Lingon och blåbär

Inlägget publicerat 2011-07-31 / klockan 22:12:01   Tillbaka upp
Idag åkte vi iväg till urskogen och plockade blåbär och lingon. Fanns massvis, hade kunnat stanna i flera timmar och bara plockat. Men min rygg orkade inte mer än 1 1/2 timme, men vi fick ihop flera liter i alla fall :) Så mestadels av kvällen har bestått av att rensa alla bär. Usch det måste vara det tråkigaste som finns. Och så tar det sådan tid också. Ska strax göra egen lingonsylt. Får se hur jag lyckas ;) Tänk att det redan är augusti imorgon, helt galet. Vart tog sommaren vägen? tycker juli passerade utan att jag hann blinka.

 

Jasmine var en riktig hejare på att plocka :) fort skulle det gå ;)

 

Hallå e det någon där?

 

Lillskruttan plockade flitigt men de flesta hamnade i hennes mun ;)

 

Blåbären..

 

Mitt ute i ingenstans...

Frosseri...

Inlägget publicerat 2011-07-30 / klockan 22:57:30   Tillbaka upp
Efter en hel dag på marknaden är jag helt slut i både benen och fötterna. Vad passar inte bättre att avsluta kvällen med än jordgubbar i stora lass. Här ska frossas :) jordgubbar är det bästa som finns. Köpte lite kokosbollar också nu på marknaden, så det lär ju slinka ner en och en annan sådan också ;) det är ju trots allt lördag ;) Så såg jag att det är min favoritfilm på femman just nu "skicka vidare".Det är den finaste och mest sorgligaste film jag någonsin sett. Verkligen älskar den filmen, så lika bra att bunkra upp med en hel hög med näsdukar...


Lördag 30 Juli 2011

Inlägget publicerat 2011-07-30 / klockan 12:11:19   Tillbaka upp
Puh är det någon mer än jag som lider i denna värme? det är ju så kvavt och luften står alldeles still, speciellt inomhus..Ska strax iväg på marknad. Känner mig alldeles för rastlös för att vara hemma denna fina dag. Det värsta är väl att man får trängas med massa folk ;) men det är väl lite av charmen med att gå på marknad. Sen måste vi skynda oss hem för Jasmine ska iväg på kalas och behöver fixa sig iordning och så.

Ett dopp i det blå....

Inlägget publicerat 2011-07-30 / klockan 12:00:45   Tillbaka upp

 

 

Lillskruttan är ingen badkruka direkt ;) fick hon bestämma skulle hon bo i poolen. Blir helt galen när hon måste gå upp :) tur att det är fint väder och varmt så hon får leka av sig i sin pool.

Hipp hipp hurra....

Inlägget publicerat 2011-07-29 / klockan 10:34:14   Tillbaka upp
Grattis fina lillebror på 25-års dagen :) snart ska vi iväg på kalas och fira min kära lillebror som fyller hela 25 år. Tänk om man själv vore så ung ;) sen ska jag iväg på jak efter någon mysdress som jag kan ha med mig till BB. Får väl hoppas att det inte är 25 grader varmt då, för då är det ju ingen mening med en tjock mysis. Behöver handla lite filtar och sånt till lilla bebisen också. Åh vad jag längtar efter våran lilla skrutt. Inte långt kvar nu :)

Ljuvliga accessoarer

Inlägget publicerat 2011-07-28 / klockan 17:09:10   Tillbaka upp
Det bästa med hösten måste vara alla fina höstkläder och accessoarer. H&M har fått in massvist med fint :)

 

 

 

 

Torsdag 28 Juli 2011

Inlägget publicerat 2011-07-28 / klockan 11:29:13   Tillbaka upp
Idag vaknade lillskruttan halv sex, så det var bara att kliva upp. Hur trött som helst, men har vilat en liten stund nu på förmiddagen. Skönt att fylla på batterierna lite, så vi orkar med hela dagen. Är inte lika fint väder idag som det var igår. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Blir en promenad i alla fall. Kanske baka något smaskigt också.

Vecka 38

Inlägget publicerat 2011-07-28 / klockan 07:13:44   Tillbaka upp




Bebisfakta:

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

 

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

 

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

 

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.



Mammafakta:

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten

Onsdag 27 Juli 2011

Inlägget publicerat 2011-07-27 / klockan 23:43:20   Tillbaka upp
Vilken härlig dag det har varit idag, strålande sol och varmt :) vi tog en långpromenad på förmiddagen och en lite mindre promenad på kvällen. Passade på att plocka lite blåbär när vi var ute och gick, kan säga att det känns i hela kroppen nu ;) haha..men men..Känns skönt att fylla frysen med lite blåbär inför vintern. Ska försöka åka iväg i helgen och plocka lite mer om jag orkar. Lika bra och passa på innan lillplutten kommer :) Och så ska vi ju ut till mamma och plocka vinbär. Tänkte försöka ge mig på att göra lite saft. hihi får väl se hur det blir ;)

Leila uppskattade skogspromenaden och ville absolut inte sitta i vagnen :)

 

 

Hon hade dock lite problem att hålla balansen bland alla pinnar och kottar ;)

 

Jasmine tog snålskjuts av sparkcykeln, tänk om man kunde glida fram på en sådan ;)

 

Har lite blåbär att rensa, så lika bra att ta tjuren vid hornen direkt innan man blir alltför trött

Tisdag 26 Juli 2011

Inlägget publicerat 2011-07-26 / klockan 11:13:20   Tillbaka upp
Igår var vi ju som sagt va på ul och bebisen mår så bra så :) lite liten bara, väger inte riktigt 2500 g och så har han litet huvud. Men det är inget som är fel i alla fall, det känns skönt :) Hon uppskattade att han kommer väga max 3000g när han föds, får se om hon gissar rätt. Idag blir det en lugn dag, har ganska mycket sammandragningar och har allmänt ont i kroppen. Så det gäller att ta vara på varje tillfälle jag får att vila idag. Ska försöka ge mig på och plocka undan lite i alla fall, så man gör någon nytta ;) och kanske blir det en kvällspromenad också. Måste ha lite frisk luft, man mår så mycket bättre av det.

Barnmorskan

Inlägget publicerat 2011-07-25 / klockan 15:04:54   Tillbaka upp
Nu har vi varit hos barnmorskan. Det mesta verkade bra, men jag har inte växt på länge, kurvan går neråt. Och bebisen kändes lite för liten så nu e jag påväg till sjukhuset för ett extra ultraljud. Man blir ju lite orolig, men allt är säkert bra :) håller tummarna för det i alla fall.

Sjukhusbesök

Inlägget publicerat 2011-07-24 / klockan 14:58:13   Tillbaka upp
Hann inte med att blogga igår. Hade fullt upp här hemma med att förbereda lördagsmys med tacos och allt. Men det blev inget lördagsmys då lillskruttan var tvungen att åka in till akuten. Men allt är bra nu och jag kan äntligen slappna av..puh..Är helt färdig idag, sån värk i kroppen..blir till att ta en lugn dag och bara slappna av. Har ju lite svårt för det, vill ju gärna ha någonting att pyssla med ;) Rensade Jasmines rum igår, gick igenom varenda liten låda..Kan säga att det tog några timmar ;) men nu är det klart i alla fall :) så skönt. Imorgon är det dags för barnmorskan igen, nu är det inte långt kvar :) Jippie!

Vecka 37

Inlägget publicerat 2011-07-23 / klockan 00:59:12   Tillbaka upp






Bebisfakta:


Om barnet skulle födas nu räknas det som fullgånget. Barnet är moget och väl förberett för livet utanför livmodern.

De flesta barn ligger med huvudet i bäckenet, 4 procent ligger med stjärten före. Huvudet - eller stjärten - tränger ner i bäckenet och fixerar sig. Tidpunkten varierar dock mycket, hos en förstföderska kan huvudet redan vara fixerat sedan flera veckor och hos en omföderska är det inte helt ovanligt att det sker först i samband med att förlossningen startar.

I vecka 37 är medelkroppslängden 49 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3000 gr. Huvudets omkrets är 34 cm.

De mesta av lanugohåret är borta. Lungorna har mognat. Barnet sväljer fostervatten och kissar, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten.

Vid födelsen har ditt barn 300 ben i kroppen medan vuxna har 206, flera är ganska mjuka till en början. Vissa av benen växer samman i barndomen.

 

Mammafakta:

Nattsömnen är inte så god som tidigare. Antingen måste du gå upp och kissa eller så sparkar ditt barn så att du inte kan sova.

Det är vanligt med ryggbesvär särskilt under senare delen av graviditeten, då kan det vara skönt att vila ryggen genom att ligga ner en stund. Bäst är att ligga på sidan med ena eller både benen böjda och en kudde mellan benen som stöd.

Utflykt

Inlägget publicerat 2011-07-22 / klockan 21:05:29   Tillbaka upp

Gripsholms slott

 

 

Vilken fin dag det har varit idag :) men dock väldigt varmt och klibbigt ;) har svettats som en gnu..haha. Vi har verkligen haft en heldag ute, så skönt och mysigt. Åkte till Gripsholms slott och strosade runt både inne och utanför. Ganska mäktigt slott faktiskt. Var evigheter sedan jag var där sist. Efter det blev det en stor kebabtallrik till lunch...mums va gott det var, men jag är fortfarande proppmätt efter den. Nu har svärföräldrarna åkt hem och barnen sover, så det är alldeles tyst här hemma. Ska gosa ner mig i soffan och strötitta lite på tv:n innan det är dags att sova. Blir nog en tidig kväll ikväll.

 

 

Jasmine i fängelsehålan

 

 

Önskebrunnen...

 

Nämen, jag fastnade på bild denna gång ;) med en stor stor mage i vädret ;)

 

Torsdag 21 Juli 2011

Inlägget publicerat 2011-07-21 / klockan 21:45:15   Tillbaka upp
Idag kom svärföräldrarna hit på besök och stannar tills imorgon kväll :) Vi har mest tagit det lugnt  och bara varit. Så skönt. Hann t om att tvätta upp all tvätt här hemma. Imorgon ska vi ut på lite utflykter, hoppas på bra väder bara. Ska bli roligt att komma iväg hemifrån och få se lite annat. Ska krypa ner i sängen nu så jag är fit for fight imorgon.

Hihi..kan tänka mig att det där var tungt för Jasmine ;)

 

Måste ha varit något riktigt spännande på tvn ;)


Att vara stark..

Inlägget publicerat 2011-07-20 / klockan 18:43:52   Tillbaka upp




Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna

Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst eller vilja mest

Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst eller
att alltid lyckas

Att vara stark är
att se livet som det är
att acceptera dess kraft
och ta del av det
att falla till botten,
slå sig hårt och komma igen
Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast.
Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa för att nå dit.

Tröttis

Inlägget publicerat 2011-07-20 / klockan 11:26:10   Tillbaka upp
Tänk att jag inte kunde sova inatt heller :( 1 timme är allt jag sovit. Känns som jag har värsta baksmällan, fy och blä. Blir galen på denna huvudvärk. Jag och Jasmine ska lyxa lite till lunchen med en pizza, sen ska jag vila med lillskruttan. Måste ta igen någon timmes sömn i alla fall. Konstigt det där att huvudvärken kommer på kvällen/natten, känner knappt något under  dagen. Så skumt :/

Fick bli en kebabpizza...mums..



Tisdag 19 Juli 2011

Inlägget publicerat 2011-07-19 / klockan 21:45:12   Tillbaka upp
Idag har jag städat och grejat verkligen hela dagen..puh är helt slut nu. Slog t om på stort och putsade fönsterna ;) Sov knappt en blund i natt då jag hade sån hemsk huvudvärk, så jag var tvungen att hålla igång hela dagen för att hålla mig vaken. Blev en och en annan kopp kaffe också för att orka. Medn nu är det så strålande fint här hemma. Man kan nästan tro att jag blivit manisk ;) haha..kanske så att man boar, vet inte riktigt..Hur som helst så ska jag sätta mig ner i soffan med kvällens sista kopp kaffe och inte resa mig därifrån förräns jag ska sova. Vill gärna se någon film, var ett tag sedan, men jag lär ju inte orka hålla mig vaken. Hoppas ni haft en fin tisdag ♥

Arg lillskrutta ♥ haha..hon har ett himla humör redan den här lilla damen..

Höstnyheter

Inlägget publicerat 2011-07-18 / klockan 13:04:40   Tillbaka upp
Åh äntligen har H&M kommit in med lite hösnytt till dom små :) som jag har väntat ;) har hittat massa fint som jag klickat hem :)

Till den lille :)


Till en liten prinsessa :)

Till stora prinsessan :)

Söndag 17 Juli 2011

Inlägget publicerat 2011-07-17 / klockan 21:22:22   Tillbaka upp
Dagen har passerat utan att jag gjort nån nytta, men det har varit skönt att ha haft en riktigt slappardag, en söndag som denna. Vädret gör ju så att man tappar lite av lusten att hitta på något. Hoppas att det vänder snart och att solen hittar tillbaka till oss :) Ikväll blir det lite söndagsmys framför tvn, har köpt lite jordnötsringar som jag ska snaska på, var evigheter sen sist jag åt det.



Såhär fin ser lillskruttan ut när hon äter själv;) mysigt...haha men dom rekommenderade att hon skulle få gegga själv efter att hon börjat äta lite dåligt med mat. Nu äter hon i alla fall, även om hälften hamnar på golvet och på henne själv.




"En vän är den som kommer in när alla andra har gått ut"

Inlägget publicerat 2011-07-17 / klockan 15:44:16   Tillbaka upp

Tänk att jag har sån fin vän :) Det värmer i hjärtat ♥ Tack underbara C för att du alltid finns där i vått och torrt och att du alltid har tid att lyssna :) Du är guld värd. Vad vore livet utan riktiga vänner.

Regnigt

Inlägget publicerat 2011-07-15 / klockan 11:02:47   Tillbaka upp
Vilken härlig fredag då! Regnrusk ute, usch...men då får jag ta tillfälle i akt och tvätta och städa. Det behövs ju alltid. Spelar ingen roll hur ofta jag tvättar, den där tvättkorgen blir aldrig tom ;) Sen  när allt är klart får det bli fredagsmys för hela slanten. Titta på någon bra film och mysa ner sig i soffan och äta något gott. Det ser jag fram emot :) Hoppas ni får en fin fredag trots regnrusket

Vecka 36

Inlägget publicerat 2011-07-15 / klockan 01:36:03   Tillbaka upp

Bebisfakta:

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

 

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

 

Mammafakta:

 

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.

Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

 

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

 

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Bvc besök

Inlägget publicerat 2011-07-14 / klockan 11:42:42   Tillbaka upp
Så var det dags för tredje dosen vaccin för lilla Leila, usch jag lider verkligen med henne när dom trycker in den där nålen..men som tur var brukar det ju gå ganska fort. Så typiskt bara att det är idag hon ska få den när både hon och jag är lite slitna efter igår ;) men det ska nog gå bra. Måste först röja upp lite här innan vi beger oss iväg. Lite disk och sånt kvar från igår, även om vi faktiskt fick undan det mesta redan igår :)

" Största Kärleken"

Inlägget publicerat 2011-07-14 / klockan 11:29:49   Tillbaka upp

 

 

 

Under mitt hjärta nu
finns en liten du

 

Liten näsa och små tår
tickande hjärta och fjunigt hår

 

På U.L vi fick en bild
fast du var ganska vild

 

Du var det vackraste vi sett
fast man bara såg ett skelett

 

Din far på min mage lägger en hand
för att med dig knyta ett band

 

Tänk när du är i vår famn
och vi får ge dig ditt nya namn

 

Så gränslös vår kärlek är
till dig jag i magen bär ♥

Kalas

Inlägget publicerat 2011-07-13 / klockan 19:28:06   Tillbaka upp

 

Pappas fina tårta :)

 

Tack alla nära och kära som tog er tid att göra Leilas första födelsedag speciell :) det betyder massvis ♥

Är helt full i magen nu av tårta och kakor, usch vill inte ens tänka på middag, så mätt är jag. Men vi har haft en underbart fin dag tillsammans. Får se hur gott lillskruttan sover i natt efter allt ståhej ;) borde slockna snart.

 

♥♥♥

 

Mums vad gott med tårta :)

 

 

Oj oj vad kladdig man kan bli av att äta tårta med händerna ;) haha

 

Morbror Filip som gärna inte ville vara med på bild ;)

 

Fina mormor

 

Glada tjejer :)

Paket med posten

Inlägget publicerat 2011-07-13 / klockan 19:07:00   Tillbaka upp

 

 

 

Födelsedagsbarnet fick paket med posten idag från farbror och familj :) en supersöt liten docka

Tårtan

Inlägget publicerat 2011-07-13 / klockan 11:01:10   Tillbaka upp
Titta så fin tårtan blev som älsklingen gjort ♥  jag är riktigt imponerad ;) Jasmine hjälpte också till med den. Ser fram emot att få smaka den också, men får vackert vänta tills gästerna kommit.

 

 

Leila 1 år

Inlägget publicerat 2011-07-13 / klockan 09:06:03   Tillbaka upp
Grattis min fina lillskrutta på din ettårsdag :) tänk att ett år redan passerat. Hon har redan rivit upp alla paket, dock var en del papper mer intressanta än innehållet ;) haha så söt

 

 

 

Sanningen om att vara mamma

Inlägget publicerat 2011-07-13 / klockan 01:48:26   Tillbaka upp

Dina kläder:
Första barnet: Du börjar ha mammakläder så fort din gynekolog berättar att du är gravid.
Andra barnet: Du har dina vanliga kläder så länge som möjligt.

Tredje barnet: Dina vanliga kläder ÄR dina mammakläder.

Barnets namn:
Första barnet: Du lusläser alla namnböcker som finns och övar på uttaloch olika stavningskombinationer på alla dina favoritnamn.
Andra barnet: Någon måste väl döpa sitt barn efter faster Agda, eller hur?Det kan lika gärna vara du.
Tredje barnet: Du slår upp en bok, blundar och pekar och tittar efter vad fingret pekar på. Carl-Rutger? Det får duga.

Förberedelser inför förlossningen:
Första barnet: Du övar på andningen regelbundet.
Andra barnet: Du orkar inte öva eftersom du kommer ihåg att förragången så gjorde det absolut ingen skillnad alls med den där andningen.
Tredje barnet: Du ber om bedövning i åttonde månaden.

Barnets kläder:
Första barnet: Du förtvättar din nyföddes kläder, ordnar dem systematisktefter färgerna och viker dem fint i babyns egna lilla byrå.
Andra barnet: Du kollar kläderna för att se om de är rena, men slänger bara de med de mörkaste, mest synliga fläckarna.
Tredje barnet: Varför skulle inte pojkar också kunna ha rosa kläder?!

Saker att oroa sig för:
Första barnet: Vid minsta lilla tecken på att allt inte är som det ska — ett kort skrik eller vad som helst — så plockar du upp babyn.
Andra barnet: Du plockar upp babyn först när dess skrikande blir så högljutt att det kan väcka din förstfödda.
Tredje barnet: Du lär din treåring hur man vrider upp mekaniska leksaker.

Aktiviteter:
Första barnet: Du tar med din baby till babygymnastik, babysim och sagoläsning för babyn.
Andra barnet: Du tar med din baby till babygymnastik.
Tredje barnet: Du tar med din baby till affären och kemtvätten.

Att gå ut:
Första barnet: Första gången lämnar barnet hemma med barnvakt så ringer du hem fem gånger.
Andra barnet: Precis innan du går ut genom dörren så kommer du på att du kanske skulle lämna ett telefonnummer där du kan nås.
Tredje barnet: Du säger till barnvakten att bara ringa om hon ser blod.

Hemma:
Första barnet: Du tillbringar större delen av dagen med att bara titta på babyn.
Andra barnet: Du tillbringar en del av dagen med att se till så att ditt äldre barn inte kväver, knuffar eller slår babyn.
Tredje barnet: Du tillbringar en liten del av varje dag med att gömma dig från barnen.

Haha klockren ;) fick mig ett gott skratt i alla fall :)

Tisdag 12 Juli 2011

Inlägget publicerat 2011-07-12 / klockan 22:41:56   Tillbaka upp
Håller på med dom sista förberedelserna inför ♥ lillskruttans födelsedag ♥ slår in dom sista paketen, så att allt är klart när hon vaknar imorgonbitti. Vill ju överraska henne i sängen med lite paket. Hihi ska bli roligt att se hennes reaktion. Bakade det sista idag också, så nu är det bara tårtan kvar, som älsklingen ska göra. Jagade runt som en galning efter jordgubbar, inte det lättaste att hitta efter kl 20:00 i den här staden. Fick bli från coop Forum, sura som bara den och svindyra...jaja hoppas att dem smakar bra ihop med tårtan bara ;)

Några av lillskruttans paket :) svårt att få dom stora paketen snygga då man får lappa lite här och där ;) haha

Barnmorskan

Inlägget publicerat 2011-07-11 / klockan 11:03:17   Tillbaka upp
Har precis varit hos barnmorskan och kollat så allt är bra :) och det var det också. Lite lågt blodtryck bara, men det brukar jag ha så inget nytt. Tyvärr hade min barnmorska brytit benen så vi har fått byta, lite trist att behöva göra det såhär på slutet, men mest synd är det ju såklart om min barnmorska. Kan inte vara så kul att bryta benen mitt i sommaren :( Nu är det inte många veckor kvar tills bebisen kommer. Helt sjukt vad tiden har gått fort. Börjar känna mig lite stressad över att jag inte hunnit köpa klart allt, men dom viktigaste sakerna har vi i alla fall :) får försöka ta en shoppingtur någon dag när man har lite mer ork.

Balkonghäng

Inlägget publicerat 2011-07-10 / klockan 21:55:32   Tillbaka upp
Sitter på balkongen och njuter för mig själv :) nu är det alldeles perfekt väder för att vara ute ;) jag storknar av att vara ute i solen mitt på dagen.. ska njuta av en tallrik med våra jordgubbar som växer här ute, de var dock lite sura, men det går ju att åtgärda med lite socker. Finns inget godare än färska jordgubbar såhär på sommaren.
Idag har vi hunnit med att baka sega kolakakor, mums så goda dom blev. Vi har väl redan ätit upp hälften, haha så får väl de till att baka lite fler imorgon så vi har några till kalaset. Hoppas ni får en fin söndagskväll!

Min mobilkamera e ju inte den bästa att ta närbild med ;)



Lördag 9 Juli 2011

Inlägget publicerat 2011-07-09 / klockan 12:26:37   Tillbaka upp
Vi har redan hunnit med en långpromenad och lunch här hemma. Lillskruttan sover middag och jag funderar själv på att passa på och vila en stund. Är helt slut i denna värme ;) men man ska absolut inte klaga för rätt var det är så kommer regnet. Ska passa på och baka lite mer inför Leilas 1års kalas, så det är klart. Tårtan får vi ta dagen innan :) Blir nog en jordgubbstårta, som älsklingen ville baka..hehe..får han mer än gärna göra då jag inte är en hejare på att baka tårtor. Förväntar mig att den ska se ut som denna ;) får väl se vad älsklingen tycker..hehe

Vecka 35

Inlägget publicerat 2011-07-07 / klockan 19:03:55   Tillbaka upp



Bebisfakta:


Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

 

Mammafakta:

 

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen.

På landet

Inlägget publicerat 2011-07-07 / klockan 18:58:43   Tillbaka upp

 




Vilken fin dag vi har haft det idag. Strålande sol, glada barn och en nöjd karl som fick åka lite båt och fiska ;) själv har jag hunnit med att bättre brännan lite medans lillskruttan sov middag. Kom precis hem och måste styra upp någon middag, är egentligen inte det minsta hungrig. Blir inte det när det är såhär varmt, men bebis måste få mat så det är bara att försöka få i sig någonting :) Vill helst ha någon god sallad, men det vill nog inte dom andra ;)



Torsdagsmorgon

Inlägget publicerat 2011-07-07 / klockan 09:55:30   Tillbaka upp
Blev inte alltför många timmars sömn här hemma. Jasmine hade pyjamasparty här i natt och tjejerna somnade nog inte förrän efter ett...gäsp..själv höll jag på somna i soffan i omgångar..haha. Nu får det bli en sen frukost med alla barnen, sen blir det en tripp ut på landet och njuta ute i det fina vädret :)

Tjejerna spelar wii :)

 

Leila tittar på :)

 

Till hemmet

Inlägget publicerat 2011-07-06 / klockan 15:39:23   Tillbaka upp
Klickade hem dessa idag :) skulle passa fint i sovrummet. Har tittat länge på dom, så nu var det dags att slå till ;)

 

rabarberpaj

Inlägget publicerat 2011-07-06 / klockan 15:24:07   Tillbaka upp
Slängde ihop en rabarberpaj såhär till fikat. Mums vad gott. Älskar rabarber, men det gör inte Jasmine så hon åt bara av smulpajen. Funkar ju det med ;) Var en sväng på stan förrut och åt lite lunch, så skönt att slippa laga mat för en gångs skull :) Är ju strålande solsken ute också så det var perfekt väder för en liten promenad ner på stan. Nu ska jag dock ta mig an hemmet, ser ut som ett slagfält här nu när lillskruttan kommer åt och river överallt :)

 

Tisdag 5 Juli 2011

Inlägget publicerat 2011-07-05 / klockan 15:45:17   Tillbaka upp
Tjejerna tittar på film och jag har det stora nöjet att laga middag ;) att vara hemmafru här är inte lika lyxigt som i hollywood men jag älskart ändå ;)

 

Storkok med köttfärsås :) ska göra en megalasagne så man kan frysa in lite :)

Rosa skönhet

Inlägget publicerat 2011-07-04 / klockan 15:16:21   Tillbaka upp
Hur söt är inte denna gunghäst då :) funderar på om man ska slå till och köpa den till hennes födelsedag. Egentligen har jag ju handlat klart alla presenter, men jag är helt såld på denna


Dagens bakning

Inlägget publicerat 2011-07-03 / klockan 23:56:49   Tillbaka upp
Känns som jag bara stått i köket idag ;) bakade bullar, mockarutor och kladdkakemuffins :) så nu är frysen fylld, bara lite småsaker till som jag tar dagarna innan kalaset :) nu ska jag slappa i soffan framför tvn en stund innan det är dags för sängen..

'

Fick bli både kanel & vaniljbullar

 

Mums :)

 

Söndagsbestyr

Inlägget publicerat 2011-07-03 / klockan 12:06:28   Tillbaka upp
Vilket dystert väder det är ute idag då :( får bli att baka till lillskruttans kalas, lika bra att passa på så länge man har orken och lusten kvar. Idag är älsklingens sista semesterdag :( tre veckor har passerat redan så nu blir vi hemma själva några veckor. Sen ska han ju vara pappaledig med lillskruttan samtidigt som jag är hemma med bebis :) sådan lyx, en och en halv månad får vi vara hemma tillsammans hela familjen :) så underbart. Nej nu måste jag sätta fart med bakningen för sen ska J ut och fiska!

Blomman jag snodde från mammas rabatt ;) blev superfin i min vita vas

Lugn och ro

Inlägget publicerat 2011-07-02 / klockan 19:43:19   Tillbaka upp
Jasmine är och leker med en kompis och älsklingen är ute och promenerar med lillskruttan, så jag är alldeles ensam här hemma ( förutom hamstrarna då) hehe..njuter av tystnaden i soffan och bara drömmer mig bort en stund. Så härligt. Gäller att ta vara på dom få stunderna man får ensam :)
Idag blev det visst lite mer bakning, sen var jag tvungen att skicka iväg J och köpa en golvfläkt för nu pallar jag inte den här värmen längre ;) luften står liksom still här inne...puh..men inte längre, gud så underbart. Fattar inte varför vi inte köpt en fläkt tidigare. Jaja nu har vi en i alla fall. Nej nu ska jag ta fram ikea katalogen och drömma mig bort en stund, kan bläddra i flera timmar och planer hur jag vill ha mitt framtida hus :)

Min lilla busfia :) som blivit sååå stor på bara några veckor.



Tänker på dig

Inlägget publicerat 2011-07-01 / klockan 21:27:36   Tillbaka upp



fina mamma, jag hoppas du får komma hem från sjukhuset och att du kommer må bättre snart <3

Fredag 1 Juli 2011

Inlägget publicerat 2011-07-01 / klockan 20:17:03   Tillbaka upp
Tänk att det redan är juli, tycker inte att det var länge sen det var jul. Galet vad tiden går fort. Idag har jag varit duktig och bakat. Jasmine var sugen på köttfärspizzor så det var bara att ställa sig och baka :) vart galet varmt i köket ;) fick bli en tvättdag också, så nu känner jag att jag har gjort någon nytta! Hade velat rensa lite också, men det orkarde jag bara inte. Får ta det imorgon istället om det inte är strålande sol förstås. Då vill jag vara ute och njuta! Nu får det bli lite fredagsmys med chips och dipp och en bra film. Funderar på att se denna, har hört att den ska vara bra.