smygehuk - sveriges sydligaste udde

Inlägget publicerat 2011-10-30 / klockan 16:15:29   Tillbaka upp

 

I söndags åkte vi iväg en sväng till smygehuk. Superfint dock var det lite blåsigt ;)

Halloween utställning

Inlägget publicerat 2011-10-30 / klockan 16:03:43   Tillbaka upp



vi är i Vellinge på en halloween utställning. Superläskigt ;)

Lördagsmys i nya lägenheten

Inlägget publicerat 2011-10-29 / klockan 22:12:11   Tillbaka upp



Just nu tar vi en liten paus i kaoset och myser lite framför tvn med lite chips och godis. Neo har varit snäll och hållt mig sällskap medans jag packat upp. Han ligger så snällt på sitt täcke och tittar på :) snart dags att hämta upp tvätten också. Det är mycket nu ;) inte det roligaste att flytta. Men det är helt klart roligare att packa upp än att packa ner. Hoppas ni haft en fin lördag!

Fredag 28 Oktober 2011

Inlägget publicerat 2011-10-29 / klockan 00:44:00   Tillbaka upp



Här har det varit tre intensiva dagar med flytt, flyttstäd, lång resa med barnen och uppackning. Är helt färdig. Men allt har gått bra :) lite uppackning kvar sen så är vi klara. Nu orkar jag inte mer för idag, så det får bli några timmars sömn innan jag fortsätter. Känns underbart att vi är här :)

1 dag kvar

Inlägget publicerat 2011-10-25 / klockan 01:17:11   Tillbaka upp
Nu är det bara 1 dag kvar här innan flyttlasset går. Oj oj oj vad vi kommer att få jobba imorgon här hemma. Som tur var kommer min fina bror och hans tjej och hjälper oss lite ♥ Vi har ju en hel del kvar att göra. Ska bli intressant och se hur den långa bilresan kommer att gå med alla barnen ;) det tar nog minst 7 timmar. Lär nog bli några stopp på vägen. Hoppas ni haft en fin måndag! Själv har jag haft fina Verre och Belle på besök en sista gång ♥ annars har jag mest tagit det lugnt och laddat batterierna inför morgondagen.

Ängel ♥

Packar och städar

Inlägget publicerat 2011-10-23 / klockan 23:47:11   Tillbaka upp
Packar och städar, packar och städar, packar och städar....ja ungefär så har min dag sett ut ;) och det känns inte som man är klar på långa vägar. Sen hinner man ju i och för sig inte packa alltför mycket åt gången med två små barn på sina armar. Vill bara att det ska vara klart någon gång, har tröttnat på att leva i all den här röran. Men snart är det över ♥ Inte många dagar kvar nu. Närmare bestämt 3 dagar..jippie...

Lördag 22 Oktober 2011

Inlägget publicerat 2011-10-22 / klockan 23:29:54   Tillbaka upp

Fick sån fin "kruka" av Helena ♥


Har haft fina vänner över på en sista middag i den här lägenheten. Har varit supermysigt att ses en sista gång här hemma. Har ett stort berg med disk som väntar mig, men först behöver jag en kopp kaffe så man får lite ny energi ;)

Måste erkänna att det känns lite konstigt att lämna denna lägenhet som varit mitt hem i snart 10 år. Kommer nog att kännas så ett tag, alla minnen och all den trygghet man känner. Men jag är mer än redo för nya äventyr. Tids nog kommer jag att känna mig trygg i mitt nya hem också. Ser fram emot att få inreda lägenheten från början, ska bli så roligt.

Avskedsfest

Inlägget publicerat 2011-10-21 / klockan 23:32:49   Tillbaka upp
Jasmine har haft avskedsfest ikväll för sina tjejkompisar. Det bjöds på hamburgare och korv med bröd. Kul för henne att ha ett riktigt avsked innan vi flyttar. Har varit fullt ös här hemma hela kvällen, helt slut är man. Nu har jag det stora nöjet att städa undan allt. Lär nog ta sin lilla tid.

Neo, min lilla plutt har redan fått en tand. Kände nåt vasst igår när jag ammade, tänkte inte mer på det. sen ikväll igen stack det till och då kände jag efter. Jo men visst en tand på vänster sida upptill stack fram. Känns lite tidigt dock. Säkert därför han varit lite kinkig de senaste dagarna.


Jasmine fick så mycket fina paket även fast hon inte fyller år riktigt än

 

Leila ville gärna vara med och öppna

 

Alla tjejerna ♥

 


Nytt till lillprinsen

Inlägget publicerat 2011-10-20 / klockan 11:07:53   Tillbaka upp
Hade totalt glömt bort att jag klickat hem lite kläder till min lilla prins ♥ Det var välbehövligt kan jag lova. Han har snart växt ur sin garderob. Dax att uppdatera den. Man hinner knappt köpa nytt innan dom växt ur det när dom är såhär små..Det går så fort..


H&M har så mycket fint både till små prinsar och prinsessor :)


Onsdag 19 Oktober 2011

Inlägget publicerat 2011-10-19 / klockan 22:34:26   Tillbaka upp
Äntligen är jag feberfri, men hostan består dessvärre. Skönt att slippa febern i alla fall. Leila har också blivit sjuk. Prickar på hela kroppen och feber så det blir en tripp till läkaren igen :( stackarn sov knappt något i natt och ingen mat vill hon ha heller. Misstänker även att hon har ont i halsen.

Idag är det bara 1 vecka kvar tills vi flyttar. Nervositeten börjar smyga sig på, har nog inte riktigt hunnit tänkt på det mitt i all vardagsstress. Tänk vilket äventyr vi ger oss in på. Nytt hem, ny stad och nytt jobb (än så länge bara J) och ny skola såklart för Jasmine. Det kommer bli mycket nya intryck i början.

Nu ska jag sätta mig ner i soffan med en stor kopp kaffe. Lika bra att ladda upp inför ännu en sömnlös natt. Det underlättar med koffein i kroppen då.

Fortfarande sjukling

Inlägget publicerat 2011-10-18 / klockan 01:02:51   Tillbaka upp
Tycker lite synd om mig själv just nu. Inte har jag blivit något friskare, snarare tvärtom :( halsen värker, huvudet värker och hostar ungefär varannan minut..usch och fy. Kan inte komma ihåg när jag var såhär sjuk sist. Måste varit när man gick i skolan eller nåt sånt. Hoppas att febern lägger sig tills imorgon. Då är jag inne på fjärde dagen med hög feber. Vill ha massa energi nu när vi är på sluttampen. Inge vidare att städa som en tok medans man svettas floder bara man rör på fötterna. Lilla Leila börjar få feber igen stackaren, säkert jag som smittat henne. Som sagt, det märks att det är höst. Nu ska jag sluta gnälla, det kunde ju faktiskt ha varit värre. Annars är jag så lycklig över att det bara är 8 dagar kvar tills vi flyttar :)) är så förväntansfull. Skåne here we come ♥

Våran utsikt från sovrummet (den nya lägenheten)

Söndag 16 Oktober 2011

Inlägget publicerat 2011-10-16 / klockan 21:47:17   Tillbaka upp
Denna dag har gått i slow motion kan jag lova. Sov knappt en blund i natt då jag hade feberfrossa och sån fruktansvärd hosta. Har varit helt slut idag. Har proppat i mig ipren och druckit en massa honungste. Hoppas hoppas att det blir bättre snart. Det är så typiskt att jag inte får ta någon hostmedicin när jag ammar :( har både bisolvon och mollipect hemma, men ingen av dom får jag ta..Ska ta ett varmt bad och försöka sova tidigt ikväll. Har varit själv med alla barnen hela dagen, så har inte haft en chans att ta det lugnt. Usch avskyr att vara sjuk och speciellt nu mitt i flytten. Så typiskt att man blir sjuk nu.

Fullspäckad lördag

Inlägget publicerat 2011-10-16 / klockan 01:36:47   Tillbaka upp
Har varit full rulle hela dagen. Först överraskade jag Jasmine genom att ta henne till min frisör. Hon blev eld och lågor kan jag lova ♥ och hon var verkligen superduktig min tjej, hon lyckades sitta stilla så länge och inte gnällde hon en enda gång. Resultatet blev verkligen toppenbra, men såklart hon är ju bäst också så jag var aldrig orolig ;) Lillskruttan och lillprinsen sov så gott i vagnen under nästan hela besöket.

Min duktiga tjej

 

Man vill bara krypa ner där och gosa, ser så mysigt ut ♥

 

Trött tjej♥

 

Slutresultatet ♥

Så fort vi kommit hem från stan slängde vi ihop en liten sen lunch och tog en liten nap. Därefter tog jag tag i disken, städade och plockade, ja ni vet sånt som man gör varje dag när man har småbarn. Leksaker och prylar överallt..haha.. På kvällen for vi iväg till mamma & co och åt en härlig middag. Potatisgratäng och fläskfile stod på menyn. Nu är jag så full i magen så den där lördagsgodis påsen får nog allt vänta till imorgon. Hoppas ni haft en fin lördag!

Nu förstår ni nog varför jag fortfarande är mätt. Ingen liten portion jag roffade åt mig ;)


Bakmaraton

Inlägget publicerat 2011-10-14 / klockan 21:32:36   Tillbaka upp
Har hängt i köket halva dagen idag. Först bakade jag bröd och sen fick det bli lite mer bullar. Därefter förberede jag middagen när jag ändå var i farten. Fick bli hemmalagad pyttipanna idag. Mycket godare än köpt faktiskt. Fredag är här igen och det är lika med idolkväll. Undrar vem som får åka hem idag?

 


Neo 2 månader

Inlägget publicerat 2011-10-14 / klockan 13:20:27   Tillbaka upp
Min fina lilla plutt blir 2 månader idag. Veckorna bara springer förbi. Tack fina lilla älskling för att du finns hos oss ♥

Sömnlös natt

Inlägget publicerat 2011-10-14 / klockan 00:54:08   Tillbaka upp
Lillprinsen vill inte sova, så då får inte jag det heller ;) ska se om vi har någon film hemma  jag kan titta på så länge. Finns inte mycket på tvn vid den här tiden på dygnet tyvärr. Köttgrytan blev lyckad och jag är mer än nöjd. Första gången jag testade detta recept så jag var lite nervös..haha
Jasmine slevade i sig som aldrig förr. Men vilken tid det tog att laga den, sammanlagt 3 timmar. Inget man orkar tillaga varje dag direkt.

Nu är det inte många dagar kvar tills vi flyttar, yes!! bara 12 dagar kvar. Galet vad det går undan nu. Får försöka speeda på packningen lite så man inte behöver stressa sista dagen. Det jobbiga är ju att vissa saker använder man ju dagligen, så man kan inte tömma allt. Funderar på att köpa papptallrikar och plastmuggar inför de sista dagarna. Lite trist att äta på dock, men skönt att få undan det mesta.



Torsdag 13 Oktober 2011

Inlägget publicerat 2011-10-13 / klockan 19:03:24   Tillbaka upp
Åh vilken härlig dag! Har varit hos min frisör, världens bästa Lina :) Blev supernöjd som vanligt ;) sorgligt bara att jag inte kommer kunna gå dit så ofta längre, men jag får passa på och klippa och färga mig hos henne när jag är här och hälsar på.

Var på bvc med lilla Neo också och allt var bara bra med honom :) Han växer så det knakar den lilla prinsen. Tänk att han redan imorgon blir 2 månader, helt galet!!

Har fullt upp här i köket, passar på och lagar köttgryta när ändå J är hemma och man kan laga i lugn och ro ;) Jag är annars dålig på att göra såna här grytor, men det är ju så himla gott. Kokar det extra länge så köttet blir mört och gott.

 

Leila är supernöjd med sin nya kappa från H&M

Frost och kyla

Inlägget publicerat 2011-10-12 / klockan 09:55:46   Tillbaka upp
åh nej frost ute, skrapa rutan..usch vilken ångest. Brr tycker inte alls om kylan. Tror nog att jag håller mig inne idag. Får laga en god soppa till middag, passar perfekt en höstdag som denna. J är ledig idag så då kan jag spendera några timmar i köket :) ska passa på och baka något gott också. Det var alldeles för länge sen jag gjorde det. Lutar nog åt att det blir kärleksmums.

Mörker

Inlägget publicerat 2011-10-11 / klockan 23:27:05   Tillbaka upp

 

Dagen har bestått av att packa och greja. Känns lite som den ena dagen är den andre lik, haha gör liksom samma saker. De blir väl lätt så när man bara går hemma om dagarna och när man håller på och flyttar. Min lilla prinsessa har precis lärt sig att släcka alla lampor här hemma, så de senaste dagarna har vi levt i total mörker ;) tyvärr når hon bara knapparna när dom är tända, hade ju varit bättre om det vore tvärtom.  Kan erkänna att det inte har varit alltför lätt att packa i mörkret direkt. Tur att man inte hunnit packa ner alla stearinljus ännu, får nog bli att tända några imorgon om detta håller i sig.

 

Mitt Busfrö ♥ Tänk att hon redan blivit så stor

 

 

 

 

Jersey shore

Inlägget publicerat 2011-10-10 / klockan 21:34:55   Tillbaka upp



Har de senaste dagarna plöjt igenom 3 säsonger av Jersey shore. Omg man undrar ju vart de hittat karaktärerna och om de är på riktigt...haha dom är ju inte kloka. Men gud så underhållande det är att titta på dom. Finns en säsong till men den spar jag till senare. Ikväll får det bli en film istället :)

Här hemma märks det att det är höst, superkallt inne redan, så nu ska jag tappa upp ett varmt bad och värma mig lite.

Mmm....

Inlägget publicerat 2011-10-09 / klockan 12:06:11   Tillbaka upp

Jag drog hem högvinsten igår i form av en stor choklad :) gissa om jag blev glad, brukar sällan vinna på lotter och sånt. Lär ju gå upp några kilon nu när vi har så mycket choklad hemma..kommer bli svårt att låta bli att äta ;)

Marknadslördag

Inlägget publicerat 2011-10-09 / klockan 00:19:57   Tillbaka upp


Idag gick vi ner en sväng på marknaden. Jasmine ville åka karuseller och jag ville ha kokosbollar :) så vi tog en tur ner med stora vagnen. Var inte lätt att kryssa fram bland alla människor, men vi tog oss fram i alla fall. Jasmine åkte karuseller tills hon mådde illa, haha hon är riktigt tuff och åker t om dom värsta karusellerna. Själv mår jag nästan illa av att bara titta på dom ;)

Nu får det bli en film innan det är dags att hoppa i säng och kanske en och en annan kokosboll.

 

Jasmines favorit

 

 

 

Min fina tjej ♥

 

 

Stjärnor

Inlägget publicerat 2011-10-07 / klockan 12:42:55   Tillbaka upp
Åh hittade så fina sängkläder till de små :) har dåligt med sängkläder till både Leila och Neo så jag var bara tvungen att klicka hem dom. Kommer bli så fint i deras sängar nu.

 

Promenad i regnet

Inlägget publicerat 2011-10-07 / klockan 12:01:43   Tillbaka upp
Här har vi precis kommit hem från en lång Pw. Regnet började ösa ner så vi blev alldeles dyngsura, haha..ja ja det var skönt att få lite frisk luft och att få röra på sig. Passade på att köpa lite fredagsmys också när vi ändå var ute och gick. Ikväll blir det idol för hela slanten :) Nu ska jag passa på och vila lite tillsammans med de små liven, blev inte så många timmars sömn i natt.

hehe vart e barnen?

 

 

Här ligger lillprinsen och har det mysigt ♥

 

Min lilla tjej ♥

Rosa bandet

Inlägget publicerat 2011-10-06 / klockan 13:59:21   Tillbaka upp

Per Holknekt och Lena Philipsson har designat årets rosa band

En rosa månad


Under oktober färgas hela Sverige rosa med hjälp av företag, organisationer och privatpersoner, som vill engagera sig i kampen mot bröstcancer. Sedan starten 2003 har Cancerfonden – tillsammans med dessa – samlat in närmare 308 miljoner kronor.


Framgången med Rosa Bandet-kampanjen ligger bland annat i den avgränsade kampanjperioden som gör att vi varje år kan komma tillbaka med full kraft och nya aktiviteter under oktober månad. Man kan stödja kampanjen bland annat genom att under oktober köpa rosa bandet och andra rosa produkter, starta en egen webbinsamling på cancerfonden.se, sms:a ROSA till 72988, smycka sin och sina vänners profilbilder på Facebook med ett rosa band, eller ringa in ett bidrag under den direktsända Rosa Bandet-galan.

 

Höstrusk

Inlägget publicerat 2011-10-06 / klockan 13:24:54   Tillbaka upp
Barnen sover sött och jag försöker äta lite lunch, idag fick det bli kanelbullar ;) haha hinner verkligen inte laga någon mat på dagarna när jag är själv med dom små, så man får ta det som finns färdigt. Tur att jag har bakat ett lass :) Ser fram emot middagen när J äntligen kommit hem så man får i sig mat. Nog för att det är gott med bullar, men jag vill gärna ha riktig mat. Ska se till att fylla kylen med lite olika yoghurtar och nån fil som man snabbt kan ta när magen börjar kurra.

Idag är det verkligen höst ute, regnet öser ner ute och löven yrar omkring där ute. Lite mysigt ändå, men jag tror vi håller oss inne en dag som denna. Ska försöka styra upp min oordning här hemma och packa lite mer. Hoppas ni får en fin höstdag!

Onsdag 5 Oktober 2011

Inlägget publicerat 2011-10-05 / klockan 22:08:58   Tillbaka upp
Ligger i soffan framför efterlyst med en stor kopp kaffe i handen. Så härligt att bara slappa lite när barnen väl sover. Idag var vi ute en sväng och njöt av det härliga höstvädret. Frisk luft skadar ju inte även om man är lite sjuk. Kände att vi var tvugna att komma ut lite, vi har varit inne alldeles för länge. Hoppas det blir lika fint imorgon då blir det en lång promenad tror jag bestämt. Var ju ett tag sedan ;) Har hållt på och rensat bort massa kläder också inför flytten. Så nu står det soppsäckar överallt, det gäller att jag håller rätt på vad som ska kastas och vad som ska sparas. Får organisera det lite bättre imorgon. Nu är det inte många dagar kvar tills vi flyttar..jippie :) kan knappt tro att det är sant.

Leila älskar att springa ifrån mamma ;)

 

 

 

Snurrgungan är favoriten

 

min lilla prins bara sover och sover....

Kanelbullens dag

Inlägget publicerat 2011-10-04 / klockan 13:59:32   Tillbaka upp
Hurra för kanelbullens dag ;) bakning står på schemat. Bullarna jag bakade häromdagen är redan slut, så det är lika bra att baka nya. Mycket godare att göra egna än att köpa färdiga. Sen blir det en tripp till farbror doktorn för nästan alla i familjen, jag och Neo slipper i alla fall. Fortfarande sjuka här hemma med feber och hosta, usch och fy. Nu måste dom få bli frisk!

Idag får det bli kanelfyllning, sist gjorde jag med vanilj

Söndagsbak

Inlägget publicerat 2011-10-02 / klockan 14:38:13   Tillbaka upp



Sitter här och njuter av färska bullar och en kopp kaffe. Barnen sover en stund och Jasmine vilar så det är alldeles tyst här hemma. Har haft full rulle här på förmiddagen. Har städat, bakat bullar, lekt och gosat med alla barnen :) Resten av dagen ska vi bara njuta och ta det riktigt lugnt. Har fortfarande inte hoppat ur min pyjamas och det tänker jag inte göra heller ;) så skönt att bara strutta runt med den på hela dagen. Tänker ändå inte gå utanför dörren idag. Imorgon får det nog bli ett besök till doktorn för Jasmines del, hon hostar fortfarande massvis, stackarn :( Hoppas hon blir frisk snart mitt hjärta.

Min lilla prins sover så gott här brevid mig ♥ man vill bara ta upp och gosa med honom, men jag ska nog njuta liten stund till av lugnet ♥



Lördag 1 Oktober 2011

Inlägget publicerat 2011-10-01 / klockan 18:51:24   Tillbaka upp
Vilken härlig dag vi har haft idag, strålande sol och nästan 20 grader varmt i oktober!! Gud så underbart.
Synd bara att vi fortfarande är sjuka här hemma. Har fullt upp med 3 sjuklingar nu när J jobbar. Hinner knappt med något annat. Hoppas mina små hjärtan blir friska snart ♥

Idag får det bli kinamat eftersom det inte har funnits någon tid till att laga mat. Fast det är ju helt okej det med ;) sen får det bli lite lördagsmys med familjen ♥ Igår var det ju idol för hela slanten och idag lär det väl bli fångarna på fortet. Hoppas ni får en fin lördagskväll!

Mums :))