Klassfest

Inlägget publicerat 2012-03-29 / klockan 22:05:52   Tillbaka upp
Idag for vi iväg på klassfest med Jasmines klass. Grillade korv, spelade fotboll, gick tipspromenad och kollade lite på vad barnen gjort i skolan. Supermysigt :) blåste lite bara annars höll solen oss varma. Barnen vann i fotbollen såklart ;) Vi hann knappt hem förens barnen sov ;) härligt. Frisk luft gör verkligen susen! Njuter av lite lugn och ro med en stor kopp kaffe framför tvn. Kanske jag lyxar till det ikväll med en film. Känner mig ganska pigg än så länge. Det var verkligen evigheter sedan jag orkade titta på film. Imorgon är det äntligen fredag igen. Sista dagen i skolan för Jasmine innan påsklovet. Skönt att slippa vakna till klockan varje morgon. Kanske till och med innebär lite sovmorgon?! Who knows...

Våfflor i solen

Inlägget publicerat 2012-03-26 / klockan 00:22:41   Tillbaka upp
Superhärlig dag tillsammans med vänner och familj ♥ Ett bättre avslut på veckan hade vi inte kunnat fått. Lyxade med lite våfflor, grädde och sylt idag. Åh så gott det var. Har inte alls dåligt samvete för att jag fuskade. Ställde mig på vågen idag :)) - 9 kg. Helt underbar känsla! så jag var helt klart värd ett par våfflor ;) Leila tyckte också att det var en hit, så det får jag göra fler gånger till henne. Hon är ju annars lite kräsen gällande maten, måste hon fått från sin mamma..hehe. Ska faktiskt gå och lägga mig nu. Ja jag vet?! Inte likt mig, klockan är ju bara barnet..Men jag är verkligen toktrött!


Neo njöt av att få vara utomhus och busa idag ♥

Sommartid

Inlägget publicerat 2012-03-24 / klockan 23:45:42   Tillbaka upp



I natt är det dags att dra fram klockan 1 timme. Vi går mot ljusare tider, jippie! ska bara komma ihåg att vrida fram alla klockor innan jag går och lägger mig också. Annars blir man lätt förvirrad när alla klockor går olika, haha...det har man ju varit med om tidigare ;) dagen har varit lugn. Storstädat och haft mig. Tyvärr ingen pw då det har varit lite haldant väder, dis och moln. Hoppas på finare väder imorgon så vi kan få en härlig förmiddag ute för att senare åka hem till C & company och grädda våfflor :) imorgon ska jag banne mig fuska och äta nån våffla. Är grymt sugen på det!

Fredag 23 Mars 2012

Inlägget publicerat 2012-03-23 / klockan 22:41:42   Tillbaka upp




Vilket fint vårväder vi har haft idag, typ 17 grader :) gick på stan en sväng och njöt av en lång härlig pw. Nu känns det att det är vår, så imorgon är det verkligen dags för vårstädning här hemma. Putsa fönster, byta gardiner ja hela kittet. Nu jäklar ska det bli ljust och fräscht här hemma. Behöver åka iväg och handla lite blommor också. Fönsterbrädorna gapar tomma :( jag är ju som sagt ingen hejare på att hålla blommor vid liv, hur mycket jag än vattnar och håller koll?! Vet inte varför jag misslyckas. Har helt enkelt inga gröna fingrar! Om man ska se det ur ett positivt perspektiv så förnyar jag rummen oftare med olika blommor ;) Hoppas ni får en härlig fredagskväll! Själv ska jag lägga mig i soffan och bara slappa :)

Tack gode gud för kaffe...

Inlägget publicerat 2012-03-22 / klockan 07:08:31   Tillbaka upp
Trött som bara den är jag idag. Min lilla prins höll låda här hemma till tre i natt?! febern har försvunnit så han fick väl helt nya krafter :) så hur pigg som helst va han. Tjoade och jollra och ville inte alls sova. Leila fick tillbaka sin feber, så igår var verkligen en utmaning utan dess like ;) 2 sjuklingar som bara ville vara uppe hos mamma. Hade jäm och göra. Så en aningens trött är jag just nu. Tur att det finns kaffe! Ska hinka i mig en kanna så man vaknar till liv här. Hoppas på att det spricker upp och blir lika fint väder idag som det var igår. Då blir det pw och utomhusbus med mina små hjärtan ♥ Så härligt att det är vår ute.

Fortfarande sjukstuga

Inlägget publicerat 2012-03-20 / klockan 16:59:04   Tillbaka upp
Nu är det Neos tur att ha hög feber (39,5) stackars liten prins. J har också haft hög feber sedan i lördags men lillskruttan mår bra igen i alla fall :) alltid något. Hoppas att jag och Jasmine klarar oss från denna feber och hosta. Oddsen är nog rätt små ;) säkert någon elak influensa av något slag. Håller tummarna hur som helst! Till helgen ska vi ju hitta på något skoj hade vi tänkt, då dom sensaste helgerna bara har handlat om jobb. Hoppas innerligt att alla är friska och krya då ♥

Ikväll är det DH mys framför tvn. Kanske ska inhandla lite goda ostar och lyxa med. Får se om det hinns med. Och på torsdag blir det nog bio med fina C. Tror nog att vi ska gå och se kvarteret skatan. Längtar efter lite vuxentid :) det är ju inte alltför ofta man kommer iväg hemifrån utan barnen. Sen längtar jag efter lite vuxentid med älsklingen, har nog inte varit utanför dörren bara han och jag på snart 2 år. Helt galet! men en vacker dag får vi också egentid ;) Hoppas ni får en fin tisdagskväll!




Fredagströtter

Inlägget publicerat 2012-03-16 / klockan 23:18:49   Tillbaka upp
Här hemma är lillskruttan inne på sin femte dag med 40 graders feber. Mammas lilla tjej ♥ och på bvc säger dom bara att det är vanligt virus?! hoppas på att dom har rätt och att det vänder snart. Tycker så synd om lillskruttan, ingen mat vill hon ha :( har knappt ätit något på hela veckan, men dricker det gör hon i alla fall! Skönt med helg nu och att J är ledig. Har varit tufft med en liten sjukling och en liten prins hemma samtidigt. Båda tjuter så fort jag sätter ner dom på golvet, så har haft båda händerna fulla om man säger så ;) haha...

Fina Jasmine for iväg på maskerad/födelsedagsparty och övernattar hos en kompis, så ska faktiskt passa på och gå och lägga mig skapligt. Är superdupertrött verkligen! Hoppas ni haft en fin fredag ♥

Jasmine i sin fina peruk:) haha så söt ♥

Tisdag 13 Mars 2012

Inlägget publicerat 2012-03-13 / klockan 22:17:25   Tillbaka upp
Dagarna bara rusar förbi...Idag tog vi en riktigt lång promenad i det härliga vårvädret. Så skönt att få komma ut. Lillskruttan har haft feber i natt och under dagen, stackarn. Hoppas på att hon är bättre i morgon. Inge roligt när dom små är sjuka.

Lchf update såhär på kvällskvisten ;) har nu gått ner totalt 7 kg!! Yes!! så härligt. Och då har jag t om fuskat lite. Men som sagt jag försöker vara lite försiktig med fetter. Och rött kött. Blir mycket kyckling ;) och sallader. Trodde verkligen inte att det skulle gå såhär bra :) är riktigt förvånad. Känner mig redo för beach 2012.

Söndagsutflykt

Inlägget publicerat 2012-03-11 / klockan 17:58:13   Tillbaka upp

 

 

Strålande sol och värme gjorde att vi bestämde oss för att bege oss ut i naturen :) tog en tripp till Kåseberga och Ales stenar. Så underbart fint där. Packade in barnen och en stor termos med kaffe i bilen och drog iväg med fina vänner ♥ Blåste lite vid havet men hur skönt som helst i alla fall. Så härligt att bara komma hemifrån ett par timmar..

 

 

 

 

 

 

Rätt låt vann!!!

Inlägget publicerat 2012-03-11 / klockan 11:45:01   Tillbaka upp

 

Yes! Äntligen en bra låt som gick vidare till eurovision :) helt klart bäst av alla bidragen. Håller tummarna för att det kommer gå bra för Loreen i Maj! Vi hade lite mellomys igår med C & S, käkade lite pizza och lite smått och gott! Japp ni hörde rätt ;) jag fuskade lite och åt knappt en halv pizza och det var supergott :) Men ska försöka hålla mig för att falla för frestelse igen. Nu kör vi stenhårt igen!

Äntligen Fredag

Inlägget publicerat 2012-03-09 / klockan 18:26:01   Tillbaka upp
Middagen står i ugnen, barnen leker för fullt, jag njuter av en kopp kaffe...underbara fredag :) Var ute på en ordentlig pw förrut, så härligt med sol och värme. Dock blåste det lite, men va tusan solen lyste i alla fall ;) Jasmine har två av sina vänner hemma hos oss över natten, så det är verkligen fullt ös här hemma. Härligt! Ska strax ge oss iväg och köpa pizza till tjejerna, dom rata min mat ;) haha fylld frukostkorv i ugn. Kan inte förstå varför?! Är ju supergott ju! Hoppas ni får en underbar fredagskväll där ute i stugorna ♥

Supersmarriga korvar fyllda med ost, philadelfia, dijonsenap, bostongurka, lök, salt och peppar! grädde blandat med lite ketchup alternativt chilisås som man häller över korvarna...Mums..

Redo för skogen...

Inlägget publicerat 2012-03-09 / klockan 18:06:50   Tillbaka upp

 

Äntligen har jag införskaffat mig ett par hunter stövlar (försenad födelsedagspresent). Nu är jag mer än redo för skogen, synd bara att svamp säsongen inte har kommit igång ännu ;) Vi får hoppas på lite regn så jag kan inviga dom snart ;)

Onsdag 7 Mars 2012

Inlägget publicerat 2012-03-07 / klockan 22:12:52   Tillbaka upp

 

En härlig dag med underbara barn börjar lida mot sitt slut ♥ promenad, solsken och massa lek och bus har förgyllt våran dag. Har jämt att göra om dagarna med att jaga lilla Neo. Han är alldeles vild, haha. Reser sig mot allt och tror han kan stå, sätter sig upp, kryper fram, hittar allt han inte ska hitta..etc så fort det har gått. Nyss kröp han inget och nu kom allt samtidigt. Men det är härligt också att det går framåt. Och Leila sprinegr bakom och hejar på lillbrorsan. Så söta tillsammans ♥ Jasmine sover över hos sin kompis i natt så det är snart bara jag vaken här hemma. Skönt att vila öronen en stund innan det är dags för sängen. Hoppas på fint väder imorgon också, så vi kan ge oss ut och leka i nån park.

Family

Inlägget publicerat 2012-03-07 / klockan 00:59:40   Tillbaka upp




Häromdagen fick jag sån fin ram av underbara Jasmine. Hon ville ge mig en liten present och kom hem med den här. Hon är ju för go min stora tjej. Ska välja ut lite fina bilder och sätta in i den så vi kan få upp den någonstans. Jasmine ville gärna att vi skulle ta nya bilder, men kör så länge med några bilder som vi har här hemma!

Lchf bra eller dåligt?!

Inlägget publicerat 2012-03-07 / klockan 00:31:59   Tillbaka upp
Det här med lchf måste jag säga har funkat toppen :) Kilon rasar av mig och kärlekshandtagen är väck likaså mammahullet på magen :) är så nöjd, men samtidigt blir man lite skraj av allt negativt man läser om lchf kosten. Att det skulle vara cancerframkallande och att det höjer kolestrolet etc.. Nu överkonsumerar jag inte fett så. Försöker få i mig mer protein i form av kött/fisk och grönsaker. Har haft lite i tankarna i fall jag ska smyga över lite på GI metoden där man kan knapra nån morot och lite frukt emellanåt. Men jag vet inte?! Är så kluven. GI är ju lite snällare än vad Lchf är. Gahh jag blir galen! Testar nog ett tag till innan jag bestämmer mig. J är ju också nöjd med sina resultat ;) så lika bra att hålla mig på samma linje som honom. Är så glad i dagsläget att jag lyckas hålla mig ifrån socker, vetemjöl, kolhydrater. Vill inte hamna i det beroendet igen. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte alls var sugen på en riktigt krämig potatisgratäng just nu ;) haha favoriten. En dag ska jag lyxa till det med en liten portion potatisgratäng, men inte än. Den som väntar på något gott ;)

Marint är fint...

Inlägget publicerat 2012-03-07 / klockan 00:06:12   Tillbaka upp

 

 

Klickade hem lite vårnyheter från H&M till lillskruttan. Syns det att jag älskar marintema ;) det är så fint nu till våren. Bort med alla vinterplagg och fram med det nya & fräscha :)

Måndag igen

Inlägget publicerat 2012-03-05 / klockan 09:36:11   Tillbaka upp
Möttes av solsken när jag vaknade imorse. Underbart! Idag ska vi ge oss ut på en riktigt lång promenad. Gäller att ta vara på det fina vädret vi har :) Blir så otroligt varmt och skönt när solen tittar fram. Ny vecka, snacka om att dagarna bara flyger förbi. Konstigt ändå att det går så fort när man bara går hemma och slöar ;) nu längtar jag faktikst efter att få börja jobba igen. I 2 års tid har jag gått hemma, supermysigt attt vara hemma med dom små det är inte det, men man behöver få komma hemifrån också. Känna att man gör någon nytta, träffa vuxna människor. Till hösten får jag äntligen komma igång igen. Så underbart! Nej nu måste vi sätta lite fart här så vi kommer ut innan det är dags för förmiddags vilan ;)

Neo vägrar äta gröt utan lite blåbär på..liten gottegris precis som sin mor ;)

Våren är här

Inlägget publicerat 2012-03-03 / klockan 01:32:31   Tillbaka upp
Våren har kommit och det är helg! Kan inte blir bättre. 10 plusgrader och helt vindstilla var det idag, så härligt! Solen brände så härligt på mina kinder. Åh vad jag älskar den här årstiden. Nu hoppas vi bara på att det inte blir nåt bakslag, med en massa snö eller nåt. Vore ju lite trist. Annars ar haft lite fredagsmys här hemma idag. Bara tagit det lugnt och njutit. Längtar dock efter godis :)) men tog en bit 86% choklad till kaffet och det mesta suget stillades ;) är så nöjd att jag klarat mig så långt. Inget socker och inget godis eller kolhydrater. Saknar mest bröd och pasta. Just till frukost är det så himla gott med en macka till kaffet, men jag får nöja mig med mina finn crisp så länge ;) Hoppas ni haft en fin fredag och att ni får en fortsatt underbar solig helg!