Mors dag

Inlägget publicerat 2012-05-30 / klockan 01:01:51   Tillbaka upp

 

 

Fick sån fin tårta av barnen på mors dag ♥♥♥ och massa tidinigar, blommor och lite annat. Fina omtänksamma barn jag har ♥ Tack för att ni förgyller mitt liv!!

Tosselilla

Inlägget publicerat 2012-05-30 / klockan 00:56:03   Tillbaka upp
Vi hade en sån underbar lördag på Tosselilla tillsammans. Missade typiskt nog bussen. men det var inte hela världen då vi bestämde oss för att gå. Tog i och för sig en stund, men fram kom vi ;) vi gick t om hem också. SÅ det blev en pw på lite mer än 1 mil den dagen :)


 

 

 

 

Missade visst att ta lite andra kort på vattenlandet och karusellerna. Kameran blev liggandes under vagnen under resten av trippen på tosselilla.

Fredag 25 Maj 2012

Inlägget publicerat 2012-05-26 / klockan 01:00:36   Tillbaka upp
Vilket underbart fredagsväder det har bjudits på idag :) vi spenderade den mesta tiden utomhus, man vill ju inte vara inne och gå miste om solen och värmen heller. Hann också med att göra lite fredagsfint här hemma och passade på att köpa lite nya fräscha blommor att pryda borden med. Fick bli rosor, mina favoriter :) och som vanligt kunde jag inte bestämma mig för vilken färg jag skulle köpa så det fick bli både vita och rosa. Typiskt mig ;)

 

 




Nu laddar jag inför morgondagen. Barnens dag på tosselilla ( skånes nöjespark) så det blir en heldagsutflykt tillsammans med familjen...Mys ♥ Kommer bli en fullspäckad dag med karuseller, bad, grillning och massa annat skoj. Och senare blir det eurovision song contest för hela slanten :)

Sjukling....

Inlägget publicerat 2012-05-22 / klockan 23:34:00   Tillbaka upp
Har en febrig liten prins här brevid mig i soffan. Kom från ingenstans i natt och har hållt i sig hela dagen :( lilla plutten.. Avskyr när de små liven är sjuka. Hoppas på att febern är bortblåst när vi vaknar imorgon så vi kan ha en heldag ute. Vågade inte vara ute alltför mycket idag när det var så varmt. Vilken sommarvärme vi har haft idag!

Hade tänkt titta på en film, men med en utebliven nattssömn orkar jag inte längre hålla upp ögonen. Så nu tänkte jag faktiskt gå och lägga mig och hoppas på några timmars sömn. Att jag lägger mig före tolv hör inte till vanligheten ;) som den nattuggla jag är. Men ibland får man göra undantag ♥

Inte lätt att vara liten och sjuk ♥

Måndag 21 Maj 2012

Inlägget publicerat 2012-05-22 / klockan 01:21:15   Tillbaka upp
Strålande sol och värme mötte oss när vi gick upp i morse. Det var bara att klä på sig och ge sig ut på en härlig promenad. Temperaturen uppmätte nästan 25 grader, helt galet! Hoppas att värmen håller i sig. Vilken energi det ger en. Känner mig som en ny människa :) Vi höll oss utomhus hela eftermiddagen och gick hem lagom till middagen. Älskar sommaren och att få vara ute så mycket som det bara går. Hoppas ni haft tillfälle att njuta av det fina vädret som dagen har bjudit på!

 

 

 

 



Den obligatoriska söndagsfamiljeutflykten :)

Inlägget publicerat 2012-05-21 / klockan 00:13:10   Tillbaka upp

 

Vi startade utflyktsdagen med en tripp till fotbollsplanen och lekparken. Det har varit en sån underbar dag med strålande sol och glada barn :) For hem för att packa kylväskan och brygga lite kaffe ( som vi självklart glömde) och sen bar det av till verkasjön för lite grillning och frisk luft. Tur att fina C kom med kaffe ♥ det man inte har i huvudet.... alltid är det något man glömmer ;)

Jasmine övade lite på att stå i mål

 

 

Leila tyckte gungorna var för varma och ville inte alls gunga, så jag och Jasmine passade på istället :)

 

Neo struntade i om det var varmt, han skulle promt gunga ;)

 

 

Neo hängde mestadels på filten och plockade grässtrån när det var dags för grillning. Tänk att dom små liven är så lättroade :)

 

 

Den här helgen har bjudit på en massa härlig frisk luft med fina vänner och familj. Imorgon är det måndag och tillbaka till vardagen. Skönt på sitt sätt i och för sig, men det har varit så härligt att bara vara ute och inte bry sig om varken tider eller rutiner. Ja ja det är ju snart semester och sommarlov så då har vi massa tid för att bara hänga utomhus och umgås ♥

Lördag med svärföräldrar

Inlägget publicerat 2012-05-20 / klockan 23:56:12   Tillbaka upp

Så härligt för barnen att få träffa sina farföräldrar :) blir ju inte så ofta dessvärre. Men blygheten släpper ganska fort hos barnen ändå :) Fick en fin dag tillsammans med fika, promenad och middag på restaurang.

 

 

Joakims mormor följde också med igår :)

 

 

Fredagsmys

Inlägget publicerat 2012-05-19 / klockan 01:23:22   Tillbaka upp
Fredagsmyst med barnen hela dagen lång. Tack och lov för klämdagar :) Vi hann med en sväng till lekparken, fotbollsplanen, en långpromenad, inhandling av mat. Ja det mesta har fyllt våran dag helt enkelt. Tjejerna lyxade till det med en varsin mjukglass,  dagen till ära. Skulle  ljuga om jag påstod att jag inte vart det minsta sugen på den sockerbomben ;) Bara att bita ihop

Skönt att det är helg nu. J får stå ut med oss i hela två dagar innan hans jobb kallar igen ;) Imorgon kommer svärföräldrarna över en sväng och på söndag blir det familjeutflykt. Härlig helg med massa roligt att se fram emot. Och fint väder ska vi ju få också. Kan det bli bättre?

 



Min fina Jasmine ♥

Glass är gott :))

 

Lillebror passade på att sova medans tjejerna smaskade i sig sina glassar :)


Onsdag 16 Maj 2012

Inlägget publicerat 2012-05-17 / klockan 00:14:11   Tillbaka upp
Dagen började med en fika med fina C ♥ sen var det tänkt att jag skulle ta den dagliga pw med barnen, men regnet öste ner där ute, så vi hoppade över den på förmiddagen. Men vi hade sådan tur för efter middagsluren så sken solen så härligt igen, så jag var bara tvungen att ge mig ut :) så skönt att få röra på sig och få frisk luft. Passade på att handla hem lite mat inför helgen och så. Hade totalt missat att det är kristi himmelfärd med röd dag och klämdag :) trevlig överraskning. Så förhoppningsvis får vi lite sovmorgon här hemma imorgon.

Min fina lilla tjej hänger ofta i hallen i hopp om att få gå ut. Hehe.. springer konstant runt med sina skor och säger gunga gunga. Vem kan motstå att ta med henne ut och gunga lite? Inte jag i alla fall :))

Ljuvlig lasagne med aubergine

Inlägget publicerat 2012-05-16 / klockan 00:03:43   Tillbaka upp



En av mina favoriträtter är helt klart lasagne. Har verkligen saknat den rätten nu när man kört lchf ett tag, men häromdagen testade jag att göra en lasagne med aubergine istället för lasagneplattor. Och det fick helt klart godkänt! Gjorde en bechamelsås utan mjöl/maizena och den vart faktiskt god den med ;) hällde i grädde för att få den lite krämigare och det funkade.

Köttfärsås:
500- 1000 g blandfärs ( beroende på hur stor form du använder dig av)
1 gul lök
1 förp. krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
Salt, peppar (grillkrydda)
smör att steka i

2 auberginer

Bechamelsås:
5 dl grädde
ca 4 dl riven ost
Salt, peppar


Skär auberginerna i tunna skivor och stek de gärna lite i stekpannan med lite smör. Mycket godare så! Låt de vila på en tallrik medans du tillagar köttfärsåsen. Hacka lök och vitlök fint och fräs de på svag värme i en stekpanna. Tillsätt blandfärsen. Blanda ner de krossade tomaterna så fort färsen är genomstekt. Krydda med salt och peppar. Jag brukar också slänga ner lite grillkrydda för en lite godare smak. Medans köttfärsåsen puttarar vidare så tillagar du bechamelsåsen. Häll upp grädden i en kastrull  och när den fått upp värmen tillsätter du osten. Salta och peppra (vitpeppar) kan ev använda dig av lite muskotnöt om du föredrar det. Vill du ha såsen lite krämigare tillsätter du bara en liten burk creme fraiche. Varva sedan köttfärs, bechamel och aubergine. Toppa med riven ost! Gräddas i 200 grader i ugnen ca 30 min. Servera med en fräsch sallad

Fetaostbiffar i gräddsås

Inlägget publicerat 2012-05-15 / klockan 00:02:43   Tillbaka upp


Har stekt biffar till förbannelse här hemma idag...haha helt galet många blev det. Blandfärsen var på 2 kilo så ja det blev en hel del biffar. Perfekt att ha hemma i kylen när hungern smyger sig på. Det är ju inte alltid så lätt att laga till något snabbt med småttingarna så den enklaste lösningen är att ha ett gäng biffar i kylen. Bara att ta fram och värma, eller varför inte göra en gräddsås till :) Det fick bli dagens middag. Och säkert min lunch med imorgon ;)

500 g blandfärs ( eller 2 kilo som jag ;) hehe)
1 paket fetaost
1 ägg
riven lök (valfritt, jag kan dock inte vara utan lök i mina biffar)
1 - 2 msk färsk persilja
Salt, peppar

Blanda ihop alla ingredienserna med blandfärsen och forma till biffar. Storlek efter tycke och smak. Jag gör gärna små och fler till antalet. Stek på medelvärme ca 3- 4 min per sida. Kontrollera så att dom är klara i mitten. Vill ni som jag ha gräddsås till så slå bara på önskad mängd grädde direkt i stekpannan över biffarna. Låt puttra en stund så såsen blir krämig. Så himla gott! Till detta brukar jag servera en god sallad.

Måndag 14 Maj 2012

Inlägget publicerat 2012-05-14 / klockan 11:44:05   Tillbaka upp
Förmiddagsfikat med Carro, pw med barnen, inhandlat mat, lunchat...japp har hunnit med en hel del nu på förmiddagen :) härligt! Snart dags för barnens middagslur och då blir det hängning av lite tvätt. Gäller och passa på att få lite gjort här hemma medans dom små sover :)

Kräftsallad och avokado toppat med rödlök! Hur gott som helst....

Familjeutflykt

Inlägget publicerat 2012-05-13 / klockan 23:36:30   Tillbaka upp

 

Packade in barnen i bilen och drog ut på en liten familjeutflykt idag. Solen sken så skönt så det kändes uteslutet att stanna inne en dag som denna. Det fick bli en skön utflykt till verkasjön/christinehof parken. Är så otroligt vackert där.




 

Vad vore en utflykt till skogen utan att grilla korv? Nästan ett måste..Efter grillningen slöt c & co upp. Då passade karlarna och de större barnen på att fiska lite på bryggorna. Dessvärre blev det väl ingen fisk, men det är ju inte så viktigt i slutändan ;)

 

 

 

 

 

 

Småttingarna nöjde sig med att leka och busa med varandra. Vi passade även på att promenera runt sjön och området. Så härligt med frisk luft och så är det så fantastisk vy därute :) Helt magiskt nästan.. Timmarna flög förbi och när det var dags att bege sig hemåt ville dom såklart inte med...hehe lär ju bli fler utflykter dit i sommar!


Födelsedagskalas

Inlägget publicerat 2012-05-12 / klockan 22:59:03   Tillbaka upp

 

Fullspäckad dag med massa mys och på eftermiddagen bjöds det på ettårskalas hos fina Theodore ♥ Kunde inte motstå att ta en bit tårta, ja jkag vet..dålig karaktär..men man fyller ju bara ett en gång ;) Gåbilen gick i alla fall hem hos gullplutten :) härligt!!

 

Självaste pappret var nog mest spännande ;) och fina Oliver var hjälpsam med att öppna Theos paket :)

 

Och prinsessan hann blöta ner fina klänningen innan vi kom iväg hemifrån ;) Tur man hade några i reserv :)

 

Prinsen roar sig hela dagarna med att riva ur alla lådor och skåp. Tänk att det kan vara så spännande ;)

Kyckling med avokado

Inlägget publicerat 2012-05-12 / klockan 01:49:41   Tillbaka upp
Här kommer ett av mina favorit recept vad gäller kyckling. Som ni säkert har märkt är ju kyckling en favorit här hemma. Så smidigt att tillaga! Och man kan variera till tusen. Den här smarriga receptet har jag hittat på matplatsen.



3 kycklingfileér
1/2 purjolök
1 tsk curry
salt
smör att steka i
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
2-3 msk mango chutney
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
soja
2 mogna avokado, skurna i bitar

Skär kycklingen i små bitar och bryn dem i smöret. Strimla purjo och låt den fräsa med. Pudra över curry och salta. Tillsätt vatten, buljongtärning och chutney. Låt puttra en stund och tillsätt sedan creme fraiche och grädde. Smaka av med en skvätt soja. Ta grytan av plattan och rör ner avocadon. Servera med en god sallad alternativt kokta grönsaker.

Kyckling i lergryta

Inlägget publicerat 2012-05-12 / klockan 01:34:37   Tillbaka upp
Kycklingen blev riktigt god :) en lergryta är toppen måste jag säga. Så smidigt att bara kasta in i ugnen och så sköter det sig självt. Bara röra runt ett par gånger, sen är det klart! Så har du en lergryta som ligger och skräpar i nåt skåp, ta fram den och damma av den. Här kommer nämligen ett super smarrigt recept på kyckling i lergryta.

Börja med att lägga grytan i vatten minst 10 min. Jag brukar köra på ca 30 min för att vara på den säkra sidan.

 

Marinad:

1 dl rapsolja
3 msk grillkrydda
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 tsk soja

Blanda ingredienserna väl och pensla kycklingfileérna med marinaden. Jag brukar använda mig av ca 4 st fileér. Lägg till morötter, lök, potatis om ni så vill. Jag brukar tillsätta nån morot och nån lök just för smakens skull.



Ställ in grytan i ugnen medans den fortfarande är kall. Ställ in den på  225 grader. Vänd fileérna efter ca 20 min och låt stå ytterliggare 20 min. Kolla så att den är genomstekt innan du tar ut den. Själv brukar jag ha den inne i ugnen ca 1 1/2 timme, köttet blir så mört och gott då! Ett tips är att sila ner skyn i en kastrull och tillsätt lite grädde eller creme fraiche och vips har du en god sås :) vill du ha såsen lite tjockare kan du självklart tillsätta mjöl eller maizena, men är det enligt lchf får man dessvärre hoppa över. Men jag tycker inte att det gör så mycket om den är lite lösare i konsistensen. Servera med lite kokta grönsaker eller en god sallad!

Fredag 11 Maj 2012

Inlägget publicerat 2012-05-11 / klockan 15:09:51   Tillbaka upp

Fint paket kom idag med posten :) härligt med lite nya hårvårdsprodukter!!

 

Så var det fredag igen äntligen! Bästa dagen på hela veckan nästan. Även fast man inte jobbar ;) J är ledig hela helgen så imorgon bjuds det på ettårskalas för fina Theodore! Sen åker nog Jasmine och J och fiskar. Jag stannar hemma och busar med småttingarna. Fiske är inte riktigt min grej ;) Nog för att det är härligt med frisk luft, men att hålla koll på de små vid vattnet blir nog jobbigt efter ett par timmar. Så vi gör nog lekparek istället. Hoppas på fint väder bara. Har ju regnat om vartannat här nu i några dagar. Nu ska här förberedas middag. Idag blir det kyckling i lergryta! Så himla gott :)

Krämig kyckling med kantarell

Inlägget publicerat 2012-05-08 / klockan 00:51:50   Tillbaka upp
Det märks att det var ett tag sedan jag var iväg och handlade :/ grävde djupt inne i frysen för att se om jag kunde trolla ihop någon middag idag. Och tror ni inte att jag hittade flera påsar kantareller :) jippie!! Så det fick bli kyckling med kantareller i krämig sås. MMM hur gott som helst. Till det serverades en god fetaost sallad.

 

3 - 4 kycklingfileer ( beroende på hur många som ska äta)
ca 500 g kantareller
1 -2 charlottenlökar
5 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
1 dl vitt vin ( alternativt matlagningsvin)
1 Msk persilja
Skvätt soja ( mest för färgens skull)
Peppar

Skär kycklingen i mindre bitar och stek de gyllene. Hacka upp löken och tillsätt den tillsammans med kantarellerna i grytan. Låt fräsa en stund innan du slår på grädden och vinet. Låt det koka upp och tillsätt soja, persilja, kycklingbuljong och peppar. Låt den stå kvar på plattan någon minut så det får gotta till sig lite :) Servera med en god sallad eller pasta om man nu inte kör lchf. Super smarrig och enkel att göra till middag.

Sköna söndag

Inlägget publicerat 2012-05-07 / klockan 00:03:43   Tillbaka upp

 

 

 

En lugn och skön helg har passerat. Dags att ladda upp för en ny vecka :) Det har bjudits på sol och värme, god mat, promenader och bus och lek. Nu har vi verkligen tankat på med ny energi här hemma. Imorgon tänkte jag passa på och rensa lite här hemma, så gott det går med två små vilddjur ;) Känns som vi har alldeles för mycket saker. Hur mycket man än städar och har sig, så blir man aldrig riktitgt klar för man har saker både här och där i lägenheten. SKa bli skönt att få bort en hel del. Sen ska jag ge mig på att planera lite blommor på balkongen. Hann inte med det idag tyvärr. Tiden bara sprang iväg idag. Hoppas ni haft en underbar helg ♥

Mysig fredag

Inlägget publicerat 2012-05-05 / klockan 00:06:30   Tillbaka upp
Har haft en supermysig fredag tillsammans med barnen ♥ Vi tog en power walk i regnrusk och så hann vi med att titta på några tåg :) Leila är helt galen i tåg så varje gång vi är ute och går måste vi stanna och titta på tågen...puh ett tåg räcker inte heller, nej gärna tre - fyra tåg, sen så är hon nöjd. Tur att spåret går precis utanför oss, bara att gå ut på balkongen så får hon sin dagliga dos.

Kvällen fylldes av fredagsmys i form av tacos. Barnens favorit såklart ♥ Nu blir det soffan en liten stund innan det är dags att sova. Tråkigt bara att det inte finns något bra på tvn :/ får bli datan istället. Hoppas ni haft en fin fredag och att ni får en underbar natts sömn!


Mitt lilla busfrö ♥

 

Leila älskar att hålla om sin lillebror. Pussar och kramar honom konstant ♥

 

Neo är väl inte så jätteförtjust i att syrran överöser han med pussar

 

Så får han chansen så sticker han illa kvickt :) hehe...De är så söta ihop..

 


Två års trots?!

Inlägget publicerat 2012-05-04 / klockan 01:24:07   Tillbaka upp
Från ingenstans äntrade två års trotsen i vårat hem. Jajamensan, min lilla prinsessa har helt plötsligt förändrats ;) Hon blir helt hysterisk om hon inte får som hon vill. Säger man nej blir hon alldeles vansinnig..Kastar saker omkring sig (mestadels det som finns närmast henne just då, gärna stolar eller nåt annat stort) slåss ( helst lillebror) och skriker helt hysteriskt så hon nästan tappar andan??!! Åh herregud vart kom detta temprament ifårn? haha vi skyller på att det kommer från hennes pappa ;) Utbrotten går över ganska fort i och för sig, och då blir hon så gosig och vill pussas och kramas ♥ puh undrar hur länge den här perioden kommer vara? Och inte duger någon mat heller, nej nej, det spottas och fräses med en väldig kraft..eller så stoppar vi allt i näsan istället. Hon har fått nån fix idé att stoppa i näsan för att se min reaktion. Man ser liksom på henne innan att nu är det dags, hon spanar in mig noggrant för att försäkra sig om att jag ser vad hon gör, sen sätter hon igång. Mycket ska in i den lilla näsborren gärna så fort som möjligt också. Full sjå med andra ord att hålla uppsikt på henne hela tiden och så har man en liten prins på 8 månader som vill utforska allt och lite till. Kanske dags att checka in någon vecka på ett vilohem snart ;) Känns som det behövs, dagarna går i ett här hemma nuförtiden.

Mammas lilla ängel ♥

Onsdag 2 Maj 2012

Inlägget publicerat 2012-05-03 / klockan 01:00:40   Tillbaka upp
Vilket underbart väder vi har haft idag. Så himla skönt med sol och värme. Kickade igång dagen med en lång härlig pw med barnen. Bästa sättet att börja dagen på, sen blev det frukost på balkongen. Önskar att man hade en trädgård bara, som man kunde gå ut i och ta morgonkaffet. Det hade varit något. Men man kan ju inte ha allt heller ;) så jag är nöjd med balkongen, än så länge..hehe...Har hållt på och småstädat och fixat här hemma hela kvällen, blev precis klar...puh! Helt galet vad 2 små småttingar kan röja på en dag. Leksaker och prylar både högt och lågt. Men nu så är det skinande rent och vi kan välkomna en ny dag i hyfsat rent hem :) Det är redan torsdag imorgon! Vart tog den här veckan vägen? Hängde inte alls med. Härligt med helg snart igen :)

Satt och pluggade engelska med Jasmine på kvällen och hon har blivit sååå duktig :) stolt mamma ♥