Borta bra men hemma bäst....

Inlägget publicerat 2012-02-27 / klockan 14:59:09   Tillbaka upp
Så är det snart dags att bege sig till tåget. Har varit roligt att vara hemifrån ett tag, men nu ska det bli underbart att få komma hem igen :) Tänk att man är så hemmakär. Skönt att tågresan bara tar fyra timmar då jag inte är ett fan av att åka tåg. Så trångt och faktiskt lite bökigt när man har med dom små. Och så all packning på det, puh..haha vi har ju lite problem med att packa lagom i den här familjen ;) Nej nästa gång blir det bara en ryggsäck kan jag lova.

Söndagen 26 Februari 2012

Inlägget publicerat 2012-02-26 / klockan 16:44:22   Tillbaka upp
Snart dags att åka hem igen. De här dagarna har sprungit iväg ;) mysigt att få lite egen tid med lillplutt och Jasmine, men nu längtar vi faktiskt hem till resten av familjen. Ska bli så skönt att få sova i sin egen säng :) och att få pussa lite extra på Leila..som jag läntat efter henne ♥

Vi har haft det toppen bra här i våra gamla neighbourhood ;) Jasmine har träffat sina gamla vänner, jag har hunnit varit hos bästa frisören, shoppat lite :) Imorgon är det dags att fara hem till skåne igen! Där väntar våren på oss :) tjoho!

Fettisdagen

Inlägget publicerat 2012-02-22 / klockan 00:20:25   Tillbaka upp
Fettisdag och ingen semla för min del. Känns som att det inte gör någonting faktiskt. Klarar mig bra utan socker och kolhydrater :) Är så stolt över mig själv!! Trodde inte att det skulle gå såhär bra. Hade nästan räknat med att trilla dit igen efter max tre dagar. Ibland bli man förvånad ;)

Försöker styra upp våran packning. Puh, alldeles för mycket kläder och alldeles för liten väska ;)haha dålig kombination. Har skrivit flera listor på vad jag inte får glömma utifall jag skulle lyckas slarva bort nån. Som den virrpanna jag är lär jag väl glömma hälften ändå ;) haha
Börjar få lite ångest för att vara borta från lillskruttan i så många dagar. Har inte ens varit borta från henne en hel dag ens. Men det kommer nog gå bra. Får ringa och prata med henne varje dag så funkar det nog. Annars tycker jag mest att det ska bli härligt att få komma hemifrån ett par dagar. Tänk att slippa laga mat, städa, diska, plocka, vika tvätt etc. Rena rama semestern ;) härligt!!! Det behöver man emellanåt. Hoppas ni haft en fin tisdag!

Töväder

Inlägget publicerat 2012-02-17 / klockan 12:53:54   Tillbaka upp
Skönt med plusgrader idag :) snön smälter bort. Vill gärna ha bar mark och vår nu. Hoppas hoppas att värmen är här för att stanna. Ska strax bege mig ut med de små liven för att hämta Jasmine i skolan. Hon har äntligen sitt efterlängtade sportlov nu :) härligt med lite sovmorgon och skönt att slippa ställa klockan varje dag ;)


- 4 kg visar vågen, yeah!! det går åt rätt håll. Så härligt. Men igår var en tuff dag. Abstinens utan dess like fyllde min kropp så jag var alldeles skakis. Riktigt otäckt faktisk. Hade nästan kunnat gjort vad som helst för en burk cola. Haha helt sjukt. Fast jag är så himla stolt över mig själv att jag lyckas vara utan cola, socker & kolhydrater över 1 vecka. Har haft ett enormt sockerberoende tidigare. Drack nog minst 1 liter cola om dagen och massa annat sött! Så skönt att vara utan det nu faktiskt! Beach 2012 here we come ;)

Till fredagsmyset ikväll tänkte jag göra egna ostchips och fixa till en egen holiday dipp, det ni ;) kommer smaka ljuvligt. Ha en super fin fredag!

Onsdag 15 Februari 2012

Inlägget publicerat 2012-02-15 / klockan 12:44:30   Tillbaka upp

Helt utslagen efter massa bus och lek ♥

 

 

Första veckan med lchf avklarad! Härligt, var inte så svårt som jag tänkt mig, mår faktiskt bra :) lite trötthet sådär men det sägs gå över. Hoppas på det. Jag som annars brukar vara en nattuggla har lagt mig innan tolv de senaste dagarna. Haha inte likt mig ;)

 

Nu är det bara en vecka kvar till våran tripp till mamma/mormor :) ska bli skönt att resa hemifrån ett par dagar. Får se hur det går att åka tåg med lillplutten, men det ska nog inte vara några problem. Jasmine längtar så efter sina kompisar och vill redan börja packa. Kommer bli så underbart att få se henne med sin bästa vän igen.

 

 

Alla hjärtans dag

Inlägget publicerat 2012-02-15 / klockan 12:30:24   Tillbaka upp


Fick så fina presenter från Jasmine på alla hjärtans dag så jag blev alldeles rörd. Min fina tjej ♥ Tyvärr kan jag inte äta några gelehjärtan, men jag lovade att jag skulle smaka den dagen jag inte kör så strikt längre ;) Och fina liljor av J fick jag också. Tänk så bortskämd jag är :) Kvällen till äran lyxade vi till det med 3 jordgubbar och vispad grädde. Gå man på diet så gör man...haha..men gott var det!

Neo 6 Månader

Inlägget publicerat 2012-02-14 / klockan 16:45:50   Tillbaka upp

Tänk att min fina prins redan har blivit ett halvår ♥ Tiden går alldeles för fort.. Är så glad att just du kom till våran familj Neo ♥

Måndag 13 Februari 2012

Inlägget publicerat 2012-02-13 / klockan 22:05:39   Tillbaka upp
Härlig dag med solsken, promenad och glada barn. Tog en långpromenad alla tillsammans och passade på att åka lite pulka. Både Jasmine och Leila älskar det ♥ Får passa på medans man har lite snö kvar, ska ju snart bli vår här nere i skåne :)) Inte mig emot. Längtar så efter våren. Tänk att slippa alla dessa overaller, vantar och mössor. Puh värsta projekten att klä på alla barn innan man kan gå ut. Nej hit med lite vår och plusgrader :)

 

Tjejerna älskar att åka pulka och fort ska det gå ;)

 

 

 

Söndag 12 Februari 2012

Inlägget publicerat 2012-02-12 / klockan 22:46:52   Tillbaka upp
Full fart har det varit här hemma från morgon till kväll. Nu sitter jag helt utslagen i soffan med en stor kopp kaffe. Lyxar till det hela lite extra med en bit mörk choklad ;) ibland får man unna sig det där lilla  extra. Bara det inte blir för ofta så är det nog ingen fara.

Till lunch blev det köttfärsfyllda tomater och till middag åt vi en mumsig kycklinggratäng. Kan ju inte gnälla på maten i alla fall :) Har inte hunnit vägt mig eller mätt mig något mer. Vill vänta ett par dagar till så man inte blir besviken och ger upp. Det är ju en långsam viktnedgång jag är ute efter så det får gärna ta lite tid. Långsam viktnedgång = hållbar vikt. Går man ner för fort är risken stor att man går upp igen.

Mina supersmarriga tomater :) haha inte så fina kanske med det gör inget. Huvudsaken dom smakar gott!



Stand up

Inlägget publicerat 2012-02-11 / klockan 12:46:08   Tillbaka upp
I torsdags var jag och min vän och såg Magnus Betnér live. Han är så himla klockren ;) haha var länge sen jag skrattade så mycket. Helt underbart! Bästa julklappen man kan få...

Just ja, dieten....-3 Kg och - 9 cm runt midjan, inte helt fel! Har inte varit så svårt att vara utan kolhydrater och socker, men övergången har varit lite jobbig med illamående, yrsel, huvudvärk och hjärtklappning. Men det har försvunnit nu :) Härligt!! Känner mig taggad till tusen. Tur att man får äta så god mat annars hade det nog varit lite jobbigt. Till lunch blir det fläskfilegryta med grönsaker och till middag skagenröra med avokado. Det funkar ;) Hoppas ni får en underbar helg!

 

 

 



Lchf lunch

Inlägget publicerat 2012-02-08 / klockan 12:15:20   Tillbaka upp
Till lunch fick det bli omelett med bacon, purjolök och mozzarella. Hur gott som helst och enkelt att göra ;)

Blanda bara 6 ägg med 1 1/2 dl grädde samt salt & peppar. Stek under tiden strimlad bacon och purjolök, slå därefter på äggröran. Så fort den stannat av riv över mozzarella och låt den få stå i ugnen (200 grader) ett tag tills den fått fin färg. Mums!

Bilden har jag lånat från världensbästamatblogg då jag inte hann ta en bild på mitt mästerverk ;)

1 dag avklarad!

Inlägget publicerat 2012-02-08 / klockan 12:07:23   Tillbaka upp
Puh 1 dag avklarad helt utan socker, är inne på andra dagen. Går rätt bra trots allt. Trodde det skulle bli mycket värre med tanke på mitt sockerberoende. Är riktigt stolt över mig själv. Nu går vi all in för lchf ;) Inte så svårt som jag trodde och så får man ju äta god mat och äta sig mätt, det är huvudsaken. Helgen sprang iväg utan att jag hann blinka, J s föräldrar var över på en snabbvisit med lite garderobslådor och grejer. Äntligen kan vi få ordning på alla kläder som ligger huller om buller ;)

Lillfisan sover middag och jag och Neo lär ju göra henne sällskap en stund ;) så skönt att vila lite mitt på dagen. Vardagslyx när man är mammaledig.

Syskonkärlek

Inlägget publicerat 2012-02-02 / klockan 17:20:05   Tillbaka upp
Leila skruttan försöker mata Neo och försöker lyfta upp honom hela tiden. Gäller att hålla koll :) hon är ju inte så försiktig direkt hehe. Hon är så söt med honom, så fort han är ledsen är hon där direkt och pussar på honom ♥

Så söta tillsammans ♥

 

Snart dags att laga ihop någon middag. Vet inte riktigt vad det blir, men lutar nog åt köttbullar ; Jag är inte alls laddad för att laga någon gourmetmiddag idag direkt.

Onsdag 1 Februari 2012

Inlägget publicerat 2012-02-01 / klockan 23:30:33   Tillbaka upp

 

 

 

Min fina lilla underbara prins somnade precis för natten..puh han är min lilla hjälte ;) fått sprutor idag. usch jag avskyr det :( så fick han feber och har varit ledsen hela kvällen stackarn. Nu får vi hoppas att alvedonen gjorde susen så han får sova ett par timmar. Lillfisan drömmer mardrömmar och vaknar om vartannat. Inte lätt att vara liten ♥

Har haft fikabesök, promenerat till novakliniken i snöstorm , bakat kladdkakemuffins, städat och lekt med mina hjärtan. En härlig dag med andra ord. Kopplar av i soffan en stund innan det är dags att sova. Är helt färdig efter denna fullspäckade dag. Hoppas ni också haft en fin dag ♥