Filmdags

Inlägget publicerat 2011-01-31 / klockan 20:46:02   Tillbaka upp

Snart är det filmdags. Ska äntligen se Psalm 21. Den verkar riktigt läskig. Hoppas bara man kan sova efter man sett den :) Jag är en riktig fegis när det kommer till skräckisar...haha..men jag ska verkligen se hela filmen.

Måndag

Inlägget publicerat 2011-01-31 / klockan 20:33:13   Tillbaka upp
Helgen sprang iväg som vanligt. Skönt med en ny vecka. Idag har vi varit hemma hela dagen och skrotat. Härligt att bara ha en slappardag sådär. Hoppas att morgondagen bjuder på lite sol, då blir det en långpromenad. Har köpt en gåstol till lillskruttan, ingen hit än dock. Hon blir lite rädd när den rör sig..hehe..sötisen. Och så fick hon för första gången testa majskrokar..ingen hit det heller. Hon är lite kräsen hon min lilla skrutt.



Man ser redan på hennes blick att hon är skeptisk :)



Här är hon ute och övningskör :))

Promenad

Inlägget publicerat 2011-01-25 / klockan 10:18:15   Tillbaka upp
Sådär, då har vi varit på en långpromenad i snövädret. Ganska skönt att få lite motion och frisk luft. Handlade lite mat på vägen hem, så det vart ganska tungt att dra vagnen. Känns som ett träningspass..haha.. Ja man har ju inte den bästa konditionen kanske. Nu blir det till att sitta en liten stund i soffan och hämta andan :)

Igår var vi på öppna förskolan. Lillskruttan tyckte nog det var skoj även fast hon va ganska trött. Hon vaknade halv fyra på natten och trodde det var dags att gå upp då. Jag var nog minst lika seg som hon var. Skönt att man kunde vila lite middag så man kände sig som människa igen. Nu ska jag styra upp lite här hemma. Förstår inte hur det kan bli så rörigt på en gång.

Söta små askar

Inlägget publicerat 2011-01-23 / klockan 20:40:03   Tillbaka upp

 

Dom här askarna hittade jag idag. såå söta. Blir nog att klicka hem dom från ellos

Hurra hurra hurra

Inlägget publicerat 2011-01-23 / klockan 08:58:50   Tillbaka upp

 

Idag fyller min underbara J år. Grattis älskling. Typiskt nog jobbar han till 19 så vi hinner inte fira honom hela dagen. Det får vi göra när han kommer hem istället. Nu ska jag förbereda lite så man hinner bli klar innan han kommer hem. Det är inte så lätt alla gånger med lillskruttan som föredrar att vara i mammas famn hela tiden :)

Skvaller

Inlägget publicerat 2011-01-23 / klockan 00:47:37   Tillbaka upp



Ligger i soffan med nya numret av Hänt bild. Att det kan vara så intressant att gotta sig i kändisskvaller :) Man får ju ta allt med en nypa salt, men ändå, det är ju så spännande att läsa. Det är helt tyst här hemma, alla sover. Men inte jag inte. Jag ska lyxa lite med en blaska. Framsidan lockar med att Paris Hilton är gravid i fjärde månaden och chockdramat bakom Victoria Beckhams graviditet. Som sagt ska bli intressant läsning. Hoppas ni får en underbar natts sömn!

Semlor

Inlägget publicerat 2011-01-22 / klockan 08:22:24   Tillbaka upp

God morgon på er :) så var det äntligen lördag igen, veckorna går så fort. Härligt
Igår var vi ute på en liten promenad, blev en fika hemma hos Veronica. Mumsade i mig semlor...det är så himla gott.
Kvällen bjöd på lite mys framför let's dance. Sen vart det raka vägen i säng. Jag är normalt sett en nattuggla, men inte nu när jag är gravid. Ögonen brukar stå i kors redan vid tio...haha..inte likt mig. Men förhoppningsvis vänder det så småningom.

Än så länge vet jag inte vad denna underbara dag har att erbjuda. Blir nog en promenad i alla fall och så behöver jag städa.

Inskrivning

Inlägget publicerat 2011-01-20 / klockan 12:21:24   Tillbaka upp
Sådär, då var man äntligen inskriven på mvc. Går in i v.11 idag. Så den 16 augusti beräknas bebisen komma till världen. Ska bli spännande och se vad det är för något därinne i magen :) Vi ska på ultraljud den 14 mars, åh vad jag längtar. Har en känsla av att månaderna kommer rusa förbi, lillskruttan är redan 6 månader och jag har knappt hunnit blinka.

Snart ska jag ner på stan och luncha med en arbetskamrat...Mysigt. kan vara skönt att komma hemifrån en stund och bara få vara sig själv för ett tag. Det är guld värt.

Försenad julklapp

Inlägget publicerat 2011-01-19 / klockan 14:57:03   Tillbaka upp
Snart kommer våran något försenade julklapp :) Men den var helt klart värd att vänta på.
Det är en sony LED 40"  TV. Äntligen slipper vi våran "tjock-Tv". Såhär ser den ut



Onsdag

Inlägget publicerat 2011-01-19 / klockan 08:31:33   Tillbaka upp
Godmorgon :) Här har vi varit vakna ett tag redan. Har skickat iväg Jasmine till skolbussen och busat lite med lillskruttan. Nu kopplar vi av i soffan framför The voice på femman. Skönt sätt att börja en ny dag på. Bara kaffet som saknas, men förhoppningsvis kan jag snart dricka det igen. Man kommer igång på ett helt annat sätt med en kopp kaffe på morgonen. Förkylningen börjar äntligen släppa, bara lite hosta kvar. Lillskruttan hostar också en hel del, men hon är inte så påverkad av det. Nu ska vi fortsätta mysa en liten stund innan det är dags för Leila att äta lite gröt.

Vilodag

Inlägget publicerat 2011-01-16 / klockan 21:39:12   Tillbaka upp
Idag har jag bara slappat hela dagen, så underbart skönt. känner mig riktigt utvilad nu. Har åkt på förkylning och hosta så det var välbehövligt, speciellt  om jag ska orka med morgondagen då jag är själv med barnen.
Jasmine och J har varit ute och byggt en koja med mur runt om och fönster av snön. Så duktiga. Vi får väl dock se hur länge det blir kvar med tanke på att det regnar ute. Jaja roligt hade dom i alla fall, det är det viktigaste. Såhär fint blev det.







kvällen avnjuter vi i soffan framför tvn, först blev det solsidan (bästa programmet ever) och nu blir det väl nån film. Hoppas ni haft en mysig söndag.

Tygkorgar

Inlägget publicerat 2011-01-15 / klockan 22:57:25   Tillbaka upp

 

 

Köpte dessa underbara tygkorgar från H&M men jag har inte riktigt bestämt mig för vart jag ska ha dom eller vad jag ska ha i dom?! Funderar på om jag ska ha dom i badrummet faktiskt. Får se hur det blir. Fina är dom i alla fall.

Fullspäckad dag

Inlägget publicerat 2011-01-15 / klockan 20:47:40   Tillbaka upp
Hela förmiddagen spenderade vi i Jasmines skola, hur mysigt som helst. De hade två lektioner, syslöjd och svenska :) roligt att få vara med och se hur deras dagar brukar se ut i skolan. Sen har vi varit iväg och storhandlat. Det var verkligen på tiden, kylen gapade tomt som vanligt. Men nu är den full igen... Härligt!

Nu är det fångarna på fortet som gäller, i alla fall om Jasmine får bestämma ;) så det är lika bra att lägga ifrån sig datorn och fortsätta titta. Hoppas ni får en super mysig kväll.

Let's dance

Inlägget publicerat 2011-01-14 / klockan 23:18:07   Tillbaka upp
Här har vi tittat på let's dance och vräkt i oss kebabpizza,  mums. Shit vad duktiga de är redan, helt fantastiskt att de hinner lära sig på så kort tid. Tänk om man själv kunde svänga sina lurviga så som de gör. Hade inte varit helt fel.

Lillskruttan har inte somnat än, får väl se hur länge hon håller mamma vaken i natt. Förstår verkligen inte vart hon får all energi ifrån, hon borde vara super trött. Hon somnar i famnen men så fort man lägger ner henne i sin säng så vaknar hon. Helt otroligt. Som sagt känns som man blir vaken några timmar till.

Underbara fredag

Inlägget publicerat 2011-01-14 / klockan 12:06:06   Tillbaka upp
Så var det äntligen fredag igen. så underbart skönt. J är ledig så då hinner hela familjen umgås. Jasmine går visserligen i skolan imorgon, det är öppet hus då. Så det blir ingen sovmorgon direkt, men hon börjar inte förrän klockan tio så så tidigt behöver vi ju inte gå upp. Ikväll blir det fredagsmys och om Jasmine får bestämma blir det att vi får titta på lets dance, hennes favoritprogram.

Idag ska jag försöka ta mig ut en sväng med vagnen. Det var år och dar sedan jag var ute och promenerade. Jag är verkligen i behov av lite frisk luft och motion. Hoppas bara att det är hyfsat lätt att ta sig fram i all den här snön. Men först ska jag slänga ihop någon lunch.

Sömnlös natt

Inlägget publicerat 2011-01-14 / klockan 01:29:50   Tillbaka upp
För andra natten i rad sovstrejkar lillskruttan. Så här sitter man med tunga ögonlock och försöker  hålla sig vaken. Har försökt få henne att sova sedan nio, men hon bara vägrar. Förstår inte riktigt varifrån hon får energin ifrån, en annan är ju helt slut. Typiskt att jag inte klarar av att dricka kaffe, skulle behöva en hel kanna just nu. Jag hoppas att det bara är tillfälligt och att hon är tillbaka i sina gamla rutiner snart. Jag har varit riktigt bortskämd vad gäller nätterna, hon har sovit utan problem i sex månader, bara ett nattmål. Så nu får man väl igen för det.

Vecka 10

Inlägget publicerat 2011-01-13 / klockan 14:28:11   Tillbaka upp





Idag gick jag in i vecka 10. Än så länge syns det inget på magen.

 

Embryot har nu blivit 3 till 4 centimeter långt, väger ungefär 5 gram och har storleken av ett plommon. Organen är nu anlagda, men de fungerar inte riktigt än. Ditt embryo kan med sitt kroppsspråk visa med sparkar och att vrida på sig när den inte tycker om att bli puttad på. Den kan röra på huvudet, ben och armar. Så häftigt!

Lillskruttan blir 6 månader idag

Inlägget publicerat 2011-01-13 / klockan 12:49:04   Tillbaka upp

 

Tänk vad tiden går fort. Våran lilla prinsessa är redan 6 månader. Känns som man knappt hunnit blinka, så fort har den här tiden gått. Men det är så mycket som händer med henne varje dag så det gör inget att det går för fort. För varje dag som går lär hon sig något nytt. Så spännande. Hon blir mer och mer busig och man märker av hennes envishet nu när hon blivit lite äldre, men hon har en alldeles underbar personlighet.

Snöyra

Inlägget publicerat 2011-01-12 / klockan 11:00:58   Tillbaka upp
Vad fint det är ute när det snöar så mycket. Det är vitt så långt ögat kan nå. Håller mig dock inomhus idag, kan bli svårt att komma fram i alla snödrivor med vagnen. Nu börjar vardagsrummet bli klart. Lägger ut lite bilder senare idag. Jag är jättenöjd nu. Stora tjejen har börjat skolan igen efter lovet, så nu är vi tillbaka i rutinerna igen. Känns skönt faktiskt. Imorgon går jag in i vecka 10, sakta men säkert går det framåt. Jag längtar tills jag är halvvägs för då känns det inte som en evighet. Mår fortfarande konstant illa, men det går väl över om några veckor förhoppningsvis.

Fredag

Inlägget publicerat 2011-01-07 / klockan 11:39:03   Tillbaka upp
Äntligen är det fredag och helg. Vi har inte riktigt kommit iordning i vardagsrummet, va visst lite för optimistisk. Men idag så ska det bli klart. Om jag så ska hålla på hela dagen. Sen kommer fina C över på en fika, alldeles för länge sen vi sågs. Får bli varm chocklad för min del, då jag håller på och spy av kaffedoften. Jag trodde jag skulle klara mig, men över en natt så vände det bara. Ikväll får det bli lite fredagsmys med familjen. Äta nåt gott och bara umgås. Hoppas ni får en underbar fredag!

Shopping

Inlägget publicerat 2011-01-05 / klockan 21:17:32   Tillbaka upp





Så har vi äntligen varit på ikea...puh tog nästan hela dagen. Men är så supernöjd med allt fint jag fick med mig hem. Nu återstår det bara att skruva ihop allt och plocka isär det gamla. Men snart kommer vardagsrummet vara iordning, just nu ser det ut som en tromb plöjt igenom rummet. Lägger upp bilder på det färdiga resultatet så fort det är helt klart. Nu ska jag sätta fart så jag hinner med allt ikväll.

Julgransplundring

Inlägget publicerat 2011-01-03 / klockan 13:15:35   Tillbaka upp
Här hemma har vi redan plockat bort granen. Tyckte mest att den var i vägen och så hade jag hunnit tröttnat på den. Nu blev det fint igen i vardagsrummet. Julstjärnorna får hänga  ett tag till, det är ju så mysigt med dom. Jag är inte så mycket för prydnadstomtar och sånt så det hoppade jag över i år, mindre att plocka undan sen. Det blev ingen tripp till ikea idag, vi tar det imorgon istället. Lär ju vara proppat med folk, men vad gör det? Jag får ju äntligen mina fina möbler. Kan verkligen gå runt i flera timmar på ikea, helt underbart att bara strosa omkring och njuta av alla fina saker. Finns ju alltid en risk att det blir en dyr upplevelse, men som tur va har jag ju med J och han har stenkoll på budgeten ;) Tur är vl det.

Fina kuddar

Inlägget publicerat 2011-01-03 / klockan 13:01:10   Tillbaka upp

 

Äntligen har jag bestämt mig för vilka kuddar jag vill ha i soffan. Jag har velat fram och tillbaka men det fick bli den här. Klickade hem dessa fina kuddar igår så förhoppningsvis tar det inte alltför många dagar innan jag har dem i mina nya vita soffa. Det kommer bli superfint. Nu är det bara resten kvar som ska inhandlas till vardagsrummet. Vill ha en ny tv-bänk och en ny vit hylla. En tavelhylla ska inhandlas också. Jag tror nog att det blir en tripp till ikea imorgon.

Välkommen 2011

Inlägget publicerat 2011-01-01 / klockan 14:31:23   Tillbaka upp

Såhär ser mitt drömhus ut, men det får nog vänta några år..

Såhär ser mitt drömhem ut, men det får nog vänta några år ;)



Nytt år, nya utmaningar, nya möjligheter. Det kommer att bli ett fantastiskt år fyllt med glädje. Vi kommer behöva flytta så att vi alla får plats, bara det är stort. Jag har bott här i över 8 år, så det kommer bli en stor omställning. Men samtidigt så spännande och kul att få göra iordning från början. Sen kommer ju ytterliggare en familjemedlem till oss :)) Kommer som sagt va att bli ett händelserikt år.