade för fullt. Vilka påhitt dom kom med ;) haha sådan fantasi. Dom spökade ut sig som om det vore halloween...raringarna :) Tog tid att få dom i säng kan jag lova ;) Idag står tvättning på schemat, tvättkorgen svämmar över..

Såhär fina var tjejerna igår :) haha dom är ju för söta

 

Hihi.. Jasmine trodde jag skulle gå på att hon gjort illa sig på riktigt :) men så lättlurad är inte mamma ;)

Gissa om jag frossade i morötter igår, är helt galen i dessa oranga stavar. Skulle kunna äta ett kilo själv nästan;) mums



Strandbesök

Inlägget publicerat 2011-06-13 / klockan 19:16:29   Tillbaka upp
Vi packade in barnen i bilen och åkte iväg till stranden idag. Men det var ju lite för kallt för att bada för min del. Blåste nästan storm, så satt mest och frös på stranden..haha..men barnen badade som om det vore 25 grader i vattnet. Förstår inte att dom inte fryser, det kan inte vara många grader i vattnet. Hade med oss lite picknick som vi fikade på innan det var dags att bege sig hemåt för att värma upp oss.

Jasmine trotsade kylan och blåsten med att bada i alla fall :)

 

 

Lillskruttan slet av sig solhatten konstant..haha håret stod åt alla håll och kanter :)

 



Lillskruttan 11 Månader

Inlägget publicerat 2011-06-13 / klockan 18:47:28   Tillbaka upp

 

 

Tänk att hon en gång har varit såhär liten :) min lilla ängel

 

 

 

Snart dags för 1 års kalas för lillskruttan. Helt galet att det redan gått ett år. Förstår inte vart tiden har tagit vägen, känns som det bara har gått några månader sen hon kom till oss :)

 

 

Söndag 12 Juni 2011

Inlägget publicerat 2011-06-12 / klockan 12:24:27   Tillbaka upp
Va härligt det är ute idag :) äntligen lite regn, det behövdes. Nu är det inte alls lika kvavt tack och lov. Men vilket åskoväder det var inatt/imorse :/ jag låg och gömde mig under täcket..haha..livrädd som jag är. Ibland kan det vara mysigt med lite muller, men nu var det så att rutorna skallrade, det gillar jag inte ;) Lillskruttan bestämde sig för att vakna kl 4 imorse, så det var bara att gå upp. Som tur va somnade hon om halv sju, så då passade jag på att sträcka lite på mig. Kände att tre timmars sömn inte räckte. Idag får det bli en städ och tvättdag med tanke på vädret. Kanske hinna med att baka något gott också.

Lördag 11 Juni 2011

Inlägget publicerat 2011-06-11 / klockan 14:27:42   Tillbaka upp
Strålande sol idag med, helt underbart :) men nu börjar det bli lite för varmt ;) termometern visar på 27 grader i skuggan.. får gärna komma lite regn och åska så den här kvava luften lättas upp lite. Går knappt att andas...haha och går jag mer än tre steg svettas jag som en gris..har väl med graviditeten att göra också kanske. Helt galet varmt är det i alla fall. Vi var ute en stund på förmiddagen och satt på en filt och plaska med lite vatten, lillskruttan och jag. Det är nästan skönare att vara ute i skuggan än inomhus just nu. J jobbar hela helgen men sen har han semester :) wihoo, tre hela veckor. Ska bli så skönt att komma bort hemifrån :)


 





Fredagsshopping

Inlägget publicerat 2011-06-10 / klockan 17:41:51   Tillbaka upp
Har varit iväg och shoppat lite klänningar till mig ;) kommer knappt i ett enda plagg som jag har hemma :( och nu när det är så varmt måste jag ha klänning. Men puh är helt färdig efter att ha provat miljoner klänningar...haha..och inte en enda sitter som den ska, men det är klart man är ju lite större nu än vad man normalt brukar vara. Är glad att jag hittade 3 fina klänningar på Gina i alla fall :)Har nte hunnit fota dom ännu så jag lånar bilderna från Ginas hemsida.








Skolavslutning

Inlägget publicerat 2011-06-10 / klockan 11:14:54   Tillbaka upp
Så var detta läsåret slut för Jasmines del. Helt galet att hon börjar i fyran till hösten. Vart tog åren vägen??

Strålande sol bjöds det på så avslutningen fick bli utomhus :)

 

Treorna sjöng så fint :))

 

 

Leila var på bushumör och röjde runt i klassrummet

 

Det bjöds på lite fika i klassrummet efter själva avslutningscermonin

Torsdag 9 Juni 2011

Inlägget publicerat 2011-06-10 / klockan 01:08:42   Tillbaka upp
Har varit full fart hela dagen :) är helt färdig nu. Varit iväg och handlat presenter till lillskruttan som fyller ett om drygt en månad. Storhandlat lite mat och sånt. Har knappt varit hemma någonting idag, men det har varit skönt att komma iväg också :) men det känns i ryggen och benen nu. Imorgon är det skolavslutning för Jasmine, så det blir upp tidigt för att fixa iordning lockarna i håret och outfiten ;) blir nog inte många timmars sömn, men det får jag ta igen vid ett senare tillfälle.

Den här köpte vi b la idag till lillskruttan samt ett prinsesstält och bollhav. Blir lite småsaker som vi kommer lägga till, men vi har ju ett tag kvar som tur var.

Vecka 31

Inlägget publicerat 2011-06-09 / klockan 08:32:04   Tillbaka upp



Bebisfakta:


Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

 

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

 

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.


Mammafakta:

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

 

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

 

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

Onsdag 8 Juni 2011

Inlägget publicerat 2011-06-08 / klockan 23:28:41   Tillbaka upp

 

Det bjöds på fint väder idag också :) Va helt inställd på att det skulle komma regn och åska, men det har vi klarat oss från, härligt! Men det skulle inte göra så mycket om det kom lite regn, det är så fruktansvärt kvavt ute och inne. Tror jag dör av värmeslag snart ;) svetten rinner om en bara jag rör mig nästan. haha..såklart att jag skulle storstäda och baka en dag som denna ;) jaja nu är det rent här hemma i alla fall. Nu blir det en dusch, sen sängen för min del. Är helt slut efter den här dagen :)

smälter bort

Inlägget publicerat 2011-06-07 / klockan 14:04:02   Tillbaka upp
Puh, jag smälter verkligen bort i värmen ;) ska inte klaga men shit vad det är varmt ute idag. Har varit och fikat på stan med fina Malin och strosat lite, snart dags för utvecklingssamtal med Jasmine. Alltid lika kul och se hur det går för dom små liven i skolan :) sen blir det hem och ta en iskall dusch...haha..och en eftermiddagsvila. Sova bara 5 timmar i natt och det känns verkligen nu. Hoppas ni har tid att njuta ute i det fina vädret idag!

Nationaldagen

Inlägget publicerat 2011-06-06 / klockan 22:54:22   Tillbaka upp
Vilken underbar nationaldag vi har haft, strålande sol hela dagen :) Idag har vi haft en utedag hela dagen. Jag har t om badat i poolen :) iskallt var det, men jag var tvungen att svalka av mig då det var kokande varmt ute..Lillskruttan har hängt i skuggan och lekt med vovve och leksaker, medans dom större barnen Jasmine och Filip (lillebror) åkte iväg med J och fiskade. Mäkta stolta var dom när dom kom tillbaka med en aborre..haha..så söta..Till middag fick det bli pizza, va alldeles för lat för att laga mat idag. Värmen har verkligen sugit musten ur mig. Nu får det bli lite soffhäng innan sängen kallar.

Så stolta så :)


BB final och soffmys

Inlägget publicerat 2011-06-05 / klockan 21:33:43   Tillbaka upp
Här har vi dukat upp med massa gott framför tv:n. Blir att titta på BB finalen och njuta av glass, godis och chips..jo men visst :) här hade vi svårt att bestämma oss, så det fick bli allt helt enkelt..haha..så är det att vara gravid ;) man har ju alltid något att skylla på när suget kommer. Hoppas på fint väder imorgon så vi kan bada lite pool och sola lite. Det ser ju lovande ut i alla fall. Hoppas att ni får en fin fin kväll!

Poolhäng

Inlägget publicerat 2011-06-04 / klockan 18:33:30   Tillbaka upp
Här har vi hängt i solen hela dagen :) så underbart härligt. Ungarna har hängt i poolen halva dagen. Själv är jag en badkruka ;) jag doppade fotknölarna i alla fall..haha..det var iskallt.. Nu ska vi starta grillen och fortsätta hänga ute :) det gäller att passa på medans det är så fint väder..älskar sommaren och värmen..















Fina klänningar hos Nelly

Inlägget publicerat 2011-06-03 / klockan 22:59:30   Tillbaka upp
Åh finns så många fina klänningar nu hos Nelly.com

Längtar ihjäl mig tills jag kan använda vanliga kläder igen :)

Njuter i solen

Inlägget publicerat 2011-06-03 / klockan 13:18:45   Tillbaka upp

 

 

 

 

Snart dags att bege oss in för lite middagslur, men så fort lillskruttan vaknat ger vi oss ut igen på lite picknick :) Vilket härligt väder det är idag.

Solen strålar

Inlägget publicerat 2011-06-03 / klockan 11:21:02   Tillbaka upp
Åh vilken underbar morgon. Vi fick sovmorgon och solsken, vem kan klaga på det? Ingen! Gud så underbart. Snart ska vi ge oss ut en stund innan lillskruttan ska sova middag. Måste passa på att få lite frisk luft nu när det är så härligt väder ute. Lillskruttan står redan vi dörren och väntar...haha..

Sen så är man på så underbart humör bara för att det är fredag:) Bästa dagen på hela veckan. Ikväll får det bli fredagsmys med hela familjen, se någon film och äta massa gott. Längtar...

 


Vecka 30

Inlägget publicerat 2011-06-02 / klockan 23:11:18   Tillbaka upp




Bebisfakta:

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

 

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

 

Mammafakta:

 

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

 

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

Kristi himmelfärdsdag

Inlägget publicerat 2011-06-02 / klockan 23:05:08   Tillbaka upp
Idag har vi haft en lugn och mysig dag här hemma. For iväg med mamma och handlade lite på coop forum i morse. Så skönt att passa på och handla när det inte är värsta ruschen. Lillskruttan har lite feber och är förkyld, stackarn, så hon har varit lite hängig. Sov knappt något i natt heller. Så både hon och jag har varit lika låga och trötta idag. Men jag orkade med att baka kakor i alla fall :) Vart inte så fina dock...haha men supergoda ;)


Mina chocolate chip cookies :)

 

Min lilla sjukling :) lika glad ändå..och så duktig som stapplar runt i lägenheten med sina små tassar :) så underbart söt när hon försöker styra balansen när hon går ;) hihi

Barnfattigbloggen

Inlägget publicerat 2011-06-01 / klockan 11:48:08   Tillbaka upp
Råkade snubbla in på barnfattigbloggen. Enligt rädda barnen lever 220 000 barn i fattiga hem. Usch man blir så ledsen över att det finns så många barn i vårat land som inte ens har mat för dagen :( Så många ensamma mammor därute som kämpar för att få vardagen att gå ihop. Vet själv hur det var att vara ensam mamma med Jasmine och vilket dåligt samvete man hade för att man inte hade råd med semestrar och fina presenter, men vi hade alltid mat på bordet. Eller i alla fall Jasmine, usch får ångest över att tänka tillbaka på den tiden. Man kämpade och kämpade för att få allt att gå ihop och man fick vrida på varenda krona. Lider med alla dessa familjer som har det svårt, vet själv känslan över att känna att man inte duger som mamma bara för att man inte har tillräckligt med pengar. Tror det är tuffare idag än det var när jag var mindre, idag ska ju alla barn ha mobiltelefon, laptops, ipods etc och dom är ju inte direkt billiga. Det känns som det är lite större krav på oss föräldrar idag. Man vill ju heller inte att ens barn ska känna sig utanför, "alla andra" barn får ju brukar man få höra dagligen. Hoppas verkligen politikerna får upp ögonen för att det faktiskt finns barnfattigdom i sverige 2011.

Gråtrist morgon

Inlägget publicerat 2011-06-01 / klockan 08:07:04   Tillbaka upp

Lillskruttan mumsar på god smörgås :)




Vad hände med det fina vädret? vart ju riktigt bortskämd igår, hela 25 grader varmt var det ju. Helt galet :) tog en långis igår och trodde jag skulle smälta bort...haha..
Och så vaknar man upp till det här, ja ja det får bli en bak och städdag när det regnar ute, lika bra att passa på.
Lillskruttan njuter av sin smörgås och jag av mitt morgonkaffe :) tänkte ge mig på och baka chocolate chip cookies, får se om jag lyckas bra.