Ljuvlig lasagne med aubergine

Köttfärsås:
500- 1000 g blandfärs ( beroende på hur stor form du använder dig av)
1 gul lök
1 förp. krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
Salt, peppar (grillkrydda)
smör att steka i
2 auberginer
Bechamelsås:
5 dl grädde
ca 4 dl riven ost
Salt, peppar
Skär auberginerna i tunna skivor och stek de gärna lite i stekpannan med lite smör. Mycket godare så! Låt de vila på en tallrik medans du tillagar köttfärsåsen. Hacka lök och vitlök fint och fräs de på svag värme i en stekpanna. Tillsätt blandfärsen. Blanda ner de krossade tomaterna så fort färsen är genomstekt. Krydda med salt och peppar. Jag brukar också slänga ner lite grillkrydda för en lite godare smak. Medans köttfärsåsen puttarar vidare så tillagar du bechamelsåsen. Häll upp grädden i en kastrull och när den fått upp värmen tillsätter du osten. Salta och peppra (vitpeppar) kan ev använda dig av lite muskotnöt om du föredrar det. Vill du ha såsen lite krämigare tillsätter du bara en liten burk creme fraiche. Varva sedan köttfärs, bechamel och aubergine. Toppa med riven ost! Gräddas i 200 grader i ugnen ca 30 min. Servera med en fräsch sallad