Sjukstuga här hemma

Inlägget publicerat 2011-09-29 / klockan 01:10:53   Tillbaka upp
Här hemma är ingen frisk för tillfället. Jag äter penicillin, Jamine hostar som bara tusan, J har feber och allmänt hängig, Leila och Neo hostar också :( nu märks det att det är höst. Då kommer alla baciller på besök. Lika bra att det kom nu i och för sig, så det inte kommer mitt i flytten.

Idag har vi varit iväg och shoppat lite till barnen. Mössor, vantar och höstkläder. Nu är det välfyllt i de flestas lådor. Både Leila och Neo växer så det knakar, man hinner knappt med. Man köper en ny uppsättning kläder och vips så har dom växt ur dom. Går så himla fort när dom är så små. Måste ge mig ut på skojakt snart också. Leila har växt ur sina och Jasmine behöver lite nya hon med.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och koppla av lite framför tvn innan det är dags att sova. Skulle egentligen ha sovit för länge sen, men jag har sådan överskottsenergi idag så jag har precis rensat och haft mig. Hade säkert kunnat hållt på hela natten ;) men jag var tvungen att hejda mig lite så jag inte väckte hela huset.


Tisdag 27 September 2011

Inlägget publicerat 2011-09-27 / klockan 12:17:14   Tillbaka upp
NU så är nog allt så gott som klart :) skolan är fixad, likaså dagis och boende. Nu är det bara packning och själva flytten kvar. Yes äntligen! Var lite mer att fixa med än vad jag trodde. Tur att det är lov första veckan vi är nere, då hinner vi kika runt lite och sånt innan Jasmine börjar den nya skolan. Det kommer bli så bra :) Är mest nervös inför flytten och flyttstädningen. Hur ska man lyckas städa med två små raringar, ja ja det löser sig väl ;) kommer bli skönt när allt är klart.

Idag blir det operation: städa och rensa ur förråden, ja vi har ju två stycken..haha finns nog mycket att slänga där. Lika bra att det är klart nu så slipper man ta med allt när vi flyttar. Det är ju ingenting av värde där ändå samt att vi har aldrig använt något som stått där på 3 år, så det är nog inget vi egentligen behöver.

Söndagsmys

Inlägget publicerat 2011-09-25 / klockan 21:44:48   Tillbaka upp
Ligger i soffan med kudde och täcke och kollar på partaj..haha underbart pogram :) man undrar ju vart dom får allt ifrån, sjukt roliga..
Sen blir det en film, tänkte titta på Irene Huss - En man med litet ansikte. Helgen har sprungit förbi, har mest gått åt till och packa och rensa. Kommer bli så skönt när flytten är klar. Nu sitter man mest och väntar. Vill ju packa ner allt så det är klart, men man ska jag kunna leva en månad här hemma också, så det går ju inte tyvärr.

Läxläsning

Inlägget publicerat 2011-09-22 / klockan 23:05:48   Tillbaka upp
Här har hela kvällen gått åt till att hjälpa Jasmine med matteläxorna. Inte min starka sida direkt, tur att hon bara går i fyran än så länge ;) De räknar ju inte riktigt på samma sätt som vi gjorde när vi var små. En annan är ju van vid liggande stolen och sånt, men inte min tjej inte ;) tänk vad dom ska krångla till det.

Får bli en stor kopp kaffe och en dusch, sen blir det nog sängen för min del om lilla prinsen tillåter det. Hade gärna sett någon film, men kommer nog däcka så fort jag satt på den. Får vänta till helgen istället :)


Såhär glad är man om man får räkna matte istället för att titta på film ;)


Torsdag 22 September 2011

Inlägget publicerat 2011-09-22 / klockan 11:50:13   Tillbaka upp
Sitter här och väntar på ett paket från schenker åt mammsen och dom skulle komma på förmiddagen. Klockan är snart tolv och ingen har dykt upp, suck...vill ut och ta en långpromenad innan det börjar att regna. Är så himla rastlös. Visst är det konstigt att när man sitter och väntar på något har man inte alls någon lust att sitta inne, men jag kan lova att hade man inte suttit och väntat på dom hade man säkert inte haft någon brådska ut..haha..man är ju bra rolig ibland.

Måste ta tag i packningen också, det är ju bara drygt 1 månad kvar. Gud vad jag längtar ♥ kommer bli underbart att få komma till en ny stad, att få lära känna en ny miljö, nya människor, nytt hem..Det kommer att bli toppen bra :)

Full rulle

Inlägget publicerat 2011-09-21 / klockan 22:29:19   Tillbaka upp
Har varit några smått hektiska dagar här hemma. Tandläkartider, bvc och sjukhus...har knappt hunnit suttit ner och tagit en kopp kaffe i lugn och ro..puh..är helt färdig. Lillprinsen vill inte sova på kvällarna och nätterna..hehe..nattuggla precis som sin mor ;) det innebär ju dock att man inte får många timmars sömn, har jag tur kan det bli en tre timmar. Hoppas på att det vänder snart och att han vill sova på nätterna istället för på dagarna. Känner mig mer död än levande just nu. Blir nog sängen så fort jag lyckas få han att somna. Imorgon får det bli en långpromenad, frisk luft gör susen. Vi får hoppas på bättre väder bara, blir ju lite smått deprimerad av regnet.

Mammas lilla busfrö ♥

 

Min fina prins ♥

 

Min fina tjej ♥

Kvällsmyser

Inlägget publicerat 2011-09-18 / klockan 23:17:25   Tillbaka upp
Har laddat upp massa gott framför mig i soffan. Godis, chips, dipp och jordnötsringar..mums. Kunde inte bestämma mig för vad jag var sugen på så jag köpte lite allt möjligt. Ska lägga mig raklång i soffan och frossa i allt godis och titta på någon film. Jasmine har två tjejkompisar sovandes här i natt och än sover dom inte ;) kacklas för fullt därinne ♥ haha så söta. Får se när dom lyckas somna.

Idag har vi storstädat och varit en sväng hos mamma på kaffe och morotstårta. Efter den här dagen lär jag ju rulla fram. Tur att det är höst så man kan gömma sig i stora tröjor ;)

Lördag 17 September 2011

Inlägget publicerat 2011-09-17 / klockan 13:05:49   Tillbaka upp
Här har det varit full rulle i två dagar, så man har knappt hunnit suttit ner ;) J åkte ju ner till Malmö så jag var helt ensam med alla barnen :) var ju faktiskt inte så farligt, men det tar väl ett tag innan man kommer in i dom nya rutinerna. Hade ju fina Jasmine till hjälp.

Håller på och rensar här hemma för fullt, var bara tvungen att ta en kaffepaus mitt i allt ;) helt galet vad man samlar på sig saker. Och så spelar det ingen roll om man rensar bort massvis, det är ändå för mycket. haha..hopplös man är. Jaja bara och gilla läget. Längtar tills man kan börja packa ordentligt och ännu mer tills man får packa upp ;) inte långt kvar nu. Nej nu måste jag sätta fart igen så vi kan ta en långpromenad i solen. Hoppas att ni får en underbar helg!

Neo 1 månad

Inlägget publicerat 2011-09-14 / klockan 18:08:21   Tillbaka upp
Min lilla prins är redan 1 månad idag ♥ sjukt vad det går fort. Var på återbesök hos min barnmorska idag och det var ju inte sådär jättebra :/ mitt blodtryck är 90/40 ( snacka om att jag är yr ;)) men som sagt var bättre lågt än högt. Och sen har inte livmodern dragit ihop sig?! fortfarande i navelhöjd, vet inte vad det innebär men jag ska till gynmottagningen på sjukhuset för ultraljud. Sen får vi se vad dom gör åt det. Har ingen som helst aning. Så för att få mig på lite bättre humör ska jag baka en chokladtårta här. Kan jag behöva ;) Hoppas att ni haft en fin fin dag!

Vindpustar

Inlägget publicerat 2011-09-13 / klockan 23:53:24   Tillbaka upp
Oj oj vad det blåser ute nu. Tur att jag inte behöver gå utanför dörren :) har hållt mig inne hela dagen. Verre och söta Belle kom förbi på en snabbvisit på eftermiddagen. Annars har vi inte gjort så mycket idag. Vi har hämtat hem lilla Neos babysitter idag :) så imorgon blir det till att inviga den.

Har fått positiva besked idag, äntligen är boendet fixat :) en 4:a mitt i stan på torget. Kan inte bli bättre. Ljus och fräsh är den också. Är super duper nöjd. Och hyran är inte alltför dyr heller. Längtar tills vi får flytta in. Den är våran fr.o.m den 15:e oktober.

Nu får det bli en film i soffan, the hit list heter den. Själv är jag lite trött och skulle föredragit sängen, men lillskrutten är pigg, så lika bra och se en film medans han ändå inte sover.

Måndag 12 September 2011

Inlägget publicerat 2011-09-12 / klockan 21:44:14   Tillbaka upp
Måndag igen! Helgen gick alldeles för fort. Jag tycker vi borde kunna ha en till dag inkluderad till helgen. Gärna måndag, eller vad säger ni? Inte mig emot. Har haft en städ och tvättdag idag. Blir så snabbt rörigt här hemma med 3 barn och 2 vuxna. Helt galet, jag kan städa och göra det toppenfint sen efter några timmar är det lika rörigt igen?!! vad hände?! Just nu är Leila i någon fas där allt ska rivas ut, alla lådor som hon kommer åt, alla skåp, hennes leksakslådor, ja du hör ju! haha men som tur var så går det snabbt att plocka upp. Men man är lite trött på att plocka upp samma saker från golvet sisådär 20 gånger om dagen ;) mitt lilla busfrö ♥

Min fina lilla tjej med sina fina hårspännen som typ är lika stora som hennes huvud ;) hehe

Mina änglar, vad vore livet utan er?

Inlägget publicerat 2011-09-11 / klockan 17:01:27   Tillbaka upp

 

 

 

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Ni är mitt liv ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

 

Modersinstinkter

Inlägget publicerat 2011-09-11 / klockan 16:42:34   Tillbaka upp
Jag har nog alltid varit lite överbeskyddande när det kommer till mina barn. En riktig hönsmamma, trodde det skulle släppa lite nu när det ändå är tredje barnet, men nej det är värre än någonsin. Måste övervaka honom hela tiden, jag sover knappt på nätterna för att jag vill hålla koll på honom. Haha helt sjukt. Fast samtidigt jobbigt, jag får för mig att han ska sluta andas, kvävas, bli för varm, bli sjukt etc...kan liksom inte riktigt slappna av. Det är så otroligt svårt att beskriva modersinstinkten för någon som aldrig själv fött/fått barn. Men alla som fått barn förstår nog vad jag pratar om. Sen finns det vissa tyvärr som inte kan respektera eller förstå och det gör mig lite ledsen. Min lilla prins skulle jag försvara intill döden ♥ finns det något som gör mig osäker med honom så genomför jag inte det och tråkigt nog lyssnar inte alla till min vilja.

Modersinstinkter är just en instinkt, en biologisk programmering. Sen så är väl inte den alltid rationell, men den finns där och som mamma följer man den oavsett om man vill eller inte. Vissa mer andra mindre och denna gång har jag fått uppleva den starkt. Många gånger är den bra och andra inte. Synd bara att alla inte har överseende med det utan direkt attackerar. Men alla är ju olika. Jag tycker i alla fall inte att det är okej att ta en bebis från en mammas famn som starkt säger nej, men det är så jag fungerar....

Parken zoo

Inlägget publicerat 2011-09-10 / klockan 23:49:00   Tillbaka upp
Puh är helt slut efter en hel dag på parken zoo med alla fyra barnen. Men vi har haft det så roligt och mysigt. Tur med vädret har vi också haft. Hann med både djuren och karusellerna. En riktigt lyckad dag med andra ord :) Barnen sover så här ska njutas av en stor kopp kaffe framför tvn. sen lär man sova gott. Får se hur länge man får sova bara , lilla hjärtat ♥ vaknar ju lite då och då under nattens gång. Men det gör inget, då får man ju chansen att  gosa lite ;)

Jasmine & Bianca

 

Fina Jasmine ♥

 

Fina Bianca ♥

 

 

♥♥♥

 

 

 

 

Fina Leila ♥

 

 

Lördag 10 September 2011

Inlägget publicerat 2011-09-10 / klockan 11:59:26   Tillbaka upp
Fullt hus här hemma :) snart ska vi iväg till djurparken för att titta lite på de små djuren och åka lite karuseller. Jag kommer dock inte åka något, haha, klarar knappt att gunga på en vanlig gunga utan att bli åksjuk ;) jag vet jag är lite extrem. Jasmine är dock galen i alla karuseller som finns, så jag vet vart hon kommer hänga hela dagen. Hoppas det fina vädret håller i sig hela dagen.

Härliga fredag

Inlägget publicerat 2011-09-09 / klockan 12:53:47   Tillbaka upp
For iväg till bvc för lite mätning och vägning av Neo, och gissa om han har gått upp ;) hela 1 kilo sedan han föddes. Så nu väger han redan 3 700g min lilla plutt. Han är så fin min lilla ängel. Sover mest och piper bara till när han är lite hungrig.

Snart är det dags för operation storstäd. svärföräldrarna kommer ju ikväll och här kan jag lova att det ser ut som en tromb dragit igenom hela lägenheten, jag skyller lite på Leila ;) hon drar ju ut alla leksaker och allt som hon kommer åt i skåp och lådor, puh ett ständigt plockande. Ska bli härligt sen när det är klart. Har lovat Jasmine att hjälpa henne rensa i sitt rum också, så det blir till att hålla igång några timmar framöver. Men först en stor kopp kaffe :)


Mysiga koftor

Inlägget publicerat 2011-09-08 / klockan 01:10:16   Tillbaka upp
Det bästa med hösten är alla dessa mysiga koftor som man kan gosa in sig i. Svårt att välja bara då man gärna vill ha alla :)


 

Dessa skönheter finns på Nelly.se

Skogens guld kan förvandlas till guldpengar

Inlägget publicerat 2011-09-08 / klockan 00:41:31   Tillbaka upp
Kan ni tänka er att man kan bli rik på att sälja kantareller? attans att jag inte visste det innan vi förvällde och frös in all svamp ;) haha skämt och sido, man måste nog plocka större mångder då ( typ 100 liter) och där är vi ju inte riktigt än ;) Hade varit lite coolt att extraknäcka som kantarellplockare :)

Som ni förstår var vi ju ute en sväng idag med. Allt är J´s fel, han tjatar varje dag på att åka ut..haha..han är som besatt, själv tycker jag att det i och för sig är ganska okej med frisk luft och promenad. Men jag är livrädd för att stöta på några vildsvin. Tur att jag har med mig Leila som troligtvis skrämmer bort alla vildsvin inom en radie av 1 mil ;) hennes underbara stämma hörs ganska väl. Det enda jag lyckats stöta på i skogen än så länge är några rådjur. Det tackar vi gudarna för!

Imorgon ska jag försöka ge mig på och baka lite. På fredag kommer svärföräldrarna hit så då vill man ju ha något gott att snaska på. Vet bara inte än vad jag ska baka. En sak som är säker är ju att vi lär äta en hel del kantareller..

Mitt lilla busfrö ♥



Shoppat till prinsen

Inlägget publicerat 2011-09-06 / klockan 23:59:59   Tillbaka upp
Klickade hem denna idag. Hoppas att lilla prinsen gillar den bara :) våran gamla känns inte så stabil så lika bra att köpa en ny. Tyckte den verkade bra eftersom den har vibrationer. Nu ska här tränas så lilla prinsessan låter han sitta ifred i den..puh hon är på honom jämt ;) har fullt upp med att hålla koll på dom..haha..

Tisdag 6 September 2011

Inlägget publicerat 2011-09-06 / klockan 23:50:27   Tillbaka upp
Dagen har bjudit på, hör och häpna,skogspromenad ;) haha otippat..hittade massa trattkantareller, gula kantareller och svart & rödgul trumpetsvamp. Hela kvällen har gått åt till att rensa och förvälla svamp..det är ju inte alltför kul direkt. Nu har vi verkligen hela frysen full med svamp, minst 10 påsar med kantareller ovh minst 3 påsar med trattisar. Blir att äta en  väldans massa kantarellsoppa i höst ;) 


Imorgon tänkte jag göra lite nytta här hemma. Rensa och fixa inför flytten. Har ju samlat på oss en hel del genom åren. Att man inte ser till att rensa lite då och då så man slipper dessa stora rensningar. Ska försöka gå igenom våra 2 förråd också. Säkert massa skit där också. Skönt att man har lite tid på sig innan vi flyttar. Men det är lika bra att börja i tid.

Dagens skörd :)

Tack

Inlägget publicerat 2011-09-06 / klockan 01:30:37   Tillbaka upp
Vill bara passa på att tacka alla fina människor som har kommit och besökt lilla prinsen ♥ det värmer i mitt hjärta att så många bryr sig och vill möta våran nya familjemedlem ♥ Det betyder mer än ni tror.

Min lilla prins

Inlägget publicerat 2011-09-04 / klockan 12:40:42   Tillbaka upp
Tänk att han redan är tre veckor idag. Känns som han kom till oss igår, tiden går verkligen alldeles för fort. Gäller att ta vara på tiden så gott det går.

Middagsdags

Inlägget publicerat 2011-09-03 / klockan 20:43:19   Tillbaka upp
Här blir det thaimat till middag. Testar ett nytt recept jag hittat. Hoppas att det blir gott bara, alltid lika läskigt att testa nåt nytt utifall man inte alls skulle gilla det. J´s bror och familj var här idag och Neo fick fina kläder ♥ Tack så mycket! Så det har varit full rulle här idag. Hann t om tvätta lite i tvättstugan. Fy vad tvätt det blir nu, helt galet. Hinner knappt tvätta upp allt förräns tvättkorgen är full igen. Ogillar starkt att våran tvättmaskin gått sönder :/ men det är ju lite dumt nu att köpa en ny inför flytten.

Mazariner

Inlägget publicerat 2011-09-03 / klockan 12:34:53   Tillbaka upp
Har bakat mazariner för första gången och dom vart helt ok :) mums

 

 

Hittade ett superenkelt recept på matplatsen. Här är receptet:

 

Deg
200 g rumstempererat smör
5 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

 

Fyllning
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg

 

Glasyr
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten

 

Blanda smöret med de övriga ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i ca 20 mazarinformar och ställ dem i kylen.

Blanda mandelmassa, socker och smör. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet. Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3-delar.

Grädda i ugnen, 175 C, i cirka 12-15 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr. Glasera kakorna när de kallnat.

Fredag 2 September 2011

Inlägget publicerat 2011-09-02 / klockan 22:19:06   Tillbaka upp
Fredagsmyser för fullt i soffan. Småttingarna sover och Jasmine har några tjejkompisar här som ska sova över. Så det är full rulle på dom ;) försöker få dom att titta på film och varva ner, det går sådär ;)
Har haft en lugn dag hemma, städat och tvättat (som vanligt) sen har jag inte hunnit så mycket mer. Har fullt upp med de små liven. Är det inte den ena som skriker eller gråter så är det den andra ;) puh det är inte en lätt match, men jag stortrivs :) finns inget bättre! Imorgon kommer älsklingens bror med familj på besök, så jag ska hinna baka lite mazariner och slänga ihop en blåbärspaj innan. Vet inte ifall jag ska orka göra det nu eller om jag ska göra det imorgon bitti.

Snart så...

Inlägget publicerat 2011-09-02 / klockan 22:06:11   Tillbaka upp
Tänk att vi kommer att bo här om några månader :) kan inte riktigt förstå det än. Det ska bli så underbart!