Påskkärringar och nybakta bullar

Inlägget publicerat 2012-04-05 / klockan 13:17:58   Tillbaka upp

Pappa har köpt lillfisen en tröja, en fotbollströja såklart ;) haha det enda plagget han köpt helt själv måste såklart vara en milan tröja!



Småfisarna vaknade som vanligt klockan sju. Som om dom hade någon inbyggd klocka. Spelar ingen roll om dom får vara uppe lite extra kvällen innan. Nej då, vi vaknar ändå klockan sju ;) Skönt i och för sig att komma igång tidigt. Har hunnit baka bullar, småfixat det sista här hemma, lekt med småfisarna, varit och handlat. Nu väntar vi bara på att mamma och dom kommer. Borde vara här om en halvtimme eller så :) Därefter har vi ett läkarbesök planerat för Neo. Sen ska här firas påsk!! Imorse möttes vi påskkärringar, Leila blev helt lyrisk. Haha...Måste nästan låta henne fåklä ut sig till påskkärring idag ;)


Här kommer receptet på bullarna, en amerikansk variant som kallas sticky buns. Vansinnigt goda och klibbiga. Var tvungen att testa ett nytt recept som jag hittade hos Victoria på matplatsen. Och dom blev super smarriga!

 

Sticky buns:

125 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 ½ dl socker
½ tsk salt
1 1/2 tsk malen kardemumma
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g rumstempererat smör
2 dl socker
3-4 msk vaniljsocker

1 ägg, till pensling
florsocker + vatten till glasyr

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Ttillsätt resten av degspadet, saltet, socker, kardemumman och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa 40 minuter.

Blanda ihop ingredienserna till en slät smet. Gärna med elvispen.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25×45 cm.

Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i bitar, gärna ganska tjocka för stora maffiga bullar (ca 10 st/rulle)! Lägg dem i stora bullformar på en plåt. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.

 

Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, 250 C, ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk. Blanda florsocker med en liten skvätt vatten och pensla på lite glasyr när bullarna svalnat. låt stelna och servera sedan genast.



Namn:

Mail:

Blogg/Url:

Din kommentar: