Tisdag 31 Januari 2012

Inlägget publicerat 2012-01-31 / klockan 23:12:17   Tillbaka upp
Sista dagen på den här månaden börjar lida mot sitt slut. Tycker att januari månad bara flög förbi. Annars brukar januari kännas som en hel evighet. februari månad får gärna flyga förbi den med. Då är det inte så långt kvar till våren. Som jag längtar! Avskyr den här tiden på året. Så kallt och mörkt ute.


Är fortfarande proppmätt efter middagen som bestod av tacos. Jasmine och hennes vän fick välja vilken middag vi skulle äta idag. Själv hade jag gärna kunnat hoppa över middagen då jag har varit uppe i varv och städat och möblerat om hela dagen. Hinner inte känna efter ifall jag är hungrig när jag är mitt inne i nåt.  Vart superfint i alla fall :) Bara ett par gardiner som saknas sen så är rummet klart. Gör klart resten imorgon. Nu tänker jag bara slappa lite i soffan framför nya twilight filmen.

Lördagsmys

Inlägget publicerat 2012-01-29 / klockan 01:55:18   Tillbaka upp
Blev visst lite ost och kex ikväll med. Ljuvligt gott att tugga på nåt framför tvn. Barnen somnade hyffsat tidigt så jag har bara myst i soffan framför en film. Ska boka våra tågbiljetter inför sportlovet sen så blir det sängen. Jasmine är så glad över att få åka och hälsa på sin bästis :) jag undrar mest hur jag ska klara mig utan Leila i 4 dagar :( har aldrig varit ifrån henne längre än ett par timmar sedan hon föddes. Blir bra träning i och för sig. Lilla Neo får följa med oss tjejer på lite äventyr ;) ska bli mysigt att göra något tillsammans och att få komma hemifrån ett par dagar är ju inte helt fel.

Ost och vin

Inlägget publicerat 2012-01-27 / klockan 00:54:24   Tillbaka upp
Lyxar till vardagen lite med goda ostar, kex och lite rödvin. Så underbart gott. Klockan är redan mitt i natten och jag är inte det minsta trött. Hur ska det gå att sova i natt? Tur att jag kan vila middag imorgon :) hoppas ni haft en fin torsdag. Nu firar vi in helgen tycker jag!

Nova Lund

Inlägget publicerat 2012-01-26 / klockan 01:24:58   Tillbaka upp
Direkt efter skolan åkte vi, hela familjen till köpcentrat nova lund för lite shopping. Jasmine behövde muntras upp lite ;) och de små behövde lite påfyllning i garderoberna. Fasade för att det skulle vara jättemycket folk i och med att det var löning idag, men det var alldeles lagomt med folk. Härligt!!! Vi spenderade nog de flesta timmarna inne på H&M, haha då Jasmine ville prova allt ;) hur som helst så kom vi hem med ett par påsar kläder och supernöjda barn ♥ själv är jag helt färdig efter shoppingturen. Kvällen har sprungit iväg och det är redan natt. Lika bra att hoppa i säng så man är pigg och fräsch imorgon bitti. Underbart att vi får en dag till tillsammans, sen är det nattpass som gäller för J. Usch gillar det inte, jobbigt att försöka smyga här hemma med 2 små barn när han behöver sova på dagarna. Det är inte det lättaste kan jag lova ;) Nej nu orkar jag knappt hålla upp ögonen längre. Natti natti ♥

Härliga måndag

Inlägget publicerat 2012-01-23 / klockan 11:08:15   Tillbaka upp
Frukost intagen och lillskruttan har tagit ett bad. Härlig start på dagen. J fick kaffe på sängen imorse, lilla födelsedagsbarnet ;) hehe han gnäller över att han börjar bli gammal. Jag brukar tänka att man med åren blir lite klokare så man har något att se fram emot. Ja ja ska röja undan lite här hemma så hjärtat får ha det fint hemma på sin födelesedag. Sen ska det bakas lite gott. Ska försöka med en pw idag också. Solen lyser ju så underbart ute, men attans vad kallt det är och tro det eller ej så har vi fått lite lite snö :)

Dagen till äran fick lillskruttan testa lite choklad på mackan, ingen hit tyckte hon :) haha förstår henne

 

Så fort frukosten var intagen åkte hon i plurret :) om Leila inte får bada minst 1 gång om dagen blir hon tokig ;) hon fullkomligt älskar att bada

Söndag 22 Januari 2012

Inlägget publicerat 2012-01-23 / klockan 00:32:27   Tillbaka upp
Har verkligen inte hunnit med att blogga knappt den här veckan då J har jobbat natt. Puh... 2 timmar om dagen har vi haft tillsammans,  så jag har med andra ord haft fullt upp. Har varit intensiva dagar, men nu är han  ledig i 6 dagar så det är helt klart värt det. I dag har vi haft fina vänner här på middag. Massa god mat och annat onyttigt har vi intagit ;) haha ja ja beach 2012 here we come. Skämt och sido, jag ska ta tag i mina babykilon här strax. Mitt nyårslöfte är att försöka komma i bättre form. Som sagt jag har ju mer eller mindre varit gravid i 2 år nästan. Har inga kilo kvar från Neo i alla fall :)  men 6 kilo kvar från Leila och 4 kilo från när jag blev sambo...hehe..ja tydligen kan man gå upp i vikt av att flytta ihop med någon. Så ja jag har lite  att arbeta bort, men det ska nog gå bra ;) Måste bara bestämma mig för att ta tag i det, just nu skjuter jag bara fram det. Får göra ett tappert försök nästa vecka. Det svåraste kommer att bli att inte få äta något godis. Jag är en riktig gottegris och älskar allt som är sött. Nu kallar sängen på mig, inte ofta jag är trött såhär tidigt så lika bra att få några extra timmars sömn. Hoppas ni haft en fin helg ♥ imorgon är det en ny vecka..nya möjligheter, nya utmaningar :) Lycka ♥

Onsdag18 Januari 2012

Inlägget publicerat 2012-01-18 / klockan 23:36:12   Tillbaka upp

 

Känner mig mer död än levande just nu. Knappt 8 timmars sömn på 2 dagar så känner mig mer som en zombie än en människa. Förhoppningsvis får jag lite mer sömn i natt och då lär jag känna mig som en ny människa ;) Ska inte gnälla egentligen, mina barn mår bra och jag skulle vara vaken dygnet runt om det  så skulle behövas. Dom små liven betyder allt för mig och är det viktigaste som finns ♥ Är så lyckligt lottad att ha dom i mitt liv. Just nu snusar alla barn gott i sina sängar medans jag ligger i soffan och småtittar på golden globe galan. Perfekt att vila ögonen på, behöver ju inte riktigt hänga med i någon handling. Snart helg igen, åh så härligt! och på söndag blir det middag med fina vänner ♥

Fredagen den 13:e

Inlägget publicerat 2012-01-14 / klockan 02:08:05   Tillbaka upp
Har inte alls upplevt mer otur än annars idag ;) tur var väl det. Har dock sovit som en kratta i natt då vi var tvugna att ge oss ut nästan mitt i natten på lite äventyr eller vad man nu kan kalla det. Fick åka hemifrån i alla fall över natten. Måste säga att detta område är inte alls vad jag hade väntat mig. Mycket konstiga typer, så har lite svårt att slappna av här tyvärr. Men förhoppningsvis kommer man väl att vänja sig eller så får vi flytta på oss helt enkelt. Sorgligt nog har flera familjer flyttat härifrån pga dessa typer. Synd bara att några personer kan få hålla på som dom vill medans dom som är skötsamma måste ge sig av. Äh nog om bekymmer ;)

Här hemma har kvällen varit fylld med massa liv och rörelse :) Jasmine har 2 vänner över och jag passade på att baka pizzor till tjejerna. Mycket uppskattat! Sen har jag mest degat i soffan och surfat runt på nätet lite. En riktig skön avslappnad fredagskväll med andra ord. Hoppas ni haft en fin kväll och sluppit massa otur en dag som denna ♥

Godaste frukostbrödet

Inlägget publicerat 2012-01-12 / klockan 00:15:15   Tillbaka upp
Tänkte gå upp lite tidigare imorgon och baka lite frukostfrallor. Finns inget godare än färskt bröd till frukost. Receptet kommer från Leila´s a piece of cake. Mjuka och härliga bröd som nästan smälter i munnen. Mums!

Ingredeienser ca 20 st bullar ( eller som jag gör ca 10 st stora) Kan även göras som 2st formfranskor

5 dl ljummet vatten
50 g färsk jäst
2 tsk honung
2 tsk ljus sirap
1 msk salt
1 dl olivolja
2 dl durumvetemjöl
10-11 dl vetemjöl special

Smula jästen och blanda väl med vatten, olivolja, honung, sirap och salt, tillsätt mjölet tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek ca 40 min. Forma 20 st runda frallor och platta dom lite lätt med handen. Lägg de på bakpapperklädda plåtar och jäs ca 30 min under duk. Grädda i mitten av ugnen 220 grader i ca 10 min.


Onsdag 11 Januari 2012

Inlägget publicerat 2012-01-11 / klockan 23:42:13   Tillbaka upp
Myser såhär på kvällskvisten med lite levande ljus och soffhäng. Alla andra sover gott sedan länge och jag passar på att njuta av lite tidningar. Så skönt att ladda batterierna lite. Redan torsdag imorgon och äntligen börjar man känna att man kommit in i rutinerna igen. Var lite motigt att gå upp i ottan men nu har man anpassat sig. Och de nätterna jag får för lite sömn tar jag ju igen med en middagslur ;) lyx!!

Måndag 9 Januari 2012

Inlägget publicerat 2012-01-10 / klockan 00:26:51   Tillbaka upp
Nattuggla som jag är sitter jag fortfarande vaken medans resten av huset sover. Och imorgon börjar skolan igen efter julledigheterna. Undrar hur man ska komma upp när klockan ringer imorgon bitti. Jag är superpigg så lär inte somna än på ett tag. Gah hatar att vara såhär pigg på nätterna. I och för sig är det rätt skönt att vara vaken själv, är så tyst och lugnt runt omkring en. Avkopplande på nåt sätt :) tur att vi fortfarande kan sova middag så man tar igen lite förlorad sömn ;) Ska nog passa på och se någon film nu när jag ändå är så pigg, är inte allt för ofta man hinner med det nuförtiden så det gäller att passa på. Hoppas att ni haft en fin dag och att ni får en god natts sömn!

 

 

Min lilla godisbit är så söt i sin sjömansdräkt ♥

Rensar garderob

Inlägget publicerat 2012-01-07 / klockan 15:03:37   Tillbaka upp
Projekt rensa garderob pågår. Fy vad mycket skräp man samlat på sig. Efter flytten slängde man in lite sånt som man inte orkade ta itu med då. Synd bara att man måste ta tag i det nu ;) men så skönt när det väl är klart. Tänk så skönt att kunna gå in i garderoben igen.

Såhär mycket skräp ska kastas

 

Nu kan man äntligen gå in i garderoben och fortsätta :)

Trettondag Jul

Inlägget publicerat 2012-01-06 / klockan 23:41:22   Tillbaka upp

Sån härlig kvällshimmel vi hade utanför oss ikväll :) magiskt ♥ Var lite finare i verkligheten men hann inte ifatt kameran i tid..




Fredagskväll med massa gott framför tvn är inte dumt :) Vi har haft en riktigt städardag här hemma och tvättat upp all tvätt. Härligt!! Så nu kan man sitta ner med gott samvete. Och skönt att veta att man inte behöver ta itu med det i helgen, då J är ledig. Kan vi bara ta det lugnt och umgås istället. Ska försöka ge oss ut på en långpromenad imorgon. Behöver verkligen komma ut och röra på mig. Och så är det ju sånt underbart väder ute, varmt och soligt, känns som vår ♥

Lyxade till middagen med pizzor :) Var helt enkelt lite lat efter all städning så pizzerian fick laga den åt oss ;)

 

 


Vårnytt till prinsen

Inlägget publicerat 2012-01-05 / klockan 14:04:44   Tillbaka upp

Från H&M vårkollektion 2012

Har införskaffat lite vårkläder till prinsen ♥ Han växer så det knakar. Knappt han hinner använda alla kläder förräns han har växt ur dom. Helt galet vad fort det går när dom är så små. Nu väntar vi bara på det fina vårvädret så han kan inviga sina nya kläder :)

Jag lyckades!!!

Inlägget publicerat 2012-01-04 / klockan 21:28:14   Tillbaka upp
Jo men visst :)) jag lyckades med maten. Smakade ljuvligt. Blir att göra den fler gånger, helt klart! Mitt i all matlagning blev jag sugen på att slänga ihop någon efterrätt också, så jag & Jasmine bakade kladdkakemuffins. Hur smarrigt som helst och verkligen super enkla..Har lånat receptet av matplatsen.

Kakan:
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl mjöl
200 g smält smör
20 -30 folieformar ( antalet beror på hur stora formarna är)

Blanda ihop alla ingredienserna och häll i formarna till ungefär hälften. In i ugnen ca 10-12 min 200 C

Fyllning:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde

smält smöret i en kastrull och tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör runt till en slät smet. Häll i mjölken och grädden och låt koka tills den tjocknar, ca 5 min. Låt den svalna lite innan du klickar på den på muffinsarna. Ställ in i frysen och låt  stelna. Sen plockar du bara fram när när du är sugen :) Jag tycker bäst om när dom är halvtinade. Hur smarrigt som helst!




Fixar och donar inför middagen

Inlägget publicerat 2012-01-04 / klockan 16:43:08   Tillbaka upp
Barnen målar för fullt och jag försöker göra ett tappert försök till att laga middag. Blir kyckling i ugn med egengjord grönpepparsås. Första gången jag testar på det så jag håller tummarna för att det går att äta :) Annars har vi mest struttat runt här hemma i pyjamas hela dagen lång, hur skönt som helst. Är det jullov så är det.

 



Tisdag 3 Januari 2012

Inlägget publicerat 2012-01-03 / klockan 21:44:11   Tillbaka upp
Har den senaste tiden känt mig lite hängig, haft ont i knät så jag knappt kan gå ibland :/ har dock inte tänkt så mycket på det. Men de senaste dagarna har jag haft superont från ryggen och neråt så jag tog mig själv i kragen och gick till doktorn idag. Och mycket riktigt har jag överbelastat min kropp. Har inflammation från ryggen och neråt och inte nog med det så har jag streptockoker infektion också, så nu blir det att äta antibiotika och dikloflenak i 10 dagar. Hoppas verkligen att det hjälper :) man känner sig inte så smidig i kroppen direktoch så är jag ju själv hela dagarna med 2 små barn som gärna vill bli burna. Nu ska jag inte belasta höger sida alls. Undrar hur det ska gå?!! haha ja ja får vänja mig att bära på vänster arm helt enkelt.


Nu blir det att lägga sig i soffan under filten och titta på nån film och tycka lite synd om mig själv ;) hehe laddar upp med lite godis som tröst. Utanför blåser det som bara den och regnet piskar på rutan, riktigt filmväder :) Hoppas ni får en fin kväll ♥

Nyårsafton

Inlägget publicerat 2012-01-02 / klockan 13:49:36   Tillbaka upp
Nyårsafton firade vi med goda vänner och underbar mat. Det bjöds på toast skagen till förrätt, potatisgratäng med inbakadfläskfilé till varmrätt och underbart god chokladmousse till efterrätt. Rullade nästan från matbordet när jag väl var klar...haha svårt att inte äta sig sådär mätt när det är god mat framför en. Bästa utsikten hade vi också när det väl var dags för fyverkerier, helt magiskt! Leila sov så gott genom tolvslaget, vaknade inte fast det smällde som bara den utanför fönstret.

Jasmine stod för dukningen & dekorationen

 

Toast skagen smakade ljuvligt :)