Fredagskvällen

Inlägget publicerat 2011-12-31 / klockan 00:19:35   Tillbaka upp
Har spenderat halva kvällen nerbäddad i soffan med min lilla skrutt som inte vill sova. Han får hänga med mamma medans alla andra i huset sover. Känner mig inte det minsta trött så jag tror nog att det får bli en film för min del :) sen måste jag hitta nåt smarrigt recept till nyårsmiddagen imorgon. Fina Carro och Eric kommer och firar in det nya året med oss ♥ Tänk vad fort 2011 har gått.

Var på bio igår och såg the girl with the dragon tattoo, helt okej film, fast jag måste erkänna att jag tycker att den svenska versionen ( män som hatar kvinnor) var mycket bättre. Hoppas att ni får en underbar nyårsafton och en fin start på det nya året ♥







Tisdag 27 December 2011

Inlägget publicerat 2011-12-27 / klockan 23:47:10   Tillbaka upp
Julhelgen är redan över så nu blickar vi framåt åt nästa storhelg, nyår :) skönt att den ena högtiden avlöser den andra såhär mitt i vintern. Blir i och för sig en lugn nyår för vår del. Får några vänner över på middag och det lär väl även skjutas en del raketer. Själv håller jag mig inomhus med de små liven, är inget stort fan av fyverkerier. Fint att titta på, men jag gillar inte när det smäller...haha..en riktig fegis är jag. Idag for vi iväg och storhandlade massa mat. Kylen gapade tomt efter att all julmat ätits upp. Så skönt med lite annat att äta än köttbullar och prinskorv ;)

Lilla Neo var och vägde och mätte sig idag på Novakliniken. Hela 6 kilo väger min lilla plutt nu och 63 cm lång. Han växer så det knakar min lilla prins ♥ Härligt!! snart dags för andra vaccinationen :( usch och fy för sprutor. Tur att det är någon vecka kvar innan det är dags så man kan förbereda sig mentalt. Avskyr att se de små fisarna lida och att man inte kan förklara varför dom får sprutorna. Ja ja inte mycket man kan göra åt det. Det är ju bra att vaccinet finns i alla fall :)

Bästaste julklappen

Inlägget publicerat 2011-12-25 / klockan 21:48:15   Tillbaka upp
Tack fina Carro, Eric, Selena, Oliwer och Theo för bästaste julklappen ever ;) är så super duper nöjd!

Längtar redan :) Jag och Carro ska gå och se Magnus Betnér. Underbart!!

Julafton 2011

Inlägget publicerat 2011-12-25 / klockan 21:32:07   Tillbaka upp
Mysigaste julen spenderade vi hemma hos Carro & Eric ♥ Ingen stress alls upplevde vi :) barnen var glada och maten var fantastiskt god. Vad mer kunde man önska sig. Det skulle vart lite snö i så fall då. Är supertrötta idag då vi satt uppe halva natten och tittade på film. Mysigt att sova över sådär hela familjen. Funkade faktiskt bättre än förväntat med barnen. Lär bli en tidig kväll för oss, ska packa upp de sista klapparna från säcken , sen blir det att slappa en liten stund framför tvn.

 

♥♥♥

 

Min fina tjej ♥

 

Toffsen åker av var femte minut ungefär ;

 

 

Älskar att spexa framför spegeln

 

Jasmine och fina Oliwer

 

 

 

Julstök

Inlägget publicerat 2011-12-22 / klockan 21:26:14   Tillbaka upp
Har varit full rulle här hemma de senaste 2 dagarna. Julklappasköp, julbak och julgranspyntning. Puh helt slut nu. Ska strax fortsätta med en ny laddning knäck och julkola. Därefter blir det att slå in de sista julklapparna. Härligt med all julstök ♥ Älskar verkligen julen. Den bästa högtiden. Ser fram emot det härliga julbordet. Hoppas ni har en fin kväll därhemma fylld med julkänsla ♥

Fullspäckad helg

Inlägget publicerat 2011-12-19 / klockan 22:59:42   Tillbaka upp
Helgen sprang verkligen iväg här. Tyvärr hann vi inte med någon shopping i lördags då J vart tvungen att jobba :/ så vi får trängas dagen före julafton med alla andra...haha..lär ju vara helt galet då. Det mesta är i och för sig klart, bara några små grejer kvar som tur var :)

I går kom barnens farmor & farfar över en sväng med lite julklappar och sånt och på kvällen hade vi tacomys med Familjen Flodström. En underbar dag med andra ord. Nu är det inte många dagar kvar till julafton, åh vad jag längtar. Få några dagar tillsammans hela familjen, utan jobb och skola. Härligt!!! Måste se till att plocka upp granen imorgon så man kommer i rätt stämning. Lär ju inte bli en vit jul här nere i skåne tyvärr, men man kan ju inte få allt. Huvudsaken är att alla mår bra, vi har tid att umgås, äter god mat. Resten struntar jag i :)

Storstädar

Inlägget publicerat 2011-12-16 / klockan 13:53:35   Tillbaka upp
Storstädar för fullt här hemma. Tycker aldrig riktigt man hinner klart, men nu ska jag tusan hinna med allt :) behöver putsa fönstrena också, hoppas på att det hinns med. Nu ska det blir fredagsfint här hemma. Ikväll blir det mys i soffan framför svenska hjältar-galan. J är äntligen ledig efter 8 dagars arbete. Klickade hem dessa städgrejer tidigare idag. Sägs lukta gudomligt, så det måste vi bara testa :)

Allrengöring med eteriska oljor av apelsin och lavendel

 

Eteriska oljor av grönt te och salvia

Onsdag 14 December 2011

Inlägget publicerat 2011-12-15 / klockan 01:04:20   Tillbaka upp
Idag blev vår lilla prins 4 månader ♥ Varje ögonblick med dig gör mig lycklig ♥ Dagen till ära har jag bakat massa mini pan pizzor. Supergoda, men formen på dom kunde ju ha blivit lite bättre ;) haha inte det lättaste att få dom runda. Jaja jag är ju ingen proffsbagare direkt ;) och appropå den där hemska spindeln så har den inte dykt upp :( J vände upp och ner på det där skåpet igår, men ingen spindel så långt ögat kunde nå :/ fasar för att den ska ha krypit ner i mjölpåsen, så varje gång jag stoppar ner handen stannar nästan hjärtat..haha. Hoppas verkligen att den har gett sig av samma väg som den kom ifrån.

Tog en liten pw också i friska luften. Men som vanligt regnade det så vi såg ut som dränkta katter när vi kom hem igen. Hoppas på uppehåll imorgon så vi kan ta en lite längre promenad då. I helgen står det julklappshandling på schemat :) om nu inte J måste jobba. Härligt, vill så gärna ha allt klart.

Mina goda minipizzor :))


Luciatåg och lussebullar

Inlägget publicerat 2011-12-13 / klockan 22:52:18   Tillbaka upp
Haft en fin luciadag med massa lussebullar, pepparkakor, julmust och luciatåg. Som tur var blev det uppehåll i regnet precis när det var dags för lucitåget på torget. Dock så blåste det en hel, men det stog vi ut med. Leila var mest facinerad av alla hästar ;) de hade ett eget luciatåg..superfint!
Har hamnat i någon slags matkoma efter alla pepparkakor och lussebullar så nu tänker jag sträcka på mig en stund på soffan innan det är dags att sova.

Fina ljuva stämmor fyllde hela toget

 

Hästarnas luciatåg

 

Luciorna kom med häst och vagn

 

 

 


Fobier

Inlägget publicerat 2011-12-12 / klockan 09:34:41   Tillbaka upp
Skulle precis sätta igång och baka lite, hinner precis öppna skafferiet och vad är det första jag får syn på? Jo en stor svart spindel..gah..avskyr spindlar, det är min största fobi. Skrek till och stängde skåpet illa kvickt. Jaha så det blev ingen baka för min del. Tänker absolut inte öppna det där skåpet igen förrän  J är hemma och kan ta bort den ;) haha vad fjantig man är, men jag klarar verkligen inte av spindlar. Usch och fy. Vi får rita och mysa lite istället här hemma. Busväder ute så vi håller oss inne. Tänk att det regnar och blåser nästan varje dag. Var länge sen nu vi var ute på en långpromenad. Behöver verkligen en stor dos med frisk luft likaså barnen. Hoppas på solsken i eftermiddag så vi kan ge oss ut en sväng.

Min fina lilla prins som snart blir 4 månader ♥

3:e Advent

Inlägget publicerat 2011-12-12 / klockan 00:54:33   Tillbaka upp
Sista dagen på den här veckan och redan 3:e advent. Oj oj oj vad det går undan. Vi har haft en riktigt mysig dag hemma. Haft myskläderna på hela dagen lång. Lagat god mat och fixat och trixat lite. Grannen kom ner med saffransbiscotti. Snacka om att vi blir bortskämda här i vårt nya hem ;) först dörrkrans, sen muffins och nu biscotti. Ja jag kan ju knappast klaga. Och det roliga är att jag hade tänkt baka egna saffransbiscotti imorgon, men nu slipper jag det. Får hitta på något annat att baka istället :) det lär ju inte vara alltför svårt att hitta något annat, speciellt nu med Leilas kokbok. Finns hur mycket goda recept som helst i den.

Filmmys

Inlägget publicerat 2011-12-10 / klockan 23:28:37   Tillbaka upp
Fick sånt plötsligt sug efter salta chips till filmen, men såklart var de slut i påsen. Tänkte att det måste ju gå att göra egna. Men hade inte riktigt ork att vänta på de i ugnen så jag slängde in tunna potatisskivor i micron på en inoljad tallrik, saltade och värmde i ca 4 min, vände och värmde på i 2 minuter till och sen var det klart :) supergoda salta chips, mycket bättre än köpta chips faktiskt. Lär jag göra fler gånger. Nästa gång testar jag med nån sourcreme eller cheese krydda.

Lördag 10 December 2011

Inlägget publicerat 2011-12-10 / klockan 14:04:27   Tillbaka upp
Njuter av en stor kopp kaffe och läser massa smarriga recept i Leilas a piece of cake. Blir sugen på att baka allt nästan. Nu räcker ju inte riktigt tiden till för massa bak, men någon liten kaka eller nåt borde jag hinna med ;) barnen snusar gott i sina sängar, förutom Jasmine då såklart. Hon pysslar och fixar min lilla duktiga tjej. Hon håller på och gör egna sällskapsspel som vi ska spela ikväll. Hon har sån fantasi och är verkligen jätteduktig på det. Hon har gjort några spel tidigare som var riktigt bra :)

Igår hade vi idolmys med Carro och Selle. Åt god räkgryta och mumsade på chips och dipp. Är fortfarande proppmätt efter igår. Att man alltid måste äta sig sådär supermätt när man äter något gott. Om man bara kunde nöja sig så fort man är mätt, men nej jag tar en portion till...haha eller två ;) Två veckor kvar till jul och jag känner inte av någon julstress än. Härligt! Hoppas att ni får en underbar lördag ♥

Julgodis

Inlägget publicerat 2011-12-09 / klockan 08:55:00   Tillbaka upp
Har bakat bountybollar nu på morgonen, så super smarriga :) och nu står julkolan på spisen. Det näst bästa med julen måste ju nästan vara julgodiset ;) det allra bästa är ju såklart julmaten. Nu är det inte så långt kvar till julafton. Och knappt har jag hunnit köpt några julklappar...haha som vanligt ute i sista minuten. Men på nåt sätt gillar jag det, vara ute och trängas in i det sista. Då får man verkligen julkänslan..Det är inte så många julklappar kvar att köpa. Till småttingarna är det inte så svårt att hitta på något, värre med den stora som blir mer och mer kräsen för varje år som går ;) haha men man var väl likadan själv när man var liten. Nu måste jag springa och kolla kolan på spisen, så den inte blir bränd. Ni får ha en underbar fredag!



Måndag 5 December 2011

Inlägget publicerat 2011-12-05 / klockan 10:57:13   Tillbaka upp
Hallå där ute i kylan. Kallt och blåst idag med. Ja ja det är lika bra att vänja sig :) Hade en superfin födelsedag igår. Tack för alla kort och presenter ♥ Grannen kom över med en liten dörrkrans också, superfin var den. Goa grannar man har :) Fina Carro och hennes familj var här en sväng på en fika igår och gav mig en super fin blomma ♥

Strax dags för lillskruttan att vila middag och då lär jag göra henne sällskap genom att vila en stund jag med. Är så trött idag. Sen blir det en pw i solen. Bara att klä sig varmt så går det nog.


Fina kransen grannen gjort, syns inte på bilden men det glittrar så fint också :)

 

Fina blomman från Carro, ska bara försöka rota fram en kruka. Vet inte vart jag lagt de :/





Hipp hurra...

Inlägget publicerat 2011-12-04 / klockan 12:44:52   Tillbaka upp
Idag är ingen vanlig dag, nej för idag är det min födelsedag ;) haha skämt och sido. Fick frukost och paket på sängen imorse. Vilken lyx ♥ Känner mig riktigt bortskämd. J jobbar dessvärre idag så jag och barnen får mysa själva. Vi får äta en liten senare middag ihop hela familjen och fira ite då. Och så ska vi försöka klämma in en adventsfika också, det är ju 2:a advent idag också.

Fick bland annat de här två böckerna i morse :)

Lördag 3 December 2011

Inlägget publicerat 2011-12-03 / klockan 12:37:11   Tillbaka upp
Har haft internet strul i två dagar, men nu verkar det funka igen :) Jippie!! Man blir så frustrerad när det inte fungerar. Det blev lite kärleksmums gjorda här imorse, vill ha något gott inför min födelsedag imorgon. Och det mesta som vi bakade till Jasmines kalas är slut. Det går fort att äta upp godsaker ;)

Regn och blåst här idag igen så vi håller oss inomhus. Känns som det har regnat och blåst här nere nu i en vecka. Föredrar faktiskt lite snö framför det här om jag ska vara helt ärlig. Man vill liksom komma i lite julstämning och just nu känns det mer som höst. Tänk att det redan är andra advent imorgon. Nu går det undan.

Det är så sjukt gott med kärleksmums, slank ner några till kaffet alldeles nyss ;) lär väl rulla fram efter jul, äh det får bli nästa års projekt. Gå ner alla mamma och bull kilon ;)