Söndagsutflykt

Inlägget publicerat 2011-02-27 / klockan 21:43:20   Tillbaka upp
Idag har vi varit och hälsat på tjejernas gammelfarmor :) ett kärt återseende. Det är ju tyvärr inte så ofta man tar sig den tiden att åka och hälsa på, det får det bli ändring på. Speciellt när man bor så nära. Jag tycker att det är viktigt att tjejerna får umgås med sin familj så mycket det går, med tanke på att dom inte har så många i sin närhet. Jag själv växte upp med mina släktingar runt mig och jag tycker att ett stort nätverk är a och o för de små idag. Åkte på semester med min farmor och farfar och mina kusiner och så. Men idag verkar inte den tiden finnas tyvärr.

Min fina farmor :)

finaste prinsessorna

Lillskruttan kryper runt..

Finaste tjejen...

 

Proppmätt

Inlägget publicerat 2011-02-26 / klockan 22:49:26   Tillbaka upp

Bild lånad från recept.nu

Hann aldrig ta någon bild innan vi högg in i marängsvissen :)






Här har vi mumsat hela kvällen lång. Vi började med pizza och till efterrätt åt vi marängsviss. Känns som magen kommer spricka, men gott var det. Dagen har bjudit på storhandling, bowling och melodifestival. Nu ligger man helt utslagen på soffan. Får se om jag orkar kolla på någon film, det var ett tag sen. Har slocknat i soffan dom senaste kvällarna, inte likt mig då jag vanligtvis är en nattuggla. Beror nog på graviditeten och den dåliga sömn man får nuförtiden. Lillskruttan har bestämt sig för att vakna varje natt med 1-2 timmars mellanrum, jippie ;) hon somnar dock om efter en liten stund, men man får ändå avbruten sömn.

Promenad i kylan

Inlägget publicerat 2011-02-23 / klockan 16:49:22   Tillbaka upp
Har precis börjat få tillbaka känseln i benen, härligt. Vi var iväg och lämnade Jasmine och hennes vän på bion, en halvtimmes promenad bort. Brr vad kallt det vart och ändå var man i konstant rörelse. Totalt var vi ute en timme, till lillskruttans förtjusning. Hon hade det varmt och gosigt i vagnen i alla fall :) Som tur va behöver jag inte hämta dom. Nu sitter vi i soffan under en gosig filt och försöker tina upp mig. Snart dags att sätta igång med middagen.

Lyxdag

Inlägget publicerat 2011-02-22 / klockan 13:57:29   Tillbaka upp
Idag har vi bara lyxat hela förmiddagen. Vi började med en super duper god frukost. Sen har vi bara slappat i soffan. Nu ska jag ta tag i den stora tvätthögen, mindre lyxigt, men ack så härligt när den är borta. Blir nog en vårstädning på det också. Lika bra när man håller igång. Ska försöka hinna med en promenad i solen också.

Dom här smarriga smörgåsarna festade vi till med i morse

Ny vecka

Inlägget publicerat 2011-02-21 / klockan 10:20:44   Tillbaka upp

 



Så var det måndag igen. Denna vecka har Jasmine sportlov så hon är hemma med oss, så mysigt. Hade helst velat att vi skulle åka iväg och hitta på något nu när hon ändå är hemma men J jobbar hela veckan, så typiskt. Det får bli bowling och bio här hemma i stan istället. Hade ju inte varit helt fel med en solsemester nu. Gahh jag vill ha lite värme NU. Tänk dig en sandstrand, hav, ligga på en solstol under parasoll..hade inte tackat nej ;) Men vi får nog vänta tills den lilla har kommit till oss innan vi kan åka iväg någonstans.

Sen blir jag lite stressad över vart vi ska åka i sommar. I och med att jag kommer att vara höggravid så vet jag ju inte riktigt vad jag kommer orka med. Sen vill jag inte vara alltför långt bort från hemmet. Jasmine vill till Skara sommarland, men jag vet inte än när, var och hur vi ska komma iväg någonstans. Jag skjuter på det beslutet ett tag till. Hoppas ni får en fin måndag.


Byxdress

Inlägget publicerat 2011-02-20 / klockan 00:52:31   Tillbaka upp

 

Den här byxdressen från H&M blir perfekt i sommar när jag blivit lite större. Skönt med lätta plagg när man är gravid. Synd att den bara finns i svart, hade kunnat tänka mig köpa den i fler färger. Får hoppas på att det kommer in senare.

Brrr...

Inlägget publicerat 2011-02-19 / klockan 15:39:13   Tillbaka upp
Idag är det verkligen kallt ute. Jag som ville gå en långpromenad i solen, men jag tror att vi håller oss inne. Kan det inte bara bli plusgrader och vår snart. Jag längtar ihjäl mig. Jasmine har åkt iväg till heron city med sin kompis och hennes familj, så det är bara jag och lillskruttan hemma. Vi får helt enkelt ha en mysdag inne idag. Hittade en påse lussekatter i frysen som jag ska frossa i nu.

Positiva besked

Inlägget publicerat 2011-02-18 / klockan 10:56:05   Tillbaka upp
Åh jag är så glad idag :)) Var hos kvinnohälsa igår och jag slipper operation..jippie..Var super nervös då jag inte vill riskera något med lilla bebisen i magen. Men jag ska återkomma i oktober efter bebis kommit så får vi se hur det ser ut då. Nu kan jag i alla fall slappna av och behöver inte oroa mig mer över det.

Och så är det äntligen fredag, kan inte bli bättre. Lillskruttan sover och jag njuter av tystnaden :) Skönt att få sitta ner en stund och bara slötitta på tvn. Inte för att det finns något vettigt att titta på såhär på dagarna men ändå. Ska snart iväg och handla lite fredagsmys till ikväll.

Tiden rusar iväg

Inlägget publicerat 2011-02-16 / klockan 21:46:42   Tillbaka upp
Oj oj oj vad den här dagen har gått fort. Har inte gjort många knop idag inte. Sitter bänkad framför efterlyst, det är så sällan jag hinner det. Jag blir bara så arg när jag tittar på det, vilka idioter det finns alltså. Vad har hänt med mänskligheten?? finns det ingen empati och respekt kvar undrar man. usch och fy...Man blir mörkrädd!!

Lillskruttan har redan hunnit bli 7 månader. Snälla låt tiden stanna lite, jag hinner inte med. Snart kommer hon vara ett år och gå. Hjälp...vart tog min lilla bebis vägen?? hihi...men det är ju samtidigt så underbart att hon utvecklas varje dag och lär sig nya saker hela tiden. Nu kan man ju kommunicera på ett helt annat sätt. Hoppas ni får en underbar kväll.

Alla hjärtans dag

Inlägget publicerat 2011-02-14 / klockan 15:16:08   Tillbaka upp

 

Idag är det alla hjärtans dag. Är så tacksam över min familj. Jag skulle inte vara någonting utan mina barn. Dom är min värld. Likaså min underbara J :)

Fina prinsessor

Inlägget publicerat 2011-02-13 / klockan 14:19:16   Tillbaka upp
Såhär mysigt hade mina tjejer det i morse i soffan. Dom är så underbara tillsammans. Jag har sådan tur som har dom i mitt liv.


Mysdress

Inlägget publicerat 2011-02-13 / klockan 13:39:54   Tillbaka upp

Klickade hem den här ursöta mysdressen till lillskruttan. Kommer passa perfekt på henne :) från ellos

Lördagskväll

Inlägget publicerat 2011-02-12 / klockan 23:29:06   Tillbaka upp
Äntligen har vi lite tid över för en film. Jippie.. Det blir love and other drugs

 

 

Den verkar bra på trailern så vi får hoppas att den håller förväntningarna. Dagen har förövrigt varit lugn. Varit inne och skrotat. Inte gjort något, så skönt. Men man blr lätt rastlös när man går hemma hela dagarna. klättrar på väggarna efter ett tag. Jag älskar att hålla igång och ha massa bollar i luften. Man får helt enkelt passa på och njuta av att man får vara hemma med sin lillskrutta, sen när man börjar jobba igen ses man ju tyvärr inte så många timmar om dagen.

Snökaos

Inlägget publicerat 2011-02-10 / klockan 23:16:00   Tillbaka upp




Suck, kan inte bara den här vintern vara över någon gång. Så fort man får en glimt av gröna gräsmattor så kommer det genast ny snö. Jag vill verkligen ha vår nu. Har seriöst tröttnat på detta eviga snöande. Hade tänkt att gå en långpromenad idag, men det har verkligen snöat hela dagen, så vi fick stanna inne istället. Hoppas på lite bättre tur imorgon helt enkelt :) Hoppas att ni haft en fin dag trots vädret. Snart dags att göra sig redo för sängen. Hade hellre sett en film, men då kommer jag vara super trött imorgon när klockan ringer, så jag får spara den till imorgon istället.

Bakad potatis

Inlägget publicerat 2011-02-09 / klockan 18:48:03   Tillbaka upp

 

Till middag blir det bakad potatis. mums, så underbart gott. Lite smått tråkigt att gå och vänta på att dom bakas en hel timme i ugnen bara. Men jag tycker det blir godare i ugnen än micron. Sån skillnad :) Blir en god räkröra till.

vecka 14

Inlägget publicerat 2011-02-08 / klockan 19:48:26   Tillbaka upp
Idag gick jag in i vecka 14 (jag vet min widget stämmer inte riktigt ) Än så länge har jag inte gått upp nåt, beror säkert på att jag fortfarande ammar. För det är ju inte så att jag rör på mig hela tiden direkt :) illamåendet och "bakfyllekänslan" finns dock här 24 timmar om dygnet..urk..hoppas det går över snart. Det värsta jag vet är att må illa.

Lite bebisfakta:
Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår.

Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.

Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.

Nattrutiner

Inlägget publicerat 2011-02-08 / klockan 19:41:49   Tillbaka upp
Vet inte vad som hänt med min lillskrutt, hon vaknar typ 5-6 ggr varje natt och vill snutta. Annat var det förr när hon sov hela natten lång. Gud vad bortskämd man var då. Nu hinner jag knappt sova 2 timmar i stöten. Vad gör man? Känns typ omöjligt att sluta amma då det är det enda som funkar på natten. Är osäker på om jag vill börja ge henne välling på natten, helst vill jag att hon inte ska äta på natten. Ahh vad svårt. Drömmer om att få sova fem timmar i ett sträck, tänk vad utvilad jag skulle vara då :) Nu känns det som jag är en levande zombie.

Här vill jag bo

Inlägget publicerat 2011-02-06 / klockan 22:12:37   Tillbaka upp




Vilket paradis Grebbestad är. Här vill jag verkligen bo. Vilken dröm. Man måste nog bli miljonär om man ska ha råd att köpa hus där. Shit vad dyrt. Men man kan alltid drömma :)

Tjejkväll

Inlägget publicerat 2011-02-04 / klockan 21:08:48   Tillbaka upp
Är hemma själv med tjejerna ikväll. Full rulle kan jag lova. Jasmine har sin egen lets dance uppvisning och Leila vill gärna vara med och dansa...Haha..så söta mina fina tjejer. Undrar bara när dom ska somna med tanke på att dom är så uppe i varv. Tur det är lördag imorgon så man får lite sovmorgon. Så fort barnen somnar ska jag lägga mig i ett varmt bad och slappa en stund. Hoppas ni får en fin kväll.

Filmtajm

Inlägget publicerat 2011-02-03 / klockan 22:04:34   Tillbaka upp

 

Idag blir det filmen Due date. Den verkar ganska rolig. skönt avslut på en underbar dag :)

Soliga dag

Inlägget publicerat 2011-02-03 / klockan 00:29:17   Tillbaka upp
Så har ytterliggare en dag passerat. Tycker det går alldeles för fort, hinner inte riktigt med. Idag har vi inte gjort mycket här hemma. Var iväg en sväng och handlade. Skönt att få lite luft emellanåt :) Längtar tills våren är här så man kan vara ute och röra sig lite mer. Det va så härligt idag med det soliga vädret, tänk att det gör så mycket med humöret att få lite sol. Vårkänslorna vaknar till liv direkt. Underbart!!
Hoppas att den återkommer imorgon, då blir det en långpromenad för oss.

God natt världen

Inlägget publicerat 2011-02-01 / klockan 00:15:47   Tillbaka upp
Är inte ett dugg trött, men jag vet att jag måste gå och lägga mig för man vet aldrig hur länge man får sova. Lillskruttan vaknar ett par gånger varje natt. Vad hände? hon som sov så duktigt det första halvåret utan mat och allt. Det va som att det vände över en natt, jag tänkte att det säkert bara var en tillväxtperiod, men då har den hållt på väldigt länge nu ;) Det är tur att man kan vila en stund på dagen. Normalt sett behöver jag inte så många timmars sömn, men nu när jag är gravid är jag konstant trött. Men den värsta perioden är snart över. Längtar efter att slippa må illa dygnet runt och att bli lite piggare. Och att kunna äta ordentligt med mat...mmmm..just nu har jag ingen matlust alls, så det är inte så mycket jag kan äta åt gången. Ja ja det är inga större problem, det går över som sagt va. Nej nu är det dags att hoppa i säng för en ny spännande dag väntar imorgon :)