Fredag 29 Juni 2012

Inlägget publicerat 2012-06-29 / klockan 23:41:20   Tillbaka upp
 
 
 
 
 
Denna fredag har varit fylld med massa bak, städ, tvätt och promenad. Har precis satt mig ner i soffan för första gången idag. Härligt med en fullspäckad dag. Utanför pågår värsta ovädret. Himlen lyser konstant av värsta åskovädret och regnet öser verkligen ner där ute. Hoppas att det går över fort! Gillar inte alls när det åskar såhär mycket :( Det dånar och smäller utav bara tusan. Det var länge sen jag var med om ett sånt här oväder. Ska försöka se en film  och gosa ner mig under täcket i soffan och bara njuta en stund innan det är dags att gå och lägga sig. Även om det är helg får man ju inte direkt någon sovmorgon eftersom barnen vaknar vid samma tid varje dag ♥
 
 
 
Baren hjälpte mig att baka en chokladkaka och bullar. Körde en fusk variant idag, halvfabrikat fick det bli. Halva priset på coop så jag laddade upp med bullar, morotskaka och chokladkaka. Jag kan ju själv inte smaka utifall att det är ätbart ;) men barnen mumsade i sig för fullt så jag antar att det var gott.
 
 
 
                                                               Mina ögonstenar ♥♥♥

Dagens shopping

Inlägget publicerat 2012-06-29 / klockan 22:50:21   Tillbaka upp
 
 
Fyndade fina syltburkar idag, typ 10 - 15 kronor. Kunde inte låta bli då det fanns i alla regnbågens färger. Nu längtar jag lite till hösten så man kan fylla dom med god sylt, marmelad och gele. En av höstens alla höjdpunkter ;)
 
En supersöt,sommrig klänning och kofta fick följa med mig hem också. Härligt att fynda på rea :) Klänningen är riktigt fin på, gör sig inte så bra på bilden bara. Behöver ånga den lite innan jag använder den dock.
 
 
 
Supersöt tunn liten kofta i ljusrosa kofta som passar perfekt till ljumna sommarkvällar.................
 
 

Tisdag 26 Juni 2012

Inlägget publicerat 2012-06-26 / klockan 22:17:00   Tillbaka upp
 
Fick en sån fin blomma och kruka från grannen idag :) Bästa! Min fina Puss "skylt" fick pryda den ;) Blev ingen grillning idag då vi inte hann iväg och köpa någon grill och den som vi har är katastrofal. Alldeles för liten om man grillar kött. Fick bli kyckling med pepparsås och mirakelnudlar. Funkade lika bra det ;) Hoppas på att få grilla imorgon istället om vädret tillåter. Här ska vi alldeles straxt titta på film. Småttingarna sussar så gott i sina sängar och Jasmine sover hos en kompis så då passar vi på och ser en film för en gångs skull. Man måste ju passa på medans man kan. Hoppas ni haft en fin tisdag och att vädret varit mer er idag ♥
 
 
Underbart god kyckling med pepparsås a la Lallerstedt!  i med en skätt grädde och salt. Inte mycket mer behövs. Hur gott som helst. Jag brukar ibland också ha i färska champinjoner och en liten hackad rödlök i. Om man inte kör  lchf style är det godast med pasta penne :) men som sagt, funkar lika bra med mirakelnudlarna!

Regn, regn och ännu mera regn

Inlägget publicerat 2012-06-26 / klockan 01:25:36   Tillbaka upp
Jo men visst, här har det regnat de senaste dagarna, så man har knappt kunnat gå ut. Det gör mig inget att det inte är 20 grader varmt och strålande sol för jämnan,men vi kan gärna hoppa över ösregnet i alla fall :/ Gatorna svämmar snart över här utanför. Mina gummistövlar kom ju till användning i alla fall ;) haha
Imorgon får det gärna vara uppehåll då vi tänkte grilla till middagen. Har haft lite ide torka över maten på sistone, blir gärna sånt som man kanske egentligen har tröttnat på eller man äter lite för ofta av ;) Så imorgon tänkte vi grilla en god köttbit, hallioumiost och grönsaksspett. Välbehövligt!! Har tröttnat på köttfärsås, kyckling och biffar..hehe
 
Snart fyller lilla prinsessan 2 år ♥ så tänkte passa på att inhandla lite födelsedagspresenter imorgon. Finns så mycket att köpa så måste begränsa mig lite. Hon skulle behöva en ny säng, bord och stolar till sitt rum, böcker, docksäng, trehjuling, kläder, ja du ser listan kan göras lång ;) måste bara bestämma mig för vilka saker vi ska köpa nu.
 
 
Och sen är det ju dags för prinsens ettårsdag ♥ samma där, listan kan göras lång där med ;) haha galet!
 
 
 

Midsommarafton

Inlägget publicerat 2012-06-22 / klockan 23:23:13   Tillbaka upp
 
                                                                      Fina midsommar tjejer ♥
 
 
 
Trotsade regnet och begav oss ut på Ystads gator och torg. En tripp till Norra promenaden närmare bestämt. Där anordnades årets midsommarfirande, men blev lite besviken att det var så lite folk och världens minsta midsommarstång. Haha helt galet liten. Och regnet öste ner över oss, så vi såg ut som dränkta katter när vi väl kom hem. Men barnen fick dansa en stund runt stången i alla fall. Det är ju nästan ett måste ;)
 
 
 
 
 
 
 
Är fortfarande i nån slags matkoma efter all god mat. Varför ska man alltid äta för mycket när det vankas god mat? Man är redan mätt av första rundan, men lik förbannat ger man sig på en andra portion :/ Sitter med en skål jordgubbar framför mig, men orkar knappt trycka i mig en ens. Hoppas ni haft en underbar midsommarafton trots regnet. Men som det verkar så har dom flesta haft solsken. Bara vi i skåne som drabbades av en regning midsommar.
 
                   Leila tyckte mest om efterätten ;)
 
 

Torsdag 21 Juni 2012

Inlägget publicerat 2012-06-21 / klockan 23:09:02   Tillbaka upp
 
 
Älsklingen tog med barnen ut och plockade blommor, massa blommor :) Så tjejerna har spenderat kvällen i köket, bundit kransar. Så duktiga har dom varit. Det gäller att man har tålamod för det är rätt så pilligt och det tar sin lilla tid. Och jag får äran att städa upp ;) skämtar inte om att det ligger blommor och blad i hela köket, t om i hallen. Så jag har nog att göra ett tag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lchf shoppat

Inlägget publicerat 2012-06-21 / klockan 00:12:51   Tillbaka upp
Här har vi bunkrat upp oss med massa bröd, ris och nudlar. Gott att variera sig lite. Blir lite lyxigare då ;) Brukar steka en brödskiva och lägga lite kräftröra på. Toppa med lite gurka och rödlök :) Godaste frukosten ever!!!

Snart midsommarafton också, halva sommaren är redan förbi :( hjälp vad fort tiden går. Nu får jag se till att njuta varenda dag och ta vara på solen och ljuset. För rätt var det är så har vi hösten och mörkret här igen. Om ändå sommaren kunde vara lite fler månader, det hade inte gjort nåt.

Fick bli både det mörka och ljusa brödet, så nu är hela frysen full med brödlimpor :)

 

Laddade även upp skafferiet med lite ris och nudlar :)

 

 

Jag brukar beställa från rawfoodshop, smidigt och helt okej priser faktiskt. Och så behöver man inte vänta så många dagar heller. Perfa!!

Måndag 18 Juni 2012

Inlägget publicerat 2012-06-18 / klockan 23:40:39   Tillbaka upp
Så blev det måndag igen :) Ny vecka, nya tag! Härligt! Solen har hållit oss sällskap idag men tyvärr har vi fått varit inne hela dagen då lilla prinsessan har feber. Började igår med hosta och 40 graders feber och har hållt i sig hela dagen idag med. Håller tummarna på att hon är frisk och kry imorgon. Tycker så synd om de små när dom är sjuka ♥

Så dagen idag har mest bestått av att pyssla om min lilla sjukling och jagat en liten vild prins. puh han är verkligen överallt och ingenstans just nu. Min lilla bebis har blivit stor ♥ Han går för fullt på stapplande ben, hehe. Klättrar och har sig på alla dess konstiga ställen. Är helt färdig på kvällarna. Fast samtidigt är det ju härligt att dom utvecklas och att dom lär sig något nytt.

♥♥♥



Gott till grillat

Inlägget publicerat 2012-06-17 / klockan 02:34:43   Tillbaka upp
Måste bara tipsa om nåt som är supergott till grillat. Har blivit helt besatt av coleslaw. Japp, hur enkelt som helst att svänga ihop. Gärna dagen innan så det får stå ett par timmar i kylen :) Kul att variera sallad och grönsaker emellanåt så man inte tröttnar. Hittade ett enkelt och gott recept på ica.se som jag testade. Mums! Tog dock inte en hel morot då man ska vara försiktig med det. För mig räckte det med knappt en halv morot.



Coleslaw:

7 dl finstrimlad vitkål
1 liten morot (halv räckte gott och väl)
1 liten rödlök
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
1 tsk fransk senap ( jag körde på dijonsenap)
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar

Gör såhär:
Använd en osthyvel, det underlättar att strimla vitkålen riktigt tunt. Skala moroten och riv den fint på rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt. Rör samman creme fraiche, majonäs och senap. smaksätt med salt och peppar. Blanda vitkål, morot, rödlök och majonäsröran. Låt den stå kallt ett tag i kylen innan den serveras.

Skolavslutning

Inlägget publicerat 2012-06-17 / klockan 01:40:31   Tillbaka upp
I onsdags for vi iväg på Jasmines skolavslutning. Äntligen sommarlov!!! Ljuvligt att slippa vakna av väckarklockan nu på ett  tag. Fint väder bjöds det också på, så vi fick njuta av den fina avslutningen utomhus :)

Efteråt gick vi hem tillsammans med C & co och fikade lite. Tanken var att vi alla skulle gå ut och fika men det blev lite ändrade planer. Då barnen for iväg och fikade på olika håll. Haha det är väl så i den åldern ;)

Här sitter klasserna uppradade på gräsmattan

 

Det bjöds på mycket sång :)

 

 

Leila älskar sina solisar så mycket att hon inte ens vill ta av sig dom när vi är inomhus ;)

 

Fina tjejen ♥

Lördag 16 Juni 2012

Inlägget publicerat 2012-06-16 / klockan 23:41:23   Tillbaka upp
Mysdag tillsammans med hela familjen fyllde denna lördag. Grillat och promenerat, fixat och donat här hemma. Skönt att få i ordning hemmet. Imorgon hoppas vi på att det inte bjuds på regn så vi kan åka iväg och hitta på någonting utomhus. Måste ju passa på och göra lite utflykter när J väl är hemma, då det inte hinns med i veckorna när jag är själv med barnen. Eller själv är jag väl inte hela veckorna, men han åker tidigt på morgonen och kommer hem sent på kvällarna, så då går det ju inte att åka iväg direkt ;)

Alla sover här hemma förutom jag, otippat! haha sann nattuggla. Men ska nog faktiskt försöka lägga mig snart. Känner att ögonlocken börjar bli tunga. Regnet smattrar mot rutan så det är ju egentligen perfekt för att krypa ner under täcker framför en film, men det känns som det är alldeles för sent. Då skulle det inte ens vara någon idé att lägga sig. Om jag känner Neo rätt så vaknar han runt sex - sju tiden.

 

 

Finaste Jasmine har jag knappt sett röken av sedan lovet började. Nej, att hänga med kompisarna ligger högre i kurs än att hänga med morsan ;) haha förstår henne dock.

 

Lilla Neo lyckas få i sig några droppar mer innan han vänder den upp och ner :/ brukar vara en stor pöl under stolen när han väl lyckas tömma den. Huvudsaken att han är nöjd och håller sig sysselsatt några minuter så man hinner laga lite mat :)

 

 


Lekparkshäng i solen

Inlägget publicerat 2012-06-12 / klockan 23:34:14   Tillbaka upp
Fin dag med strålande sol och varma vindar ♥ Spenderade förmiddagen i lekparken tillsammans med lilla prinsen och prinsessan. Trötta efter allt lekande gick vi hemåt och vilade lite middag. Sån lyx att få en powernap sådär mitt på dagen. Eftermiddagen bestod av städning, storkok och tvättning. Inte så spännande kanske men tyvärr ett måste. Imorgon blir det skolavslutning som står på schemat. Mysigt ♥ Hoppas att vädret är med oss bara :) Tänk att det redan är sommarlov!!! Veckorna har verkligen sprungit iväg.

 

 

 

 

Lchf bakar

Inlägget publicerat 2012-06-10 / klockan 09:23:23   Tillbaka upp
Här har bakats bröd för fulla muggar på morgonkvisten. Hittade nåt recept för några veckor sedan som jag bara var tvungen att testa. Brödet blev helt okej faktiskt. SKa slänga ihop en formfranska a la lchf också nu när jag ändå är igång :)

 

 

Superenkla bröd att bara svänga ihop i en bunke. Blanda bara 2 msk smält smör, 1/2 dl mandelmjöl, 2 msk fiberhusk, 2 ägg, 1 dl creme fraiche, 6 -8 msk valfria frön ( tex linfrö, vallmofrö, solroskärnor, sesamfrö) 1 krm salt i en bunke. Bre smeten på pappret på en plåt och skjutsa in i ugnen. 200 grader i ca 20 minuter. Hur gott som helst!

Du gamla, du fria....

Inlägget publicerat 2012-06-07 / klockan 00:32:06   Tillbaka upp
Här har firats sveriges nationaldag med god mat, nationaldagsfirande på torget, promenader och mys♥ Är helt färdig efter denna fullspäckade dag. Bakade till och med en lchf limpa dagen till ära. Men fy och blä vad äckligt den smakade :( blev verkligen jätte besviken. Det luktade så gott om den när den var inne i ugnen så jag var helt säker på att den skulle smaka likadant som den doftade. Men tji fick jag. Lär aldrig mer köpa den färdiga brödmixen.

Har precis legat och plaskat i badkaret en stund och nu väntar sängen. Imorgon blir en lång dag med sjukhusvistelse :/ Hoppas på positiva besked ♥

 

 

 

 

 

 

 

Promenad i stan

Inlägget publicerat 2012-06-05 / klockan 13:02:36   Tillbaka upp

Den blå skolan

 

Fick bli en promnad genom stan idag. Passade på att ta lite kort i området där vi bor. Har inte tänkt på att gjort det tidigare. Blev i alla fall en timmes promenad nu på förmiddagen. Småttingarna vilar lunch och jag passar på att njuta av en kopp kaffe i lugn och ro. Härligt! Sen måste vi ge oss iväg och handla lite mat. Kylen gapar tomt igen ;) brhöver fylla på den så man får tillbaka inspirationen till att laga mat. Har ingen aning om vad jag ska tillaga till middagen. Ibland önskar jag att man hade en veckomatsedel, tänk vad skönt att veta i förväg vad man ska laga. Lite trist ibland dock om man är sugen på nåt helt annat. Tror nog att jag ska svänga ihop en chili con carne idag. Jasmines favorit :) dock utan bönor för mig och J, men de kan man väl bara peta bort sen. Hoppas ni får en fin dag med förhoppningsvis lite sol och värme ♥

 

 

Fontänen på torget som Leila är helt tokig i. Så fort hon ser den utbrister hon bada, bada!! haha försöker förklara varje gång att hon kan inte bada i den. Inte lätt att förstå när man är liten ♥

 

Hasse & Tage museet och runt hörnet finns sveriges "minsta" bar...haha den är verkligen pytteliten :)

 

 

Måndag 4 Juni 2012

Inlägget publicerat 2012-06-04 / klockan 23:39:36   Tillbaka upp
Ny vecka nya tag :) Nu jäklar ska jag ner under 60 sträcket. Har legat still ett tag på vågen så nu är det ännu hårdare tag. Inget fuskande för min del ;) Mitt mål är 58 kilo och det ska jag bara klara. Har 3 kilo kvar så detska jag bara klara av :) Långa promenader och strikt lchf kost väntar i juni månad. Brukar ju gå 5 km på förmiddagarna och 5 km på eftermiddagarna. Ganska lagom, beror ju lite på vilket humör de små är på ;) har de senaste dagarna trotsat regn och rusk och gått i alla fall.

Testade nåt nytt till middagen idag. Shirataki nudlar, innehåller bara 0,4 g kolhydrater. Måste säga att de var helt ok. Till dessa serverades det korvstroganoff. Ibland kan det vara gott med nåt annat än bara grönsaker. Måste lägga en ny beställning på nätet. Likaså carb zone brödet börjar ta slut.

Supersmarriga middagen...ska beställa hem ett lager med nudlarna och pastan. Perfekta tillbehör att ha hemma i skafferiet.

Skogspromenad och filmmys

Inlägget publicerat 2012-06-02 / klockan 23:03:09   Tillbaka upp
Har regnat om vartannat här idag så när det äntligen sprack upp och blev sol gick vi ut på en skogspromenad med grannen och hennes fina hund. Hela två timmar var vi ute och gick. Så härligt att komma ut på eftermiddagen och barnen var nöjda hela kvällen. Annars brukar det lätt vara lite gnälligt här hemma på kvällarna. Och småttingarna somnade nästan direkt när jag la dom. Underbart ♥ Ligger nerbäddad i soffan och ska försöka ge mig på att se nån film. Lär ju säkerligen somna innan halva filmen har gått, men vad gör väl det? Ibland är det tillåtet att somna tidigt ;)

 

 

Jasmine & Baloo ♥♥♥

 

 

Leila var lika glad som vanligt över att få komma ut och Neo blev lite trött av skogsluften, så han passade på att vila liten stund ;)

Fredag 1 Juni 2012

Inlägget publicerat 2012-06-02 / klockan 00:28:27   Tillbaka upp
Helt galet att vi redan är inne i juni månad. Snart dags för semester och allt. Känner paniken komma sakta men säkert, vi har ju inte ens bestämt vart vi ska åka och ännu mindre bokat nåt. Åh det hade inte alls varit dumt om allt varit klart redan. Äh strunt samma, jag älskar att vara impulsiv, så det löser sig nog. Någonstans hamnar vi i alla fall ;) några dagar hos mamma och co har vi i alla fall bestämt oss för ( måste ju plocka lite svamp ;) ), sen får vi se vart det bär av. Kan tänka mig göteborg, smögen, danmark bl a.

Här hemma är det alldeles tyst. Barnen sover sedan flera timmar tillbaka och J jobbar natt. Endast jag är vaken. Härligt med lite egentid framför datan ;) Ska spana in lite nya fräscha sommarkläder. Behöver uppdatera min garderob igen. Det var ett tag sedan sist.

Har slarvat med kameran de senaste dagarna, så jag lånar jasmines bild :) hon har tagit många fina bilder. Så duktig min lilla tjej ♥