Födelsedagsbarnet

Inlägget publicerat 2011-11-30 / klockan 20:41:56   Tillbaka upp
Tack alla fina ♥ för uppvaktningen av Jasmine idag. Har en mycket nöjd 10 åring här hemma :)

Inför kalaset

Inlägget publicerat 2011-11-29 / klockan 17:48:46   Tillbaka upp
Håller på och bakar för fullt inför Jasmines födelsedag. Hon är lite ledsen för att det inte kan komma så många i och med att vi flyttat, stackars liten :( så vi får försöka väga upp det och göra hennes dag så underbar som det bara går ♥ Hon ville ha daimtårta så det har vi ordnat till henne. Nu blir det bakning av saffranskaka, saffransbullar och mjuk pepparkaka. Får se om jag hinner med något annat också. Lär väl stå halva natten och fixa ;) hehe.. Vad gör man inte för dom små liven ;)

Måndag 28 November 2011

Inlägget publicerat 2011-11-29 / klockan 00:32:11   Tillbaka upp
Idag har vi hunnit med en hel del här hemma. Storhandlat mat, städat, slagit in Jasmines presenter m.m. Tänk att min tjej blir tio år på onsdag. Stora tjejen, kommer ihåg det som igår när hon var lika liten som Leila. Helt sjukt vad fort det går. Snart flyttar hon väl hemifrån också ;) nej jag kommer försöka hålla henne kvar hemma så länge det går. Kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara att inte ha henne här hemma varje dag :( tur att det är många år kvar så man hinner vänja sig vid tanken,


Blev lite snopen när jag upptäckte att dessa hamburgebröd håller ända till 4/13 2011?? haha inte visste jag att vi hade 13 månader ;) evighetsbröd...haha


1 Advent

Inlägget publicerat 2011-11-28 / klockan 23:47:57   Tillbaka upp

 

 

Rena rama tomteverkstaden ;) haha helt galet mycket julprylar det finns. Skulle kunna köpa hur mycket som helst. Men jag har en budget att följa :) så jag nöjde mig med lite adventsstjärnor och ljus och sånt. Jasmine ville ha en fiberoptisk by, hur mysig som helst. Nu är hela lägenheten fin i riktig julanda. Bara snön som saknas och den lär vi få vänta på här nere..

Jasmines fina julby, lyser verkligen upp superfint i rummet



Håll i hatten

Inlägget publicerat 2011-11-27 / klockan 14:54:41   Tillbaka upp
Hujedamej vad det blåser ute och regnet öser ner. Dom har utfärdat en klass 3 varning här, så vi får helt enkelt stanna inne. Hoppas på att vi får behålla strömmen bara då Jasmine ska baka lantbröd som är hennes hemkunskapsläxa :) Hade så gärna velat gått på julskyltning, men allt sånt är inställt idag. Passade på att baka en mjuk pepparkaka istället till adventsfikat, så här har vi mumsat pepparkakor och saffransbullar :)

Såhär grått och trist är det ute 1 advent, ser ju inte på bilden hur det blåser, men träden ligger nästan ner när vindarna tar fart.

Äntligen helg

Inlägget publicerat 2011-11-26 / klockan 00:51:28   Tillbaka upp
Dagarna rullar förbi, tänk att det redan är fredag och helg. Härligt!! Försökte ge mig ut i folkmassorna idag och handla det sista julpyntet inför första advent, en hel del försvann i flytten??!! men jag gav upp efter att ha trängts i en kvart. Folk var som galna och det är inte det lättaste att ta sig fram med stora vagnen..suck..får göra ett nytt tappert försök imorgon utan den. Kvällen avslutade vi med fredagsmys som bestod av tacos och idol. Fyndade julstjärnor för 10kr i dag i alla fall ;) alltid något! Nu blir det en kopp kaffe framför tvn innan det är dags att sova.

Onsdag 23 November 2011

Inlägget publicerat 2011-11-23 / klockan 11:08:06   Tillbaka upp
Drygt en månad kvar till jul, jippie! Älskar julen och allt som hör den till. Maten, glädjen, klapparna, att umgås hela familjen :) I år ska vi till Carro & co, ska bli så mysigt! Så sover vi alla över där, får se hur vi löser det, men på något sätt lär det gå ;) Om en vecka fyller min fina prinsessa 10 år ♥ helt galet att hon redan är så stor. Vart tog åren vägen? Inte känner jag mig äldre i alla fall ;)


Startade dagen med att baka kokostoppar som blev totalt misslyckade :( men man kan inte lyckas med allt. Smaken var helt okej i alla fall, var mer formen som blev platt. Haha..Jag doppade dom i choklad istället. Gick hem hos Leila i alla fall.

 

 

Måndagsmys med bio

Inlägget publicerat 2011-11-22 / klockan 01:01:32   Tillbaka upp
Så var det en ny vecka igen. Har haft en lugn och härlig dag. Fixat lite presenter till Jasmine inför hennes födelsedag ♥ Avslutade kvällen med bio, breaking dawn part 1 (twilight) åh ja är helt såld på den filmen. Tyvärr fick bion ett litet abrupt slut, så jag hann inte se slutet :/ blev lite orolig då min fina tjej inte alls mådde bra, men nu verkar det som att det är bättre. Så nu kan jag förhoppningsvis slappna av och försöka sova ett par timmar. Filmen får jag se igen vid ett annat tillfälle.


Mitt i natten...

Inlägget publicerat 2011-11-21 / klockan 01:05:27   Tillbaka upp
Dimman ligger tjock utanför mitt fönster, kanppt man ser 1 meter framåt. Lite sådär kusligt, speciellt när det är mörkt ute också. Har precis kollat på Mia Skäringers dyngkåt och hur helig som helst. Ha ha kan verkligen rekommendera den ;) hon är helt galet störtskön, har skrattat så tårarna sprutar alldeles ensam i soffan. Stackars grannar, de lär ju tro jag blivit lite smått galen. Skulle egentligen behöva sova, men är inte det minsta trött. Konstigt egentligen, då jag inte sover så speciellt många timmar om natten. Man har väl någon slags extra energi såhär i början. Får njuta av att vila middag en stund imorgon istället. Tur att de små vilar samtidigt.

Pannkaksfrukost

Inlägget publicerat 2011-11-20 / klockan 13:31:12   Tillbaka upp

 

 

Hade inget bröd hemma i morse, så det fick bli pannkaksfrukost. Tror i och för sig att det inte gjorde så mycket, för tjejerna åt :) Nu är det redan dags för lunch. Får bli korvstroganoff, gäller att passa på då J jobbar i och med att han avskyr falukorv. Igår hade vi lite mys med Carro och familjen. Men jag var alldeles för lat för att laga mat så det fick bli pizzor ;) Hann med att göra knäck och saffransbullar igår också, så nu är vi laddade inför första advent ♥ Hoppas ni haft en trevlig helg med massa mys!

 

Bvc besök och läkarbesök

Inlägget publicerat 2011-11-16 / klockan 09:53:39   Tillbaka upp
Fullspäckad dag har vi framför oss. Först har vi varit på en lång morgonpromenad ute i det underbara vädret. Sen blir det spruta för neos del och läkarbesök för Leilas del. Hon är fortfarande sjuk, hostar och snorar som bara den. Nu är vi inne på snart tredje veckan, stackarn. Neo hostar han också, likaså jag och Jasmine. Hoppas på att vi blir friska och krya snart. Vill att alla ska vara pigga till helgen. Inge vidare att ligga hemma och sjuka då inte ;)

Leila är lika glad ändå fast att hon är sjuk ♥

 

 

Neo 3 månader

Inlägget publicerat 2011-11-14 / klockan 20:36:52   Tillbaka upp

 

Min fina lilla prins blir tre månader idag ♥  Herregud känns som han föddes igår ;) vart tar tiden vägen?

Farsdag

Inlägget publicerat 2011-11-14 / klockan 08:48:04   Tillbaka upp
Igår var ju alla fäders dag :) och jag är så tacksam för att J är en sådan fin far. Aktiv och finns alltid där för dom när han behövs. Tack för att du finns ♥
J blev supernöjd med sin nya verktygslåda ;) hans gamla svämmade verkligen över och gick inte ens att stänga, så det var på tiden att han fick en ny.


 

Leila 16 Månader

Inlägget publicerat 2011-11-13 / klockan 23:47:06   Tillbaka upp

 

Tänk att min prinsessa redan är 16 månader. Helt galet vad fort det går. Det är så mysigt att se hur hon utvecklas och att hon lär sig nya saker varje dag ♥

Gårdagen i bilder

Inlägget publicerat 2011-11-13 / klockan 10:07:03   Tillbaka upp

 

 

Sån fin dag vi hade igår. Det var lite kallt dock, har ju inte riktigt än hunnit vant sig vid kylan och hur man ska klä sig. Det var superfint på christinehof, kan tänka mig att det är underbart där på sommaren. Det var välbehövligt med lite frisk luft för alla :) Idag far vi hem till Carro & co på middag. Men först kallar tvättstugan på mig.

 

 

 

 

 

Christinehofs ekopark

Inlägget publicerat 2011-11-12 / klockan 12:56:06   Tillbaka upp

 

Härliga lördag :) Solen lyser och alla är glada, kan inte bli bättre. Strax ska vi ge oss iväg till Christinehofs ekopark med Carro & company. Mysigt, grabbarna lär väl fiska och vi tjejer strövar väl runt med barnen :) Hoppas ni får en fin lördag i det härliga solskenet.


 


TGIF

Inlägget publicerat 2011-11-11 / klockan 21:24:18   Tillbaka upp
Underbara fredag är äntligen här och helgen är mer än välkommen :) Idag har jag, Jasmine och de små vandrat runt på stan för att se vad som finns. Har inte än lärt oss hitta överallt, men vi kom hem i alla fall efter 1 1/2 timmes promenad. Har varit lite kallt idag, så vinterjackan åkte faktikst på ;) Hoppas det blir lite varmare nu till helgen ifall det blir någon strandpromenad. Får passa på innan det blir alltför kallt ute. Hoppas ni haft en fin fredag och att helgen blir alldeles underbar ♥

Lilla Neo ville också titta på idol och fredagsmysa ♥

Torsdag 10 November 2011

Inlägget publicerat 2011-11-11 / klockan 00:26:20   Tillbaka upp

 

Vilken underbar dag vi har haft det idag :) Fina Carro har varit här och fikat och hjälpt till med barnen. Jasmine har haft sina vänner här en sväng med, så det har varit fullt hus här hemma ♥ älskart....
Solen har lyst på oss också idag så jag har inget att gnälla på ;) Imorgon är det äntligen fredag. Idol och fredagsmys som sig bör en fredag :) till helgen ska vi hitta på nåt med Carro & co. Vet dock inte än vad vi ska hitta på. Hoppas på lite solsken i alla fall. J är ledig denna helg också, sådan lyx. Skönt när hela familjen är samlade. Nu ska jag sova ett par timmar innan det är dags att följa Jasmine till skolan.

Kladdig kaka

Inlägget publicerat 2011-11-08 / klockan 22:59:36   Tillbaka upp

 

Barnen sover så här ska jag njuta av en stor kopp kaffe och en bit kladdkaka. Den här dagen har kännts lång. Har hunnit med en hel del. Promenad, handlat, städat, diskat, lämnat Jasmine till skolan, lagat middag, vikt in tvätt, bakat bröd och kladdkaka. Skönt att ha det gjort. Nu kan jag sitta ner med gott samvete ;)

Tisdag 8 November 2011

Inlägget publicerat 2011-11-08 / klockan 10:50:57   Tillbaka upp

 

Jasmine ville köra vagnen till skolan i morse, det fick hon gladeligen göra. Usch vilken kall och mörk morgon det var. Kändes som man gick upp mitt i natten. Tur att det har ljusnat ute nu :) Är i full färd med att baka en kladdkaka. Var så sugen på något sött. Leila sover lite middag och Neo håller mig sällskap i köket. Blir nog en liten tupplur för oss också efter fikat. Man får passa på medans man kan ;)

Första skoldagen

Inlägget publicerat 2011-11-08 / klockan 09:18:48   Tillbaka upp

 

Första skoldagen för Jasmine gick superbra igår. Supergo lärare och goa klasskamrater :) Skönt att få komma i rutinerna igen. Har varit lite halvdant nu när det har varit lov. Jag var med Jasmine i den nya skolan hela förmiddagen, sen ville hon att jag skulle gå hem ♥ Det vart väl lite pinsamt att ha med sig mamma kanske ;)

Pepparkaksbak

Inlägget publicerat 2011-11-07 / klockan 00:34:20   Tillbaka upp

 

Här hemma har vi tjejer bakat pepparkakor. Leila åt mest av degen, men vi andra lyckades göra några stycken :) Älskar doften av nybakta pepparkakor. Imorgon är det första skoldagen för mitt lilla hjärta. En ny skola med massa nya ansikten. Kommer gå strålande. Längtar till att få sova ett par timmar, håller just nu på med att baka lite bröd till frukost. Det var slut i brödboxen, så jag hade inte så mycket val. Som tur var är dom alldeles straxt klara. Är riktigt tiktigt trött nu. Hoppas ni får en god natts sömn ♥

 

 

Alla helgons dag

Inlägget publicerat 2011-11-06 / klockan 00:32:19   Tillbaka upp

 

 

Kan ju knappast påstå att det känns som november ute. Varm luft och grönt så långt ögat kan nå. Kylan slår säkert till när som helst, så man får se till att njuta så länge det går. Idag tog vi en sväng på stan, hade dock totalt glömt bort att det var röd dag idag, så de flesta affärerna var stängda :( kanske lika bra det i och för sig ;) Skönt var det i alla fall att komma ut och röra på sig lite och se lite människor.

Imorgon är det redan söndag, tänk vad fort lov veckan har gått. Stackars Jasmine är nog ganska nervös över att börja nya skolan på måndag. Det hade jag varit i alla fall. Imorgon måste jag ge mig ut oc h försöka hitta till hennes skola. Har ingen aning om vart den ligger, haha..man vill ju inte komma försent första dagen direkt.

Bilder från utflykten

Inlägget publicerat 2011-11-04 / klockan 14:42:26   Tillbaka upp

 

 

 

 

 

Som sagt i söndags var vi iväg på lite äventyr. Lite halloweenutställningar, shopping och smygehuk :) Det var verkligen superfint där, men det blåste som bara den. Man hade behövt vinterjackan på för att inte förfrysa. Blir ett perfekt ställe att picknicka på i sommar ;)

Fredagsmys

Inlägget publicerat 2011-11-04 / klockan 14:22:48   Tillbaka upp

 

Här vankas det fredagsmys :) Ska strax fixa iordning middagen för ikväll. Får bli kyckling i ugn med massa sås och ris...mums.. Blir nog lite chips och dipp också kan jag tänka mig. Jasmines kompis sover över här ikväll, så det är fullt ös här hemma ♥

Så fort J kommer hem behöver vi ge oss ut på telefonjakt, våran gick ju sönder i flytten. Lika bra det den var ändå inte hel efter att Leila fått tag på den ;) Hoppas att ni får en trevlig fredagskväll med massa mys ♥

Torsdag 3 November 2011

Inlägget publicerat 2011-11-04 / klockan 00:32:12   Tillbaka upp


Idag hade vi en innedag, var sånt trist väder ute. Packat upp det sista och tittat på barbie. Neo var den som var mest intresserad ;) haha sötnosen. Jasmine sover hos en kompis så det har varit alldeles tomt här hemma. De små somnade redan vid åttasnåret. Imorgon blir det en tripp till bvc för lilla Neo :( han är så rosslig min lilla plutt. Han låter som bara den, så jag lär inte kunna slappna av och sova något i natt. Leila mår i alla fall bättre :) så det är vi glada för. J är ledig i helgen så då tänkte vi ge oss ut och se oss omkring lite. Det är så fint här, synd bara att det inte är säsong för att bada. Älskar sandstränder.

Dålig uppdatering

Inlägget publicerat 2011-11-03 / klockan 00:40:30   Tillbaka upp
Förlåt för dålig uppdatering men vi har inget internet ännu :( att det alltid ska ta sådan tid att få igång det tekniska. Hoppas på att få telefon och internet nästa vecka. Så länge mobilbloggar jag, men då kan jag dessvärre inte dela med mig massa bilder. Bara 1 bild per inlägg. Hoppas ni haft en underbar onsdag. Här har lillskruttan åkt på feber och förkylning igen :( hoppas på att hon mår lite bättre imorgon. Annars så är vi så gott som klara här hemma. Saknas bara lite lampor, de fick ju dessvärre inte plats när vi flyttade ner så alla rum behöver nya ;) får bli en tripp till ikea snart. Inte alltför fint med bara en glödlampa hängandes i varje rum.