Frukosten avklarad

Inlägget publicerat 2011-03-29 / klockan 09:29:24   Tillbaka upp
Här har vi precis avnjutit en rejäl frukost :) lika bra att fylla på energin så man orkar med dagens alla bestyr. Här ska storstädas :) så långt det går med lillskruttan förstås. Måste putsa fönster och torka ur skåpen och damma etc. Kommer säkert att ta hela dagen i och med att man måste ta lite i taget, men det gör inget, kommer vara så skönt när det är klart.

Jag har äntligen fått mina mammakläder som jag beställde och allt satt toppen bra :) vi får väl hoppas att dom sitter lika bra i sommar ;) hehe lär ju lägga på mig lite mer innan dess. Tur att det mesta är stretch så man får väl klämma sig i dom i värsta fall. Jeansshortsen var super duper snygga

Soffpotatis

Inlägget publicerat 2011-03-28 / klockan 18:47:13   Tillbaka upp
Idag har vi bara tagit det lugnt hela dagen, jag och lillskruttan :)Sprungit runt i mysisar hela dagen lång. Känner mig som en riktig soffpotatis. Fina Helena var här och hälsade på oss förrut, alltid lika trevligt att få besök :) Snart ska jag sätta igång med middagen. Har inte alls lust men vi måste ju äta, så det är bara att masa sig upp ur soffan och sätta fart. Blir nog inget avancerat jag lagar idag.

Earth Hour

Inlägget publicerat 2011-03-26 / klockan 20:23:17   Tillbaka upp



Glöm inte bort Earth Hour nu kl 20:30. Här har vi tänt ljus i hela hemmet, så mysigt. Så ska vi passa på att spela lite spel istället nu när tv:n är avstängd.

Fredagen

Inlägget publicerat 2011-03-26 / klockan 13:14:28   Tillbaka upp
Glömde totalt bort att blogga igår, skäms på mig. Hur som helst så började vi dagen med att storhandla mat, skönt att komma iväg tidig när det inte var så mycket folk :)

Lillskruttan försöker tugga sönder min plånbok, men lyckades inte riktigt ;)

 

Sen tog vi en liten promenad ner på stan och bara strosade runt ett tag. Invigde skinnjackan för i år, men det var lite kallt faktiskt. Får se till att ha en lite tjockare tröja under nästa gång så blir det nog perfekt.  Kvällen bjöd på let's dance final och en smarrig  kebabtallrik :)

 

Vecka 20

Inlägget publicerat 2011-03-23 / klockan 23:54:21   Tillbaka upp
Äntligen har jag gått halva tiden, bara 20 veckor kvar ;) bävar mest för att jag kommer gå och vara höggravid hela sommaren, men det går nog bra. Man står ut med allt för det lilla miraklet. Ganska skönt att slippa vara höggravid på vintern och man ska lyckas knäppa en jacka...haha har gjort det en gång tidigare och det var inte lätt att hitta en jacka som passade.


Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång i sitthöjd och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett (vernix caseosa) bildas för att skydda huden under den långa tiden i fostervattnet <3

Söta små klänningar

Inlägget publicerat 2011-03-23 / klockan 23:44:24   Tillbaka upp

 

 

 

Dom har fått in så söta klänningar på kappAhl. Tror lillskruttan skulle passa i alla ;) finns i stl 50-86

Tisdag

Inlägget publicerat 2011-03-22 / klockan 19:18:01   Tillbaka upp
Idag har vi varit ute på en långpromenad, jag och lillskruttan :) det var dock lite blåsigt, men det gjorde inte så mycket. Var riktigt skönt att röra på sig, börjar känna mig lite stel i lederna ;)

Lillskruttan var överlycklig över att få vara ute i det härliga vädret :)

 

Annars har vi mest softat hela dagen. Busat och lekt massor :) Till middag fick det bli hemmalagade pizzor..mums så gott det var. Nu hänger jag i soffan framför big brother och mumsar lite choklad..vilken lyxdag :)

Pizzorna vart inte så fina som jag ville ha dom, men goda var dom i alla fall :)

 

 

 

Baby converse

Inlägget publicerat 2011-03-21 / klockan 11:34:11   Tillbaka upp

 




Åh jag är kär :)) bara måste ha dessa till lillskruttan, men varför finns dom inte att hitta i sverige för??? Det finns bara rosa och navy vart jag än tittat :( rosa har jag redan och dom är ju lite svåra att matcha då hennes jacka är röd. Finns hur många färger som helst i England, så det blir väl att beställa från nätet.

Dags för ny säng

Inlägget publicerat 2011-03-21 / klockan 09:00:51   Tillbaka upp
Vi behöver köpa en ny säng till lillskruttan, då bebisen sen ska få hennes spjälsäng. Men jag har beslutsångest. Hittade två jättefina på ikea.

 

Den ena är nog kanske lite bättre då det finns lite skydd vid huvudändan, så hon inte ramlar ur. Det lutar nog åt att det blir den första sängen. Det är samma serie som på spjälsängen och skötbordet.

Våren är här

Inlägget publicerat 2011-03-20 / klockan 17:38:20   Tillbaka upp



Äntligen känns det som vår :) vilket underbart väder det är ute, strålande sol och varmt. Hoppas hoppas det håller i sig och att det inte kommer mer snö nu. Då vet jag inte vad jag gör, deppig lär jag säkert bli :(

Annars har jag fullt upp med att jaga lillskruttan som ska ställa sig upp mot allt och på allt..haha..så söt, men man vågar inte släppa henne med blicken, hon är så snabb. Ställer sig mot dörrkarmar, spis, lådor, tv-bänk ja typ allt. Härligt och se att det går framåt, men jag som är sån hönsmamma kan inte riktigt slappna av när hon härjar runt.

Lillskruttan älskar att rota i alla lådor hon kommer åt


Härlig morgon

Inlägget publicerat 2011-03-19 / klockan 11:40:51   Tillbaka upp
Här har det bakats muffins för fulla muggar medans barnen har haft dansuppvisning. Eller Jasmine dansade och Leila klappade händerna och skrattade för fullt :) så härligt att se dom tillsammans. Dom är för underbara.
Äntligen har solen hittat tillbaka, hoppas att all snö smälter bort idag. Längtar efter grönt gräs och att få börja använda vårskor.

Blev både chockladmuffins och vanliga :)

 

 

Lillskruttan hejar på syrran sin medans hon dansar

 

Vecka 19

Inlägget publicerat 2011-03-18 / klockan 23:26:01   Tillbaka upp

Lite bebisfakta:

Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.

 

En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!

 

Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

 

Tacosmys

Inlägget publicerat 2011-03-18 / klockan 23:18:08   Tillbaka upp
Här har vi haft fredagsmys med tacos, gjorde både kyckling och köttfärs. Jag har tröttnat lite på den vanliga tacosen så jag testade att göra en kyckling variant och det vart jättegott :)




Sen blev det let's dance för hela slanten, hehe som varje fredag ;) Barnen sussar sött så nu är det lite efterlängtad vuxentid framför tv:n. Får se hur länge jag orkar hålla ögonen öppna, är super duper trött redan. Lillskruttan vaknade ju halv fyra i morse, så det blev inte många timmars sömn direkt.
8 månaders kontrollen gick smidigt, hon väger redan 8200 g, det känns i kroppen efter en hel dags bärande på prinsessan ;) Skönt att hon följer viktkurvan som hon ska i alla fall.

8 månaderskontroll

Inlägget publicerat 2011-03-18 / klockan 12:54:55   Tillbaka upp
Nu är det dags för lillskruttans 8-månaderskontroll :) Det kommer nog att gå bra. Som tur va kommer bvc sköterskan hit, så vi slipper ge oss ut i snörusket. Perfekt..Sen vet jag inte vad dagen bjuder på faktiskt. Blir nog att storhandla lite inför helgen och så kan vi ju räkna med att kvällen bjuder på let's dance uppvisning ;) hehe

 

 

 

Uppgradering av garderoben

Inlägget publicerat 2011-03-17 / klockan 21:30:16   Tillbaka upp
Klickade hem så fina mammakläder idag från H&M, är så nöjd. Dom hade äntligen fått in lite nytt.
Här kommer ett smakprov på det jag har köpt :)





Det gäller att passa på att beställa på en gång för mammakläderna tar snabbt slut på H&M

Kvällsmys i soffan

Inlägget publicerat 2011-03-17 / klockan 21:13:42   Tillbaka upp

Medans pappa J matade lillskruttan så hade jag och Jasmine lite tjejmys och målade naglarna och bara umgicks ensamma, så mysigt. Nu sover tjejerna så gott i sina sängar. Blir till att passa på att titta på en film och bara slappa i soffan under en mysig filt. Hoppas att ni får en fin kväll!

Mamma nyheter

Inlägget publicerat 2011-03-16 / klockan 19:17:24   Tillbaka upp

Vårkappa

 

superfin klänning

 

Supersöt tunika till sommaren




Hittade så fina mammaplagg på Nelly idag, måste bara klicka hem några. Min garderob börjar bli begränsad nu ;) inte mycket jag kommer i där inte. Det är ju inte så spännande att bara gå runt i mysplagg, även om det är himla skönt.

Barnvagnsdjungel

Inlägget publicerat 2011-03-16 / klockan 15:24:19   Tillbaka upp
Inte lätt att hitta en syskonvagn ska jag säga. Fy så svårt det är. Vill helst ha en vagn där dom sitter på bredden, tycker det verkar lite otäckt när dom sitter "ovanpå" varandra. Men dom flesta är så breda. Men jag har hittat en som jag är lite sugen på, den är inte så bred plus att den har svängbara hjul, precis som min teutonia :) Men den är inte så billig direkt, fast det är väl inga vagnar ;) speciellt inte syskonvagnarna.


 

Men som sagt jag har inte tittat på den ännu i verkligheten och det måste jag göra innan jag kan bestämma mig.

Att dela glädje med andra

Inlägget publicerat 2011-03-15 / klockan 22:25:50   Tillbaka upp
Ibland undrar jag varför somliga har så svårt att visa/dela glädje med andra. Har stött på alltför många såna i mitt liv. Jag undrar bara varförman är sådan? Tycker det är lite typiskt svenskt tyvärr..
För mig är det ganska självklart att glädjas med andra när det går bra för dom eller att det händer något kul. Som tur var har jag många runt mig som visar glädje också :) och det är jag så glad för. Negativa människor är inget att ha i sin närhet, det smittar bara av sig ;) Nej tacka vet jag positiva och glada människor, dom gör livet lite lättare :)

Strålande sol

Inlägget publicerat 2011-03-15 / klockan 08:02:10   Tillbaka upp
Vilket härligt väder det är ute idag. Blir så glad att vakna till solen. Dock är det lite kallt men det gör inget så länge det är sol :) Har precis skickat iväg Jasmine till skolbussen, så nu är det bara jag och lillskruttan hemma. Nu får det bli en stor kopp kaffe innan jag sätter fart och röjer lite här hemma. Efter det har jag tänkt att gå en promenad, måste få komma ut i solskenet :)

Ultraljud

Inlägget publicerat 2011-03-14 / klockan 21:05:45   Tillbaka upp
Idag var vi äntligen iväg på ultraljud och allt såg bra ut med den lilla bebisen. Känns så skönt, var lite nervös inför det, men nu kan jag äntligen slappna av.
Nu ska jag passa på att slappa lite i soffan och äta lite goda kanelsnäckor :) sen är det dags för sängen. Hade gärna sett någon film men det känns som det är lite för sent för det nu. Vill inte vara alltför trött imorgon bitti när lillskruttan väcker mig.

Kanelsnäckor

Inlägget publicerat 2011-03-13 / klockan 23:49:25   Tillbaka upp



Puuhh äntligen klar med bakningen. Känns som vi har bakat hela kvällen. Blev ca 50st kanelsnäckor :) testade ett nytt recept och resultatet blev sådär.  Är lite missnöjd, men dom smakade gott så dom lär nog slinka ner ändå ;) Nu måste jag hoppa i säng så jag är pigg och fräsch när lillskruttan vaknar. Imorgon är det dags för ultraljud, åh är så förväntansfull :) Natti natti

morgonmys

Inlägget publicerat 2011-03-13 / klockan 08:47:29   Tillbaka upp
Här har vi precis avnjutit en god frukost. Lillskruttan spurtar runt i lägenheten, det går verkligen undan nu när hon kryper. Idag blir hon 8 månader min lilla gosa :) Tänk vad fort det gått.

Gårdagskvällen bjöd på melodifestival final, åh vad spännande det var. Tyckte det var svårt att gissa på vem som skulle vinna, det fanns många bra bidrag med i år. Jag tror att Eric saade kommer gå långt i finalen, en bra låt. Vi håller alla tummar. De senaste åren har det ju inte gått så bra för sverige, så i år hoppas jag verkligen att vi hamnar i toppen.

Nu ska jag sätta fart och vika lite tvätt och plocka lte, så skönt när man har det gjort på en gång. Hoppas att ni får en underbar dag!

Must have

Inlägget publicerat 2011-03-12 / klockan 13:19:49   Tillbaka upp




H&M har fått in massa fina solbrillor såg jag nu. Måste ha ett par nya men det är ju så svårt att välja vilka. Tur att dom är billiga, då kan man köpa flera oh variera mellan ;) Nu måste väl ändå våren vara här, har ju varit solsken flera dagar i rad nu :)

Minnen

Inlägget publicerat 2011-03-12 / klockan 12:58:46   Tillbaka upp

Sitter och tittar på gamla bilder på lillskruttan. Gud vad tiden har gått fort. Hon är redan 8 månader imorgon. Helt otroligt, och snart kommer vi ha en till liten skrutt här hemma. Ska bli så mysigt med en till liten familjemedlem. Längtar ihjäl mig. Om tiden fortsätter gå såhär fort så kommer bebisen snart att vara här :)



Här var lillskruttan bara några timmar

 

Här var Leila 1 dag gammal



Fredagsmys

Inlägget publicerat 2011-03-11 / klockan 16:12:21   Tillbaka upp
Äntligen är det fredag igen, som jag längtat ;) egentligen är de flesta dagar fredagar för mig eftersom jag inte jobbar men det känns ändå speciellt när det är helg. Man får lyxa lite extra med godis och god mat och umgås med hela familjen. Det lär väl bli let's dance om Jasmine får bestämma :) jag själv är inte så jätteintresserad av det, men hon älskar verkligen det så då är det självklart att vi tittar på det tillsammans. Har ännu inte tänkt ut vad vi ska äta för gott till middag, har några timmar kvar att fundera tack och lov. Är lite sugen på plankstek, det var ett tag sedan vi åt det. Vi får se. Hoppas ni får en fin fredagskväll med massa gott att äta och massa mys :)

Såhär brukar det se ut på fredagskvällarna hemma hos oss när det är let's dance. Jasmine röjer bort alla möbler och vardagsrummet förvandlas till ett stort dansgolv :)

Nybakat

Inlägget publicerat 2011-03-10 / klockan 10:29:33   Tillbaka upp

 

Har precis bakat ett stort lass med bröd :) Så nu sitter jag och äter färska, varma bröd tillsammans med en kopp kaffe. mums så gott. Kan inte börja dagen på ett bättre sätt.

Vecka 18

Inlägget publicerat 2011-03-08 / klockan 23:51:41   Tillbaka upp
Lite bebisfakta:
Nu är bebisen ungefär 12 centimeter lång i sitthöjd och väger knappt 200 gram. Bröstkorgen rör sig ut och in vid andning (även om det är fostervatten som bebisen 'andas'). Blodkärl syns fortfarande genom den tunna huden och öronen har flyttats dit de ska sitta, men de är ännu lite utstående.
Nu kan du börja känna dig yr om du ligger på rygg, så försök ligga i sidläge eller åtminstone lutad åt sidan lite. Orsaken till yrseln är att livmodern kan trycka på venen som för blod tillbaks till hjärtat. Använd gärna kuddar som stöd mellan benen, under höften, eller bakom ryggen om du tycker det känns skönt.




Nu har äntligen illamåendet avtagit markant :) och jag kan dricka kaffe igen..jippie..som jag har saknat det på morgonen när man är som tröttast. Snart är det dags för ultraljud också, så spännande. Men samtidigt blir man lite nervös. Men det kommer att gå superbra såklart :)

Sjukstuga

Inlägget publicerat 2011-03-08 / klockan 20:11:55   Tillbaka upp

Lillskruttan har feber och hostar och snorar :( stackars liten. Det är så jobbigt när dom små är sjuka. Hoppas det går över fort. Har inte hunnit laga middag då skruttis har varit så hängig, hon vill bara vara uppe hos mamma, så J handlade med sig Mc Donalds efter jobbet. Ibland får man svulla lite extra ;) Hoppas ni får en underbar kväll!

Fettisdagen

Inlägget publicerat 2011-03-08 / klockan 16:20:18   Tillbaka upp
Igår bakade vi semlor här hemma..mums vad gott. men gud vad jag har tryckt i mig semlor idag. Det är väl den enda nackdelen med att man bakar dem, man äter tills det tar slut. Mamma var här en sväng och hjälpte mig att svulla lite ;)

Idag är dom tyvärr inte lika fina som igår, men lika goda i alla fall :)

mini pizzor

Inlägget publicerat 2011-03-05 / klockan 19:37:33   Tillbaka upp
Så nu har jag bakat ett gäng mini köttfärspizzor. Mums så gott. Men det var inte så lätt att kombinera bakning med lillskruttan, men det gick. Annars har vi mest myst och lekt hela dagen lång.

 

NU blir det soffan och melodifestivalen en stund. Sen blir det en film, vet inte vilken bara. Finns så många bra att välja på. Hoppas att ni har en fin kväll.

Nostalgi

Inlägget publicerat 2011-03-05 / klockan 11:19:54   Tillbaka upp

 

Har precis tittat på änglagård, snacka om nostalgi. Det var många år sedan man såg den sist. Åh vad man längtar efter sommaren nu när man sett den.

Ansiktslyx

Inlägget publicerat 2011-03-04 / klockan 12:52:02   Tillbaka upp
Glömde bort att dessa två godingar också följde med mig hem igår. Älskar verkligen dermalogicas produkter, dom är helt underbara


Shopping torsdag

Inlägget publicerat 2011-03-03 / klockan 21:20:12   Tillbaka upp
Idag har jag shoppat lite till lillskruttan. Det var dags att uppdatera hennes garderob med lite vårkläder. Finns ju hur mycket fint som helst, man får verkligen sansa sig så man inte kommer ut med hela barnkollektionen ;) Hann även med en lunch med fina Malin. var evigheter sedan, supermysigt.. Det var helt underbart att komma hemifrån några timmar ensam, det är ju inte alltför ofta man kan det, så det gäller att passa på.


Dom här söta strumporna fick följa med hem :)



Supersöt vårjacka



Lite stora än men jag kunde inte motstå..Dom är ju för söta, får dock vänta ett halvår innan dom kan användas.



Solsken

Inlägget publicerat 2011-03-02 / klockan 11:07:05   Tillbaka upp
Åh va härligt det är när solen skiner, man blir genast på bra humör och vilken energi man får sen ;) Blir nog till att städa och tvätta lite idag när man fått sån energi. Får nog se till att ta en promenad i det härliga vädret också. Lillskruttan kryper runt hela lägenheten man har fullt upp och kolla henne, hon lyckas ju hitta dom minsta smulorna på golvet..haha..förstår inte hur hon lyckas se dom.






Tisdag

Inlägget publicerat 2011-03-01 / klockan 20:55:04   Tillbaka upp
Så har även denna dag passerat. Har inte gjort många knop här hemma. Småplockat och haft mig mest. Det är skönt att ha sådana dagar också. Jasmine har varit hemma idag och igår då hon har feber och hostar stackaren. Hoppas hon mår bättre imorgon. Idag fick lillskruttan en superfin klänning på posten av farmor och farfar. Tusen tack den passade perfekt. Och igår fick Jasmine en prinsess film av dom. Den spelades flitigt på dvd:n igår :)

Såhär fin var klänningen