Bröllop

Inlägget publicerat 2011-04-30 / klockan 15:49:38   Tillbaka upp
Jag måste ju erkänna att jag igår tittade på det kungliga bröllopet i England, haha kunde inte låta bli. Det är ju inte alltför ofta man får chansen att se det så jag fick passa på :) kul att se alla kungligheter och deras klädsel. Vilken fin klänning Kate hade, en sån skulle jag kunna tänka mig att ha när jag väl gifter mig :) J var väl inte lika entusiastisk då han tyckte den såg lite dyr ut ;) haha..menade ju inte att jag skulle ha just den, lär ju kosta en förmögenhet.

Bortglömd

Inlägget publicerat 2011-04-28 / klockan 23:51:15   Tillbaka upp
Är lite besviken då det inte blev något besök hos barnmorskan. Hon hade tagit fel på dag och var visst ledig idag :( så vi satt där i väntrummet en bra stund innan felet upptäcktes. Så himla typiskt, jag som såg fram emot det. Men förhoppningsvis blir det en ny tid så snart som möjligt.

Dagen har bjudit på en massa fika och grillat. Först var Malin förbi på en snabbfika :) och så vart det en kvällsfika med Teresia. Mys.. Och så har vi grillat för första gången för i år, Ja jag vet vi är inte så snabba ;) haha men tusan vad gott det var. Är fortfarande supermätt och det var flera timmar sedan vi åt. Alla ligger och sover och kvar vaken är jag. Så lugnt och skönt att bara få sitta uppe lite extra ensam.

Frukost

Inlägget publicerat 2011-04-28 / klockan 09:43:49   Tillbaka upp



Har precis avnjutit en god frukost bestående av massa goda frukter och bär :) Snart dags att bege sig till barnmorskan och äntligen få lyssna på bebisens hjärtljud..mys <3

Påskfest

Inlägget publicerat 2011-04-27 / klockan 20:00:21   Tillbaka upp
Här är det livat kan jag lova ;) Jasmine har sin påskfest och jag och lillskruttan får hålla oss borta. Tur att det är okej väder så vi kan vara ute en sväng. Hela dagen har bestått av städning och tvättning och jag har en känsla av att jag kommer behöva städa en gång till när tjejerna gått hem. puh..är redan helt färdig. Kommer nog slockna gott på soffan ikväll..haha

Fina påskkärringar kom på besök ;)

 

Här dansas det för fulla muggar

 

Min fina Jasmine, så underbar :)

Cravings

Inlägget publicerat 2011-04-26 / klockan 01:01:08   Tillbaka upp
Blev helt plötsligt jättesugen på mc nuggets och Mcflurry Oreo ;) Det märks att man är gravid. Fast det här är första gången som jag riktigt blir sugen på något bara sådär. Har klarat mig utan cravings denna graviditet,  men inte längre. Tur att jag har världens bästa sambo som fixar till mig :)



Påskdagen

Inlägget publicerat 2011-04-24 / klockan 18:02:09   Tillbaka upp
Vilken underbar dag det har varit. Vi har verkligen varit ute hela dagen, så skönt. Haft en mysig picknick och njutit av solen. Promenerat och lekt och busat. Vi lär ju sova gott i natta i alla fall :) Nu är det dags att göra i ordning middagen. Jasmine sover över hos en kompis så det är bara lilla Leila hemma. Blir så tomt så fort någon utav barnen saknas :(

 

Picknick

Inlägget publicerat 2011-04-24 / klockan 11:25:19   Tillbaka upp
Nu ska vi ut i det härliga vädret på picknick. Har brett massa mackor och laddat termosen med kaffe. Hoppas ni får en härlig söndag i solen :)



Påskafton

Inlägget publicerat 2011-04-23 / klockan 22:26:00   Tillbaka upp
Glad Påsk alla glada :) Vilken strålande påskafton vi har haft. Underbart väder, god mat och umgåtts hela familjen. Kunde inte ha varit bättre. Men nu är jag helt färdig. Ska slappa i soffan ett tag med lite påskgodis tror jag nog. Det tycker jag att jag förtjänar. Ha en fin fin kväll!

 

Godis i stora lass

Inlägget publicerat 2011-04-22 / klockan 20:41:30   Tillbaka upp
Här ska vi frossa i påskgodis :)


Långfredag

Inlägget publicerat 2011-04-22 / klockan 20:13:48   Tillbaka upp
Här förbereder vi påskmiddag för fullt :) mums vad gott det ska bli. Kunde inte hålla mig till imorgon, så vi äter lite påskmat idag istället. Och så har vi gömt massa påskägg som Jasmine har fått gått runt på skattjakt efter.

Idag har vi promenerat ner på stan och handlat lite mat. En lång och skön promenad, men ack så ont jag har fått i ryggen nu..hehe, man är ju inte så smidig längre. Och värre lär det bli för större kommer jag säkerligen bli ;) Det är bara att gilla läget.

Inget påskbord utan färskpotatis :)

Och köttbullar

och prinskorvar såklart!

Och en massa annat gott som jag inte orkade fota, för nu vill jag äta :)

 

 

Liten skrutt :)

Inlägget publicerat 2011-04-22 / klockan 00:39:35   Tillbaka upp

Den som är mycket liten
inte mer än ett år.
Hittar så små små saker
var hon kryper och går.

Hittar en ullgarnsända,
ett visset litet blad och en knapp,
en dockas lillfingernagel
och en prasslande papperslapp.
Håller i små små nypor
små små smulor och strån.
Ser på den döda myggan
och dammet i barnkammarvrån.

Den som är mycket liten
hittar allt som är gömt,
leker med små förtrollade ting
som de stora har tappat och glömt.



Haha hittade den här dikten som stämmer så väl in på lillskruttan. Hon hittar varenda liten smula som finns på golvet :)

 

 

Här ska shoppas :)

Inlägget publicerat 2011-04-21 / klockan 17:58:13   Tillbaka upp

Skärtorsdag

Inlägget publicerat 2011-04-21 / klockan 13:19:27   Tillbaka upp
Vilken härlig morgon vi har haft :) vi har målat påskägg för fullt och Jasmine har pyntat påskriset. Nu väntar vi bara på att J ska sluta jobba så vi kan åka och handla dom sista påskpresenterna. Sen ska här firas påsk med massa god mat och påskgodis. Så härligt att J är ledig hela 3 dagar med oss, underbart!

 

Jasmine i full färd med att måla sina ägg

Så fint det blir :)

Såhär blev slutresultatet :) det var inte så lätt att måla och samtidigt ha lillskruttan i armarna, men det gick..haha Jasmine vill måla fler imorgon, får se om det hinns med.


Påskriset som Jasmine dekorerat

Förbereder inför påsk

Inlägget publicerat 2011-04-20 / klockan 22:52:52   Tillbaka upp
Håller på och fyller alla påskägg med godis :) måste hitta nåt bra gömställe bara så inte Jasmine hittar dom..hehe...Hon är nog nyfiken på vad som finns inuti dom..Har varit iväg och handlat all påskmat också, så det är klart. Då slipper man ge sig ut i sista minuten, finns inge värre än och trängas med alla andra och så finns ju oftast inget kvar. Märkte redan idag att det var slut på vissa saker. Tur det finns fler affärer så man kan komplettera :) Såfort jag är klar här ska jag krypa ner i soffan och bara slötitta på tvn ett tag innan det är dags att sova. Imorgon blir det att måla ägg, hann inte med det idag.



Morgonpromenad

Inlägget publicerat 2011-04-20 / klockan 12:05:07   Tillbaka upp
Strax efter frukost begav vi oss ut på en långpromenad, lillskruttan och jag. Helt okej väder även om det inte var så jättesoligt. Påvägen hem handlade vi lite mat så har vi slagit 2 flugor i en smäll. Då slipper jag springa iväg sen bara för att handla :) kan vi hänga i lekparken i eftermiddag istället, perfekt :)

Men nu är det dags för lite lunch sen ska lillskruttan få vila lite, då kan jag passa på och sträcka mig lite i soffan. Är helt färdig efter promenaden, känner av lite sammandragningar då är det bara att vila ;)

En förkyld liten prinsessa :)





Påskkärring

Inlägget publicerat 2011-04-20 / klockan 08:10:54   Tillbaka upp
Har precis skickat iväg Jasmine till skolan. Vi gick upp vid sex och började förbereda utstyrseln. Rota fram alla påskkärring kläderna och kokade ägg till tävlingen. Puh nu sitter jag med en kopp kaffe och varvar ner lite.
Lillskruttan röjer i alla lådor som vanligt ;) haha henne kan man inte släppa blicken från en sekund.
Hoppas att solen tittar fram så det inte är såhär grått hela dagen.

 

Såhär fin blev påskkärringen ;)

Lillskruttan drog på sig solhatten och tyckte precis som sin mamma att solen borde titta fram ;)


Vardagslyx

Inlägget publicerat 2011-04-19 / klockan 11:50:19   Tillbaka upp
Lillskruttan sover middag så då passar jag på att sitta på balkongen och njuta lite i solen. Gäller att passa på att få lite sol på sig, annars när man är ute måste man ju hänga i skuggan. Har satt på en stor kanna med kaffe och bunkrat upp med tidningar. Här ska njutas :) och så fort lillskruttan har vaknat ger vi oss ut på en promenad.

Promenix

Inlägget publicerat 2011-04-17 / klockan 19:59:09   Tillbaka upp
Har precis varit ute på en långpromenad i det härliga vädret. Gud så skönt det var att röra på sig och samtidigt få frisk luft :) Hade säkert kunnat gå hur långt som helst om det inte vore för det där envisa skavsåret som kom som från ingenstans. Ja ja, hann gå i över en timme i alla fall. Lillskruttan somnade direkt och sov nästan hela promenaden.

Lillskruttan drömmer sött :)

Vitsippor :)

Sån härlig känsla när man hittar blommor ute :) VÅR!!



Filmmys

Inlägget publicerat 2011-04-17 / klockan 00:12:11   Tillbaka upp
Lillskruttan är fortfarande sjukling :( hostar som bara den, men tack och lov så har hon ingen feber i alla fall. Tycker så synd om dom små när dom är sjuka. Finns inget värre..Så det fick helt enkelt bli en innedag idag, fast att det varit sånt fint väder ute. Men det blåste en hel del här så det var lika bra att hålla sig inne med lillskrutt. Vill inte förvärra hennes hosta eller nåt. Nu tror jag i och för sig inte att det är någon fara med frisk luft, men just eftersom det blåste tänkte jag att det va bättre att ta det säkra före det osäkra.

Kvällen har bjudit på filmmys med Jasmine, hon fick välja så det fick bli en häxa i familjen. Har ju bara sett den sisådär en 20 gånger ;) haha men det gör inget. Då fick jag ju chansen att se hur mycket man kunde utantill av deras repliker och ja det var väl typ alla :) Mysigt hade vi i alla fall..Nu ska jag nog passa på och krypa ner i sängen för lillskruttan sover inte sådär jättebra nu när hon är så förkyld så hon lär väl vakna till ett par gånger så det lär väl inte bli alltför mycket sömn inatt. Hoppas att ni haft en fin lördag.

 

Godisråtta

Inlägget publicerat 2011-04-16 / klockan 01:08:13   Tillbaka upp



Det är helt tyst här hemma, alla sover förutom jag. Njuter för fulla drag i soffan och moffar i mig polly i stora lass :) En sann godisråtta det är jag det ;) mums vad gott det är..Skulle kunna ligga här i flera timmar och bara njuta av lugnet och chokladen, men det är ju en dag imorgon också. Och lillskruttan vill ju så gärna upp innan sju så det blir ju inte så många timmars sömn. Men ibland är det värt det tycker jag, bara att få vara själv ett par timmar framför tvn eller datan, bara vara. Det är inte alltför ofta man hinner med det när man har småbarn. Egentid är viktigt att få också, så jag får se till att vila middag tillsammans med lillskruttan så får jag mitt sömnbehov tillgodosett. Hoppas att ni haft en fin fredagskväll!

Vecka 23

Inlägget publicerat 2011-04-15 / klockan 18:58:58   Tillbaka upp



Lite bebisfakta:

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

 

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

 

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

 

Mammafakta:

Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

Stress

Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, så ökar också barnets puls. Det kan du märka genom att barnet kan sparka. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid. Planera för ledighet i slutet av graviditeten. De allra flesta kvinnor behöver en tid för vila och för att koppla om från arbetslivet inför förlossningen och nyföddhetsperioden. Du kan för stunden lugna barnet genom att lugna dig själv, till exempel genom avslappningsövningar och vila. Du kan även försöka stryka över magen. Ta väl hand om dig!

Semesterångest

Inlägget publicerat 2011-04-15 / klockan 18:45:53   Tillbaka upp
Har sån ångest för att vi fortfarande inte bestämt vart vi ska iväg på semester, men jag kommer ju vara höggravid då så jag lär nog inte ha någon ork och lust att åka långt. Blir kanske någon natt på skara sommarland eller nåt. Är ju inte så lång resa dit som tur är. Bara man kommer iväg någonstans, sen får man väl ta flera dagsturer så Jasmine känner att hon gör något roligt på sommarlovet. Som sagt det är ju svårt att veta nu på förhand hur man kommer må och vad man kommer orka. Det får vi se då helt enkelt.

Kvällsfikat

Inlägget publicerat 2011-04-14 / klockan 22:36:23   Tillbaka upp
Här har vi kvällsfikat lite med mamma och min fina bror. Bullar och kaffe i stora lass :) Underbart. Har hunnit med att spela lite super mario bros också på våran gamla 8 bitars nintendo ;) haha det var inte igår man spelade det :) men tänk att man kommer ihåg allt ändå. Vart man hittar flöjtarna och extra liven och sånt..haha skitkul.. Var tvungen att hejda mig själv lite så jag inte sittter vaken hela natten och spelar ;) det är ju en dag imorgon också.
Hoppas att ni haft en underbar dag i solen!

Sol, sol och sol

Inlägget publicerat 2011-04-14 / klockan 13:25:08   Tillbaka upp
Solen skiner och vi sitter inne..haha typiskt. Jasmine är hemma idag från skolan då hon är lite krasslig. Vi sitter och planerar en påskfest som hon ska ha för sina kompisar,kommer bli toppen. Massa lekar och pyssel står på schemat då :) Önskar dock att vi bodde lite större då det blir lite trångt när vi ska ha fester hemma, men det blir nog bra i alla fall. Har suttit och knåpat ihop inbjudningarna och dom blev helt okej faktiskt. Nu ska jag och lillskruttan gå ut en sväng, måste få lite frisk luft när det är så härligt väder.

påskpresenter

Inlägget publicerat 2011-04-13 / klockan 10:50:52   Tillbaka upp
Idag kom det lite påskpresenter till barnen på posten av farmor & farfar :) Gissa om Jasmine är nyfiken och gärna vill öppna redan idag ;) hihi men hon får hållas till nästa vecka. Åtminstone till torsdag i alla fall. Tusen tack :)

Lillskruttan 9 månader

Inlägget publicerat 2011-04-13 / klockan 08:45:51   Tillbaka upp

Idag blir lillhjärtat 9 månader :) Grattis min underbara prinsessa. Tänk vad fort det går, helt galet. Om 3 månader fyller hon ett år. Stora tjejen!

Desperate

Inlägget publicerat 2011-04-12 / klockan 21:20:34   Tillbaka upp
Jippie nu är det äntligen desperate housewives, som jag längtat :) det är inte alla tisdagar jag hinner sitta ner och titta på det, men nu så hade jag lite tid över. Det är den enda serien jag följer eller försöker följa ;)

Sjuklingar

Inlägget publicerat 2011-04-12 / klockan 19:03:14   Tillbaka upp
Idag fick det bli en slappardag inne då lillskruttan är lite febrig och förkyld och jag är inte riktigt hundra heller. Har ont i halsen och är själv förkyld. Stackars oss :( Så vi har kurerat oss i soffan med massa mys. snart är det dags för middag och vet inte alls vad jag ska koka ihop. Har ingen som helst inspiration eller motivation nu när jag inte mår så bra. Får nog bli makaroner och köttbullar eller nåt :)

Soliga Måndag

Inlägget publicerat 2011-04-11 / klockan 17:43:55   Tillbaka upp
Åh vilken härlig dag det har varit  ute idag :) Varmt och soligt. Vi har varit ute nästan hela dagen. Lekt, gungat och promenerat, så underbart. Men nu var det dags att gå in för att förbereda middagen. Får bli korv stroganoff, det är inte så avancerat men super duper gott :) Var evigheter sedan jag åt det. Varken Jasmine eller J är så förtjusta i det så det blir inte alltför ofta jag får chansen att laga det.

 

 


Lördag

Inlägget publicerat 2011-04-09 / klockan 22:19:33   Tillbaka upp
Här har vi myst i soffan hela familjen framför tvn.. Mumsat på grönsaker och dipp så jag knappt orkar resa på mig..haha..det är ju såå gott. Kan liksom inte låta bli att äta fast magen är full ;) Dagen har bjudit på massa solsken, man får sån härlig energi efter en sådan här underbar dag. Äntligen vår :) Hoppas hoppas att det fina vädret håller i sig till imorgon för då får det bli en utedag för hela familjen.

Nu blir det nog en film med älsklingen, barnen sover så gott i sina sängar så då gäller det att passa på. Det lutar åt att det blir little fockers, har inte hunnit se den ännu.


Torsdag

Inlägget publicerat 2011-04-07 / klockan 23:42:36   Tillbaka upp
Så var denna torsdag till ända. Har inte gjort många knop här idag inte. Har sprungit fram och tillbaka till tvättstugan mest. Puh inte lätt med lillskruttan och all tvätt, men jag lyckades :) Vi hade tänkt att gå en långpromenad på eftermiddagen men det blåste alldeles för mycket så vi hoppade över det. Hoppas att det går över till imorgon så jag får komma ut och röra på mig lite. Härligt vårväder vi har fått, och till helgen skulle det bli massa sol dessutom, underbart.

Vecka 22

Inlägget publicerat 2011-04-07 / klockan 23:29:35   Tillbaka upp
Så har man redan gått in i vecka 22 :) Härligt...nu går det undan...

Bebisfakta:

Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.

Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.



Onsdag

Inlägget publicerat 2011-04-06 / klockan 08:33:46   Tillbaka upp
Godmorgon världen :) Har precis skickat iväg Jasmine till skolbussen och nu blir det kaffe i stora lass så jag kommer igång:) Lillskruttan spelar keyboard låter underbart ;) hehe stackars grannar, tur att det inte är så hög volym på.

Vilket grått och trist väder det är ute då, vart tog solen vägen? Fast jag läste i aftonbladet igår att ozonlagret var extremt tunnt nu i skandinavien så det är väl lika bra att det inte är alltför mycket sol så man håller sig inne ;)
Får bli en städdag idag helt enkelt.


våran lilla bebis

Inlägget publicerat 2011-04-05 / klockan 11:21:29   Tillbaka upp

 

Våran lilla "kille" <3.. Ska bli spännande och se om dom gissade rätt :)

Min fina lilla tjej

Inlägget publicerat 2011-04-04 / klockan 23:28:01   Tillbaka upp

Jag har sådan tur som har  dig i mitt liv min fina, underbara Jasmine. Du är min ängel :)





Ett barn är ett mirakel
väl värt att vänta på.
Det största och det bästa
en mor och far kan få.

En dotter kan förtjusa
från början med sin charm.
Och gärna blir hon buren
av någon villig arm.

Men snart hon börjar tröttna
på att bara vara rar.
Och livet har så mycket
som lockar och som drar.

Den tiden går så fort
från liten tjej till stor.
Dock är hon alltid älskad
långt mera än hon tror.


Hittade en sådan fin dikt skriven av Siv Andersson

Sköna söndag

Inlägget publicerat 2011-04-03 / klockan 15:06:55   Tillbaka upp
Oj vad fort helgen har gått. Har inte hunnit med någonting känns det som. I och för sig har J jobbat till sent på kvällarna så man har inte haft så mycket familjetid tyvärr. Vi får ta igen det nästa helg helt enkelt :)

Har hållt på och småfixat lite med alla hyllor här i vardagsrummet. Jag har ju haft så svårt för att bestämma mig för hur det ska se ut, men nu är jag nog klar :) kommer säkert lägga till lite mer men för nu så är jag nöjd.

Alla ramar är inte uppe ännu och så ska det upp en skylt med texten kärlek

 

 

 

Den högra blomman ser ju inte ut att må så bra såg jag nu ;) haha jaja jag är ju inte världsbäst på att hålla blommor vid liv direkt :)

Brun utan sol

Inlägget publicerat 2011-04-03 / klockan 14:29:44   Tillbaka upp


 

 




Jag måste hitta någon bra brun utan sol, är snart helt genomskinlig. Har inte solat sen i somras och det syns kan jag lova. Lite färg på kroppen skulle inte skada. Men jag tycker det är så läskigt, vill inte blir randig eller orange. Och det finns ju så många att välja mellan, rena rama djungel. Vet inte vilka som är bra och vilka som inte är det. Får nog testa mig fram och se vilken som är bäst :)

vårkläder till prinsessorna

Inlägget publicerat 2011-04-01 / klockan 11:25:47   Tillbaka upp

Skor till lillskruttan

 

Stora skruttan fick också ett par skor

 

Supersöt klänning till min supersöta prinsessa :) bild lånad av lindex shop online

 

Söt sommarklänning från ellos





Har shoppat lite till lillskruttan och Jasmine. Behövde uppdatera deras garderober lite. Det är ju vår :)

Äntligen helg

Inlägget publicerat 2011-04-01 / klockan 08:41:03   Tillbaka upp
Jippie så var det fredag igen :) alltid lika härligt med helg. Slippa vakna av väckarklockan i två dagar, det är ju underbart. I och för sig har man en liten väckarklocka ändå ;) men det är mysigare att vakna av dadada än pip pip.
Idag ska jag ge mig på att baka lite piroger med fetaost, mums det är ju för gott. Perfekt att frysa in och bara ta fram när man blir sugen.

Hoppas att det spricker upp med lite sol så man kan ta en promenad i friska luften. Är inte så sugen på att gå ut i regnet direkt. Men hellre regn än snö om jag får välja.